Arxiu del blog

divendres, 29 de juliol del 2011

L’Ajuntament de Torredembarra capdavantera en l’aplicació de criteris sostenibles al mobiliari urbà

La gestió sostenible de Torredembarra és un fet gràcies a l’implicació del seu equip humà i al compliment dels compromisos adquirits amb el programa "Agenda 21" al qual està adherit.
Els àmbits estructurats del programa fan referència a la millora de la qualitat ambiental urbana, conservació i millora d'espais rurals i naturals, diversificació de l'economia local amb activitats sostenibles, informació i educació ambiental, cohesió social i gestió sostenible als sectors ambientals clau: energia, aigua i residus.
Amb aquesta idea ha optat per la instal·lació de mobiliari urbà sostenible en les recents obres d'acondicionament del centre de la Vila.
L’empresa proveïdora ha estat Grisverd, l'empresa terraltina resultant de 4 generacions de treballadors del ferro. Tota la producció de Grisverd es realitza a les instal·lacions ubicades a Gandesa, sense subcontractacions, prioritzant proveïdors locals i fomentant les xarxes econòmiques de proximitat.
Tot i ser una línea productiva jove, Grisverd sobre pas i es posiciona fermament en aquest sector amb un producte d'alta qualitat i amb reconeixements tant importants com el 1er Premi Ebreambient a la sostenibilitat 2011 i Producte seleccionat als prestigiosos Premis Delta Adifad.
El mobiliari instal·lat és concebut sota criteris d'ecodisseny i ecoinnovació en els processos productius. Segons l’ACV realitzat es demostra un estalvi dimpacte ambiental del 45% respecte daltres productes convencionals. Els materials més utlitzats són l'acer corten que no necesita cap tipus d'acabat (lacat, zincat, galvanitzat...) ni manteniment. Als bancs es substitueix la fusta per material recuperat (amb garantia de procedència nacional i distintiu de garantia de qualitat ambiental), eliminant les despeses de manteniment durant tota la seva vida útil.




Font: Ribera online

1 comentari:

Anònim ha dit...

Poca capacitat+incivisme= El poble tot brut.