Arxiu del blog

dimecres, 4 de juny del 2008

L'unic regidor del GIT de Torredembarra abandona l'equip de govern i el deixa en minoria


El Grup d'Independents per Torredembarra (GIT) ha decidit abandonar l'equip de govern, integrat ara per PSC i ERC, per desavinences amb el 'model de governar'. L'únic regidor de la formació, Santiago Ardèvol, ha dimitit de les seves funcions com a segon tinent d'alcalde i responsable d'Hisenda i seguiment del pressupost. Aquestes competències han estat retornades a l'alcalde, Manuel Jiménez, que ja acumula les carteres de Sanitat, Benestar Social i Polítiques d'Igualtat retirades a la socialista Laura Pradeda ara fa dues setmanes.

Mentre Pradeda nega que doni suport a cap moció de censura, Ardèvol resta a l'expectativa i evita pronunciar-se. El regidor del GIT, Santiago Ardèvol, assegura que ja s'ha cansat de votar en contra en les juntes de govern i en el ple i considera que els resultats obtinguts després d'un any de govern en minoria 'no són els que tots voldrien i Torredembarra es mereix'. Ardèvol ha explicat a l'ACN que creu que amb el seu pas a l'oposició podrà fer 'més i millor feina' per al poble.

El pacte de govern signat després de les eleccions municipals no ha cobert les expectatives del GIT, que assegura que el 'model de governar' no és el seu. La condició de partit 'municipalista' del GIT, segons explica Ardèvol, va portar el grup a formar equip de govern malgrat estar en minoria per garantir la governabilitat del municipi, cosa que asseguren, no ha donat els resultats esperats.

Mentre, des de l'equip de govern l'hermetisme és absolut i no es faran valoracions fins que no se celebri la propera junta de portaveus prevista per aquest dijous.

L'equip de govern agreuja així la seva minoria després de la retirada de competències de la regidora Laura Pradeda, que passarà al grup mixt, i de la dimissió d'Ardèvol. Pradeda manté el silenci sobre el seu futur però ja ha assegurat que no donaria suport a cap moció de censura contra Jiménez, malgrat que algunes veus la situen en l'òrbita convergent, cosa que ella nega 'rotundament'. Per Pradeda la marxa d'Ardèvol de l'executiu torrenc no respon a les mateixes motivacions que ella, ja que Pradeda al·lega que el seu és un cas de 'discriminació a la dona', per no donar-li competències 'més importants'. L'encara regidora socialista es troba actualment 'reflexionant' sobre el seu futur.

Ardèvol, per la seva banda, no ha volgut confirmar ni desmentir si donaria suport a una possible moció de cesura i caldrà veure quins són els moviments dels diferents partits a l'oposició (CiU, l'Agrupació,ADT, ABG, PP i ara també el GIT) els propers dies per conèixer si aquesta moció és possible. Les desavinences històriques entre uns i altres podrien quedar aparcades en vistes a entrar a formar part d'un nou equip de govern d'allò més heterogeni.

Per altra banda també hi ha la possibilitat que l'equip de govern actual (amb només 6 regidors) es reforci amb l'entrada de nous grups com ara CiU (amb 4 regidors), que ja va intentar acostar posicions amb el PSC en el seu moment i que torna a estar oberta al diàleg amb qualsevol grup i no descarta cap opció, segons ha explicat a l'ACN, la presidenta local del partit i regidora, Rosa Maria Guasch.

Guasch ha valorat la decisió de GIT de sortir del govern com a 'molt dràstica', cosa que li fa pressuposar que 'allà dins hi deuen passar coses molt greus', en referència als motius que deuen haver fet dimitir Ardèvol.

Per la seva banda el portaveu de l'Alternativa Bax Gaià (ABG), Lluís Suñé es mostra 'prudent' a l'hora de valorar els últims esdeveniments i assegura que el grup escoltarà les explicacions que doni l'alcalde aquest dijous en la junta de portaveus. Suñé qualifica la situació d''extrema' i afirma que l'ABG manté les seves condicions per una possible entrada a l'equip de govern.

Font: TINET