Arxiu del blog

dilluns, 4 de gener del 2010

L'Estat atura de moment l'expropiació de cases, a Clarà Mar

Una de les cases que inicialment s'havien d'expropiar a Clarà Mar. / Foto: A.P.

L'únic punt de la costa del Tarragonès on el govern estatal s'havia plantejat seriosament aplicar la llei de costes (que obliga a mantenir una franja lliure entre la línia de mar i les primeres edificacions) era el barri de Clarà Mar, a Torredembarra. Allà, durant els anys seixanta s'havien construït un conjunt de sis cases que, de fet, parteixen per la meitat l'espai protegit entorn de la platja de Muntanyans.
Oposició al projecte
Després d'haver presentant l'avantprojecte i d'haver recollit al·legacions, la direcció general de Costes ha ajornat ara sense data la realització del projecte definitiu, que suposaria l'inici efectiu dels tràmits per adquirir els terrenys ara ocupats per les construccions i recuperar-los ambientalment.
Els motius d'aquesta aturada es vinculen sobretot a la voluntat de l'Ajuntament de Torredembarra de deixar de banda aquest projecte, criticat fins i tot per grups ecologistes, i centrar els esforços a Muntanyans II. La tècnica ambiental del municipi, de fet, va al·legar a l'avantprojecte indicant que aquell espai mai no havia estat una zona humida.

Font: ELPUNT