Arxiu del blog

dimarts, 5 de juliol del 2011

EL TRIBUNAL SUPERIOR DE JUSTÍCIA DE CATALUNYA DECLARA NUL DE PLE DRET EL PLA PARCIAL MUNTANYANS II DE TORREDEMBARRA

La Secció Tercera del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya ha acordat mitjançant Sentència declarar nul de ple dret el Pla Parcial Munyanyans II.

El citat pla parcial va ser aprovat per la Comissió Territorial d’Urbanisme de Tarragona el 8 de juny de 2006 i contra el mateix es va interposar recurs contenciós administratiu per part de la Plataforma Salvem els Muntanyans. La immobiliària Vegas de Guadaira S.L. i La Generalitat de Catalunya es van personar en el procediment per oposar-se a les pretensions de la Plataforma.

La Sentència, de data 19 de maig de 2011, assenyala que procedeix la declaració de nul·litat de ple dret del Pla Parcial per vulnerar la prohibició legal d’urbanitzar i edificar en zones inundables.

La Sentència justifica tal decisió remetent-se a la “manifiesta claridad” de la prova pericial practicada: informes de geòlegs i hidrogeòlegs, així com l’informe emès per la mateixa Agència Catalana de l’Aigua de 18 de març de 2004. Informe on s’establia la prohibició d’estacionament de vehicles en
determinats carrers de la urbanització projectada, la construcció de murs perimetrals de contenció de l’aigua, carrers que funcionaven com a canals a cel obert, etc.

Tal cúmul de despropòsits ha suposat l’anulació de ple dret del Pla Parcial Muntanyans II.

Davant d’aquesta situació excepcional la Plataforma Salvem els Muntanyans volem fer les següents manifestacions:

1.     Manifestem la nostra satisfacció i la nostra alegria per la Sentència. Una Sentència que atura el Pla Parcial Muntanyans II que suposava la destrucció de l’Espai d’Interès Natural d’Els Muntanyans amb la projecció de construir més de 500 habitatges i que, en tant que es tracta d’una zona d’alt risc d’inundació, posava en perill la vida de les persones que poguessin viure en aquests terrenys.

2.     Manifestem el nostre convenciment més absolut que aquesta és una victòria de totes aquelles persones que han donat suport als postulats de la Plataforma Salvem els Muntanyans. El posicionament que hem mantingut des del primer dia, l’oposició més absoluta a cap tipus d’edificació en aquest espai, ha estat clau per tal d’arribar a la Sentència dictada pel TSJC. El nostré més sincer i entusiasta agraïment a tots aquells homes i dones que han posat el seu gra de sorra per ajudar a la Plataforma Salvem els Muntanyans. L’ esforç no ha estat en va.

3.     Rebutjem qualsevol intent de la classe política d’apropiar-se d’aquesta victòria judicial i de posar-se medalles que no els hi pertoquen. La totalitat de la classe política no ha estat a l’alçada d’allò que exigien els ciutadans de Torredembarra. Per mala fe, negligència o mediocritat, no han sabut -o no han volgut- fer els esforços necessaris per defensar els interessos del nostre poble.

4.     Constatem, novament, la manca de transparència que va portar a l’aprovació del Pla Parcial Muntanyans II. Malgrat les nombroses deficiències existents i malgrat els informes que acreditaven l’alt risc d’inundació de la zona, l’Administració va preferir ignorar-los i donar preferència a l’aprovació del Pla.

5.     Finalment, davant del nou escenari que dibuixa la Sentència, la qual esborra del mapa qualsevol intent d’edificació en aquest espai, demanem a les Administracions implicades que duguin a terme les actuacions necessàries per tal de recuperar aquests terrenys i s’incorporin definitivament a l’Espai d’Interès Natural d’Els Muntanyans.

Font: Plataforma Salvem els Muntanyans. Torredembarra, 4 de juliol de 2011

1 comentari:

Dric ha dit...

Fantàstica notícia!
A Martorell ja està corrent com la pólvora.
A més d'alegrar-nos per lo molt que apreciem "la darrera platja" i la seva vàlua ecològica. Nosaltres (Martorell Viu) tenim problemes similars d'amenaça d'urbanització en zona inundable i fins ara tots els intents legals d'aturar-ho han estat infructuosos.
Sabem que ha estat llarg, complicat, esgotador... però el vostre èxit ens esperona i ens omple d'esperança.