Arxiu del blog

dimecres, 17 de novembre del 2010

ICV es presenta com l'antídot als plans de la dreta

El discurs que de manera insistent estan emetent els ecosocialistes des de fa setmanes va vertebrar l'acte central de la seva campanya a les comarques de Girona, fet ahir al Teatre de Blanes: “Alerta que ve la dreta i nosaltres som els únics que podem oferir una alternativa vertaderament d'esquerres”, va ser el missatge, clar i rotund, del presidenciable, Joan Herrera; el cap de llista per Girona, Joan Boada, i el número tres per Barcelona, Jordi Miralles. O dit amb altres paraules: la societat del benestar està en perill perquè tant CiU com el PP –una aliança que no es pot descartar, va afirmar Herrera– es proposen aplicar les retallades pressupostàries en les despeses socials i en el funcionariat, la major part del qual –va apuntar– treballa en educació, sanitat i els cossos de seguretat. Aquells dos partits també preveuen –va assegurar Boada– eliminar o reduir l'impost de successions, que grava als econòmicament més forts, i, en el cas del PP, també retallar les subvencions a les entitats sense lucre. I per si amb això no n'hi hagués prou per desqualificar els partits de Mas i Alícia Sánchez Camacho, Boada els va acusar de tenir una manera de governar amb “clientelisme i corrupció”.

L'alternativa que proposa ICV i que ahir tots tres candidats van resumir és la creació d'ocupació (300.000 per tot Catalunya, 31.000 dels quals, a Girona) potenciant feines relacionades amb l'assistència social i la nova economia. I, en lloc d'aconseguir recursos estalviant dels serveis socials, l'educació i la sanitat, aplicar una fiscalitat que faci pagar els que més tenen.

Crida a la mobilització
La candidatura d'Herrera tem la resignació de l'electorat. Per això aprofiten totes les oportunitats –i ahir també– per animar la gent que no es quedi a casa i que surti a votar. En aquest sentit, Boada va apel·lar a l'esperit de la vaga general del setembre per mobilitzar els sindicats.

Contra Alícia Croft
Joan Herrera va aprofitar el seu parlament per retreure al PP el joc virtual en què la blanenca Alícia Sánchez Camacho, caracteritzada com a Alícia Croft, lluita contra immigrants. “El país ha de dir prou”, va dir i va emplaçar Sánchez Camacho a que faci plegar el responsable d'aquesta iniciativa.
Política agrària
D'altra banda, ahir la número dos dels ecosocialistes per Girona, Montse Escutia, va defensar a Castelló d'Empúries l'agricultura ecològica, basada en la producció local i la posada en valor del territori. És un model –va assenyalar Escutia– que s'adiu amb els objectius europeus de polítiques agràries.

Font: ELPUNT