Arxiu del blog

dimecres, 16 de gener del 2008

CiU de Torredembarra demana la dimissió de l'alcalde per 'presumptes irregularitats' en l'adjudicació dels serveis d'aigua


El portaveu del grup municipal de Convergència i Unió (CiU), Daniel Massagué, ha demanat la dimissió de l'alcalde de Torredembarra, Manuel Jiménez, argumentant que és 'incompetent' en el càrrec que ocupa, i acusant-lo de 'presumptes irregularitats' en el procés d'adjudicació dels serveis d'aigua i clavegueram. L'alcalde, per la seva banda, ha explicat que 'no pensa dimitir' i ha afegit que té 'la consciència molt tranquil·la' i confia plenament en els funcionaris municipals. Segons ha explicat Massagué, l'empresa guanyadora del concurs, Aqualia, no reuniria un dels requisits que es demanaven en el plec de clàusules. L'alcalde ha assegurat que això 'és mentida', que l'empresa té tots els requisits que es demanaven i que si hi hagués hagut irregularitats, alguna de les altres tres empreses que participaven en el concurs haguessin presentat al·legacions, cosa que, segons l'alcalde, no ha fet cap dels participants.
DIARI COSTA | Dimecres 16 de gener de 2008
Manuel Jiménez (dalt dreta) i Daniel Masagué (baix esquerra) - Fotos: Arxiu.

4 comentaris:

Anònim ha dit...

OIGA MIRE-USTE:
A MI TICALLO, DECIRLE QUE ALCALDE, NO ES SINONIMO DE CAUDILLO, QUE SI ESTA AHI, ES POR QUE HA SIDO ELEGIDO POR EL PUEBLO.
UN POQUITO DE POR FAVOR, QUE NO ESTAMOS JUGANDO A LAS CASITAS.....

Anònim ha dit...

Tres empreses,de les que participaven han presetat al-legacions.
Tutom ho sap meinx el Alcalde?

Anònim ha dit...

CiU pide la dimisión del alcalde y amenaza con acudir a la Fiscalía
Daniel Masagué, portavoz del grupo municipal convergente, señala que Manuel Jiménez es 'incompetente' en el cargo que ocupa, y ve 'intereses ocultos' en favor de Aqualia
por eduard castaño |

Según Masagué, la empresa ganadora del concurso, Aqualia, podría no reunir los requisitos que se pedían en el pliego de cláusulas. Masagué dijo no decantarse personalmente por ninguna de las cuatro empresas que se presentaron al concurso (Aqualia, Sorea, Aigües de Barcelona y Aigües de Sabadell), sino que quiera defender el «interés público», y remarcó que «existen intereses ocultos» que habrían llevado a adjudicar el concurso a la empresa Aqualia.


El portavoz convergente también afirmó que la empresa Aqualia tiene un contencioso en contra del Ayuntamiento contra el acuerdo del pleno del 8 de junio que condicionaba la adjudicación a la ratificación, y otro contra el Decreto 1575 que dice que la adjudicación queda sin efecto. Por eso Masagué dice no entender «que el alcalde continúe queriendo adjudicar los servicio de las aguas a esta empresa». En este sentido, Masagué apuesta por esperar a la resolución de este contencioso.

El alcalde, Manuel Jiménez, podría llevar al pleno de esta noche la adjudicación de los servicios de agua y alcantarillado, siempre que logre el apoyo de parte de la oposición. Al respecto, Masagué ya adelantó que, en caso de que se apruebe la adjudicación a Aqualia, lo impugnarán, porque consideran que durante el proceso ha habido irregularidades. El portavoz de CiU no quiso hablar de posibles hechos delictivos, pero amenazó con llevar el caso ante la Fiscalía y pide dejar desierto el concurso.

Durante los últimos meses, Masagué ha consultado la documentación presentada por la empresa adjudicataria y, según él, Aqualia no tendría la acreditación de que dispone de un laboratorio que reúne los requisitos exigidos por el Real Decreto 140/2003, una información que fue desmentida por la concejala Montse Gassull, quien explicó que Aqualia lleva las aguas de otros municipios como El Vendrell o L'Ametlla de Mar y, por lo tanto «tiene que cumplir con los mínimos de calidad exigibles».

El alcalde, por su parte, señaló ayer, tras conocer la noticia, que «no pienso dimitir», y añadió que tiene «la conciencia muy tranquila y confío plenamente en los funcionarios municipales, cosa que no pueden decir otros». Jiménez mantiene que «es falso que haya irregularidades. Si ellos creen que las hay, que acudan a Fiscalía como amenazan, me parece bien, pero si no...».

El alcalde afirma que Aqualia tiene todos los requisitos que se pedían, y que si hubiera habido irregularidades, alguna de las otras tres empresas que participaban en el concurso hubieran presentado alegaciones, «cosa que no han hecho».

Anònim ha dit...

CiU demana la dimissió del batlle de Torredembarra per les «irregularitats» que veuen en la concessió de l'aigua

El portaveu de CiU a l'Ajuntament de Torredembarra, Daniel Masagué, va demanar ahir la dimissió de l'alcalde, Manuel Jiménez (PSC), per les diverses irregularitats que, segons el grup municipal, s'han produït al concurs per a la concessió de la gestió de l'aigua i el clavegueram. L'executiu municipal té previst presentar aquesta nit com a qüestió sobrevinguda a l'ordre del dia del ple l'adjudicació del servei, després que el procés quedés paralitzat a l'estiu per falta de suport.

DENÚNCIA A FISCALIA
El grup convergent va anunciar que, en cas que avui s'aprovi la proposta de l'executiu, impugnaran la decisió i, fins i tot, denunciaran els fets davant de la fiscalia de Tarragona. Segons Masagué, el procés està «encallat» i «no té sortida jurídica», i dubten de la legalitat de donar el vistiplau ara a l'adjudicació després que un decret d'alcaldia anunciés la suspensió de la concessió, aprovada provisionalment per un ple en funcions al mes de juny, però sense la ratificació posterior necessària. El portaveu convergent critica també que ara es vulgui adjudicar el servei a l'empresa Aqualia, que ha presentat un contenciós administratiu contra el consistori, i va afirmar que en el procés hi ha hagut «interessos ocults». A més, el grup municipal va denunciar que aquesta empresa, que va ser la millor puntuada per la Mesa de Contractació, no compleix les condicions mínimes per participar en el concurs.

«NO TINC POR»
L'alcalde torrenc, que governa en minoria amb el suport de PSC, ERC i GIT, va negar ahir que el procés per a l'adjudicació hagi estat irregular. «Ha estat un concurs clar, net i avalat pels tècnics municipals, i dir el contrari és posar en dubte la meva honorabilitat i la dels funcionaris», va afirmar Jiménez.

A més, el batlle va assegurar que no té «por ni de CiU ni de la fiscalia» perquè té «la consciència tranquil·la», i que no dimitirà.

Jiménez, a més, va anunciar que si durant aquest mes no s'aprova l'adjudicació el procés se suspendrà i es tornarà a iniciar des de zero.

A.P.. Torredembarra