Arxiu del blog

dilluns, 23 de juny del 2008

POSICIONAMENT DE L’ALTERNATIVA BAIX GAIÀ DAVANT LA SITUACIÓ DE CRISI DE L’EQUIP DE GOVERN DE L’AJUNTAMENT DE TORREDEMBARRA


POSICIONAMENT DE L’ABG DAVANT LA SITUACIÓ DE CRISI DE L’EQUIP DE GOVERN DE L’AJUNTAMENT DE TORREDEMBARRA

La situació creada per la crisi permanent en què s’ha instal·lat l’equip de govern de la Torre ens obliga a tots a actuar de forma responsable per tal de cercar una solució que garanteixi l’estabilitat i l’eficàcia necessàries.

L’ABG creu que és una obligació posar en coneixement de la població, i més concretament a la ciutadania que ens va donar suport i ens recolza, la nostra visió dels fets que s’han anat succeint, amb l’anàlisi dels motius que al nostre entendre els han provocat i quina serà la nostra posició a partir d’ara.

ANTECEDENTS:

La nostra permanència a l’oposició ha quedat plenament justificada veient com s’han succeït els esdeveniments. L’ABG ja va apuntar que no es donaven els mínims necessaris per crear una majoria sòlida de govern, al no garantir-se compromisos organitzatius i de treball en equip, de corresponsabilitat en la gestió, de coordinació de les diferents àrees o regidories, de cercar l’eficiència de l’administració i fer els canvis interns necessaris, d’obrir el gran debat pendent de quina Torre volem i posar-nos a treballar en un pla de mandat, consensuat i no producte de la improvisació i del calendari de subvencions.

Malgrat això, la feina feta pels nostres regidors ha estat en tot moment responsable. Oposant-nos a les propostes que no coincidien amb el nostre programa, però donant suport a les iniciatives que on ens oferien la informació suficient i es negociaven incorporant les nostres aportacions.

SITUACIÓ ACTUAL:

En relació al govern: Crisi de lideratge, manca de projecte, manca de capacitat per treballar amb equip, manca de capacitat per integrar i consolidar una majoria estable de govern, manca fins ara de solucions imaginatives per reconduir la situació actual i no anar perdent suports.

En quant a la gestió: grans projectes no acabats, mal executats, o als tribunals, pèssima gestió urbanística, deficient gestió informació/participació, despesa incontrolada en certes àrees, pressupostos conservadors i poc socials.

Cal dir de forma clara que els únics responsables de la situació actual són els que van conformar l’equip de govern. Tots i cada un d’ells tenen la seva part de “mèrit” per haver arribat on estem. Cada grup és plenament conscient de quina ha estat la seva responsabilitat i cada grup ja ha haurà de solventar els seus problemes interns, fer autocrítica i reorientar la seva trajectòria a partir d’ara.

EL NOSTRE PAPER:

Nosaltres, l’ABG, hem mantingut converses amb totes les forces polítiques que ens ho han demanat, sense excepcions.

Nosaltres hem escoltat i analitzat totes les propostes i ens hem mostrat oberts a cercar solucions.

Tot això s’ha fet mantenint informada la nostra assemblea i seguint els seus mandats.

Els objectius de l’ABG no han canviat, segueixen sent els de participar de forma activa en la vida política local, implicant al ciutadà i reafirmant els nostres principis de treballar per a les persones, sent coherents amb els nostres ideals d’honestedat, justícia social i defensa del territori.

Ens presentem a les eleccions per arribar al govern, però per assolir uns objectius, per portar a terme uns projectes, no a qualsevol preu. Per a nosaltres no és imprescindible servir al poble des del govern, s’ha fet bona feina des de l’oposició i podem seguir fent-la.

Esperem una rectificació i una aposta decidida per un govern que generi il·lusió en base a un pacte fort que garanteixi unes línies de treball que beneficiïn al conjunt de la població.

Les aliances possibles han de ser coherents amb els nostres principis i no poden trair els nostres objectius finals, ni anar contra l’ètica política, ni cap dels nostres ideals. Es la raó d’existir de l’ABG.

La nostra assemblea és sobirana i serà la que decidirà en tot cas quina postura de futur es pren: Seguir fent oposició responsable donant suport o no a qui governi en funció d’acords concrets o entrar en un govern que ens ofereixi garanties de funcionament, estabilitat i que estigui d’acord amb el nostre ideari polític i d’organització de la gestió pública.

Font: ABG-EPM de Torredembarra.

3 comentaris:

rafael ha dit...

No te posiciones tanto, ni le busqueis tanta justificacion a todo...es otra forma mas, de perder el tiempo; Que si nuestros ideales...Que si nuestras bases...Que si tienen que pedir perdon Don Manuel y esto hacerlo por escrito; ¡Menuda cogorcia, que teneis todos los politicos de este pueblo!...¡Largaros todos a casa, desde el primero, hasta el ultimo!. Dejar el pueblo en manos de una gestora y adelantais las vacaciones...que ya nos apañaremos.
Otros politicos y otras formas, estan por venir. ¡ No hay derecho!
besitos

Francesc Mercadé ha dit...

Fantasma, comprenc molt bé el teu enuig. A mi més que a tú em fa basarda haver de demanar el que l'Assemblea de l'ABG demana. Però no hi ha més remei. Torredembarra disposa de molt poques oportunitats més per sortir-ne endavant. No en tenim cap ganes de parlar amb els qui ens van expulsar del pacte electoral del 2007. Però ho haurem de fer. Si tú haguessis estat un elector nostre, entendries la nostra posició. Els nostres electors ens demaran perquè hi parlem, intentant arribar a acords de gobernabilitat amb el PSC. La única resposta possible és retornant al moment que que discutíem la nostra entrada al govern després de les Eleccions de 2007, en aquell moment la nostra Assemblea va donar un vot de confiança als negociadors, per si en un últim moment abans del Plenari d'Investidura haguésim arribar a un principi d'acord, i votar Jiménez com Alcalde.
No el vam votar perque no hi va haver més que un final de la negociació, i nosaltres al marge. Ja pots creure, que ens estimem com a mínim el nostre poble igual que tú. Per tant imagina que el nostre capteniment és en bé del mateix. En aquest moment tot és obert. Nosaltres hem expressat que no participarem en un govern amb transfugues, en això hi deus estar d'acord, com a mínim per ètica. Amb el PP procurarem no fer-ho, en aquest cas per ideologia, aquí només demanem respecte a la decisió de la nostra Assemblea.
La nostra paciència no té uns límits coneguts. Procurarem mantenir la calma alhora de prendre decisions, però per ara el bloc conservador no és la nostra prioritat.
Nosaltres situem la prioritat en la responsabilitat de que Torredembarra sigui gobernable. I demanem a ERC que recuperi la seva fortalesa, i si pot ser l'acta de regidor que li ha estat usurpada. Demanem al PSC que reconegui l'estat de crisi i que intenti tornar al seny perdut, i de passada que recuperi l'acta de regidor que també li ha estat usurpada. I finalment demanet al GIT que intenti agafar una cadira i apropar-se a la mesa de negociació si aquesta es convoca de nou.
Un nou govern entre PSC, ABG, ERC i GIT és possible si ens sabem donar una organització política, que sigui democràtica, eficaç i corresponsable.
Els Ajuntaments són de tots els ciutadans, i no d'un sol partit. Nosaltres treballarem per a intentar el que va proposar la meva candidatura de l'Entesa a l'any 1979: Volem un Ajuntament obert de bat a bat.
El PSC pot treballar per aconseguir-ho, potser tant com per fer-ho en contra. Cal enraonar amb seny.
Ningú podrà dir mai que l'Alternativa Baix Gaià no ho està intentant, per segona vegada aquesta legislatura municipal.

Unknown ha dit...

De lo que es "politicament correcte" i el que realment aniria be per al nostre poble hi ha tanta diferencia com de la nit al dia, al final tothom buscarà quina es la millor opció personal i als problemes que tenim ....."aaaaaaaaah son per culpa dels altres", "ja hens ho hem trobat", "no hi ha solucions ràpides", "la nostra politica de partit ens obliga a......"