Arxiu del blog

dimecres, 2 de juny de 2010

La sang del 'Marmara' obrirà el bloqueig a la franja de Gaza

Mahmud Al-Zahar en una imatge recentMahmud al-Zahar, líder de Hamàs a Gaza, fa palès a l'AVUI el seu discurs radical contra l'Autoritat Palestina i Israel i assegura que Turquia reaccionarà amb vehemència a l'assalt d'ahir a la flotilla i alliberarà la Franja.
 
 Què voldria que fes l'Autoritat Palestina en la crisi actual?
L'Autoritat Palestina no farà res, perquè està contenta amb el que ha passat. L'ANP a Ram Al·lah és part del setge a Gaza.

¿Li exigeixen que negociï amb Israel?
No estem interessats en negociacions perquè no porten enlloc. El que exigim és que deixin les negociacions perquè fracassaran. L'opció del bàndol palestí fracassarà i això serà en favor de la nostra activitat.

¿Això inclou atemptats dins del territori israelià?
Aquesta és la nostra terra. No és Israel. Tot és la nostra terra, terra que va ser ocupada en diferents etapes. La primera, el 1948 amb la creació d'Israel, després el 1967.

Israel manté que no hi ha cap crisi humanitària a Gaza, que tots els dies hi entra mercaderies i ajuda humanitària, però que Hamàs s'ho queda tot encara que les mercaderies estiguin destinades a la població...
Nosaltres ho hem de controlar tot. Som el govern d'autoritat a Gaza. A les eleccions Hamàs va guanyar. Som l'autoritat i hem d'imposar l'autoritat.

¿Creu que el que ha passat amb la flotilla acabarà trencant el bloqueig marítim israelià a la franja?
Els dic des d'ara que sortiran més campanyes en direcció a Gaza, més grans i més fortes. La sang del Marmara [el vaixell assaltat] obrirà el bloqueig.

¿Creu que el bloqueig israelià no ha funcionat?
És evident que no. Fa quatre anys els israelians van pensar que el bloqueig suposaria la caiguda de Hamàs, però nosaltres hem aconseguit sobreposar-nos-hi.

¿També han aconseguit introduir armes i míssils, com diu Israel?
Ho sento, però no puc respondre-li.

¿El govern de Hamàs a Gaza és sòlid?
Per descomptat, tot i que Israel creu que Hamàs no ha d'existir.

¿I Hamàs creu que Israel pot existir?
Deixem-ho aquí. 
 
Font: AVUI