Arxiu del blog

diumenge, 8 de juny del 2008

L'ABG es desmarca d'una censura «ràpida» i demana responsabilitat a PSC i CiU

L'alcalde de la Torre demana dos mesos més per formar una majoria

L'alcalde de Torredembarra, Manuel Jiménez, va trencar ahir el silenci després de la marxa del GIT del govern i va demanar als diferents grups que li concedeixin dos mesos de marge per mirar d'aglutinar una majoria estable. La proposta, de què es va tractar a la junta de portaveus, va ser rebuda amb fredor per part de CiU i PP, mentre que l'ABG va considerar lícit que es doni una oportunitat a l'executiu de PSC i ERC. El govern reconeix que la diversitat de grups dificulta l'entesa.

En plena crisi de govern, i mentre alguns grups comencen ja a preparar una possible moció de censura, l'alcalde torrenc va demanar una oportunitat per poder redreçar la situació. Segons va transcendir de la junta de portaveus, a la qual van assistir pràcticament tots els regidors del ple, Jiménez va demanar més temps, tot i reconèixer que la situació (en què governa amb tres regidors de la majoria) «no es pot mantenir» gaire més. L'executiu va fer una crida a tots els grups polítics perquè «reflexionin» i «s'acostin» al govern, i va lamentar la dimissió dimarts passat de Santiago Ardèvol, tot i que consideren que «no s'han produït tants desacords» per justificar-la.

CIU I PP, CRÍTICS

El contingut de la junta de portaveus va ser rebut ahir amb cert recel tant per CiU com pel PP. «Tenim la sensació que és una tècnica dilatòria, hem quedat sorpresos pel que ens ha comunicat l'alcalde», va afirmar el portaveu convergent, Daniel Masagué. Precisament, la seva formació es va mostrar ahir disposada a «parlar amb tots els grups» per tal de consensuar una alternativa de govern. «Personalment, crec que l'alcalde hauria hagut de presentar la seva dimissió, perquè ha estat incapaç de crear un govern estable en un any», va dir Masagué.

En una línia similar es va expressar el portaveu popular, José Oviedo, qui va afirmar que el discurs de Jiménez havia estat «més del mateix» i que a partir d'ara estarien disposats a «parlar amb tothom».

L'ABG ES DESMARCA

Malgrat la voluntat de CiU de tirar endavant una moció de censura, ahir el portaveu de l'ABG, Lluís Suñé, es va mostrar contrari a un canvi de govern «ràpid i contundent». «Primer cal veure si el PSC i ERC ens poden fer una proposta seriosa per sumar una majoria suficient», va afegir. Suñé va reconèixer que seria difícil arribar a un acord tant en el cas del govern com de l'oposició, i va alertar: «Per la forta ideologia de l'ABG, serà difícil que entrem en un pacte amb segons quins partits», amb referència al PP.

«Si el govern necessita dos mesos per intentar buscar suports, trobem bé que ho intentin», va assegurar Suñé. Tot i això, si el PSC fracassés en aquest intent alerta que «llavors una moció de censura seria totalment lícita». Tot i això, en cas que CiU tampoc aglutinés una majoria necessària Suñé va apel·lar a la «responsabilitat» tant de convergents com de socialistes per «arribar a un acord entre ells pel veritable bé del poble».

Amb aquesta posició, l'ABG és l'únic partit que públicament manté la porta oberta a un pacte amb el PSC, mentre que el cinquè grup a l'oposició, l'Agrupació Democràtica Torrenca, no s'ha pronunciat respecte d'això.

MANUEL JIMÉNEZ
alcalde de torredembarra (PSC)

«Entre tots cal acostar posicions i deixar de banda prejudicis polítics. La situació actual no es pot mantenir»

DANIEL MASAGUÉ
regidor de CiU

«Esperàvem que a la junta es plantegessin propostes importants, fins i tot que l'alcalde fes una passa enrere»

LLUÍS SUÑÉ
regidor d'ABG

«Ara mateix no tenim cap proposta ni del PSC ni de CiU que ens resulti engrescadora. Serà difícil arribar a un acord»

JOSÉ OVIEDO
regidor del PP

«La junta de portaveus ha estat més del mateix. Ara les nostres intencions són parlar amb tothom i treballar pel poble»

Font: AZAHARA PALOMARES EL PUNT del divendres, 6 de juny de 2008

1 comentari:

Unknown ha dit...

demanar dos mesos de coll i que tots els partits li concedeixin es massa fort per ser veritat, sembla de "chiste". El poble no es pot permetre dos mesos de "bypass" i tothom ha de saber que si les coses no s'han fet millor fins ara,(que tot estava pactat), pitjor seràn en endevant.
Bé, sempre que aquest temps no s'aprofiti per deixar que les coses s'acavin d'enfonsar i llavors vingui algún MESIES SALVADOR (quina po!).
Com sempre el poble anirà endarrera i tothom qui pugui a SALVAR LA POLTRONA.