Arxiu del blog

dilluns, 18 de gener del 2010

L’alcalde de Torredembarra Daniel Masagué, revoca les competències de la regidora declarada trànsfuga Laura Pradeda.


L’alcalde revoca les competències de la regidora declarada trànsfuga i prefereix quedar-se en minoria “per higiene democràtica”

L'alcalde de Torredembarra, Daniel Masagué, ha signat aquest matí el decret de revocació de competències delegades de la regidora no adscrita Laura Pradeda pel qual la cessa com a membre de l'equip de govern. Aquesta decisió arriba després que el 17 de desembre passat la comissió de partits del Pacte Antitransfuguisme declarés trànsfuga a Laura Pradeda. Tot i que aquesta resolució no té conseqüències legals, Daniel Masagué ha assenyalat que calia prendre aquesta determinació per higiene democràtica i per evitar una clima de crispació al municipi que considera que es produiria si el govern s'hagués atrinxerat i mantingut la regidora no adscrita al govern malgrat haver estat declarada trànsfuga.

Aquesta decisió ha estat presa per unanimitat dels membres de l'equip de govern, tot i quedar en minoria. En aquest sentit, l'alcalde ha volgut recalcar que el fet de renunciar a la majoria sense veure-s'hi obligat legalment és, sens dubte, un cas atípic, però que respon a valorar més el seny i el desig de normalitat política a la població. Ara tocarà arribar a acords amb l'oposició el més amplis possibles i l'alcalde, Daniel Masagué, ha explicat que afronta aquest nou escenari polític amb il·lusió i també com un repte, però que creu que els partits de l'oposició sabran valorar el gest i serà més fàcil arribar a acords.

El que sí que ha volgut assenyalar Masagué és que, en el seu moment, no havia pensat que es considerés la regidora no adscrita com a trànsfuga ja que havia estat expulsada del grup municipal del PSC, no es va produir cap moció de censura i el govern de Torredembarra s'havia desintegrat per sí sol, quedant al govern només 4 dels 17 regidors que conformen l'Ajuntament. Va ser aquella situació, explica, la que el va portar a liderar contactes amb tots els regidors del Consistori per assolir un nou govern, fet que es va produir amb la dimissió de l'antic alcalde del PSC. Amb tot, Daniel Masagué considera que els pactes estan per complir-los i per això ha assumit la resolució de la Comissió Antitransfuguisme.

La revocació de les competències a Laura Pradeda també ha comportat una reestructuració al govern. D'aquesta manera, l'alcalde assumirà directament les competències d'Obra Pública, i la regidora de Benestar Social, Francisca Felguera, les de Gent Gran. Pere Font passa de la cinquena a la quarta tinença d'alcaldia i Juan Pérez passa a ser el cinquè tinent d'alcalde.

Actualment, l'equip de govern l'integren CiU (4) que ocupa l'Alcaldia, l'Agrupació Democràtica Torrenca (2), PP (1) i Grup d'Independents de Torredembarra (1). A l'oposició, PSC (4), ERC (2), Alternativa Baix Gaià (2) i la regidora no adscrita.

Font: Web de l'Ajuntament de Torredembarra
Vegeu
també: delCamp.cat i ELPUNT

3 comentaris:

Anònim ha dit...

A vegades s'actua correctament. D'altres no. I en funció de les conseqüències, cal assumir responsabilitats. Qui està al capdavant d'un govern assumeix responsabilitats quan així li correspon.

Anònim ha dit...

Una reunio un domenge al vespre urgentment, una decisio que no te res a veure amb transfuguisme, i de cara a la galeria em quedat la mar de be.
Jo no crec res de res, si fos per el pacte, la tenia que haber aviat el desembre passat.
Crec que sens amaga la realitat i no sabrem que a passat.

Anònim ha dit...

Al anónimo anterior :Una reunion urgente el domingo pidiendo apoyo a los del ABG fue, porque se dice que la concejal de obra pública le rogó al Alcalde que no le cogiera más las competencias de obra pública que sino como mucho el lunes, estaba dispuesta a abandonar el ayuntamiento. Presuntamente el Alcalde quiere colocar con calzador a la misma constructora que el de Filadors o una afín para la construcción de la piscina con el Fondo Zapatero. Si esto es cierto, presuntamente han sido asuntos estrictamente económicos personales del QAlcalde los que le han llevado a dejar a todo el gobierno en minoría..Ahora si que va a gozar en solitario de la Obra Pública.El siguiente paso, se rumorea que es cargarse el departamento de contratación y llevarlo el personalmente.