Arxiu del blog

dissabte, 30 de juliol del 2011

Per ara, no anem bé.

El passat dos de juliol, l’alcalde de Torredembarra era entrevistat pel Diari de Tarragona i entre altres coses deia que: “l’economia de Torredembarra està sanejada”. Cap problema diríem aquí si no sabéssim que el deute local està pels vint-i-cinc milions d’euros aproximadament, més els interessos. He mirat a www.diccionari.cat el significat del mot “sanejar” i llegeixo: “Dur a terme operacions reals o comptables encaminades a obtenir-ne grans beneficis, sia a curt o a llarg termini...”, i en part ho he entès sabent que el sou de l’alcalde està sobre els cinquanta-mil euros anuals. Potser el que hauria de fer l’alcalde, ara que acumula dos sous públics (també és diputat provincial), es renunciar a un d’aquests dos sous com indica la llei. Però que renunciï al sou d’alcalde, que podria ajudar-nos a eixugar millor el deute local.
Mireu, en un altre ordre de coses els nous regidors de l’oposició són vàlids per a portar el Quadre de Santa Rosalia, per ser membres del Patronat Municipal de Cultura o del Patronat Municipal de Turisme, i fins i tot poden casar, però segons l’alcalde no valen per a ser membres de Port Torredembarra, S.A., empresa en la que l’Ajuntament de Torredembarra hi té dos consellers. La representació en empreses, organismes, patronats i altres, hauria de respondre a la mateixa proporcionalitat del Plenari municipal, que és la que han decidit les urnes, i si l’alcalde decideix retirar la confiança en un representant municipal i el vol substituir, no hi veig cap problema sempre que si és de l’oposició en reposi un altre de l’oposició.
Finalment aquest dijous s’ha aprovat el pressupost municipal pel 2011, a set dotzens de la seva execució. Vint-i-cinc milions d’euros. Tard i amb presses, majoritàriament l’oposició hi ha votat en contra per les formes. Malgrat tot sóc dels pocs que creu en el missatge que el govern ha deixat entendre: pels pressupostos de 2012 esmenaran la plana.

Esborrany per al Mònic d'agost de 2011