Arxiu del blog

dilluns, 25 de gener del 2010

El Camp es volca amb les consultes populars després del 13-D

Aquestes darrera setmana hi hagut importants novetats, a les nostres comarques, respecte a la realització de consultes populars sobre la independència. A més dels pobles, que ja havien anunciat que el 28 de febrer -segona jornada de consultes- ho duran a terme (L'Espluga de Francolí i Montblanc, a la Conca de Barberà), aquesta setmana s'han constituit les plataformes d'El Pla de Santa Maria (l'Alt Camp), Alforja, Riudoms i Vilaplana (el Baix Camp). El 28-F, també es realitzarà una consulta a la Torre de Fontaubella i, també s'està treballant en altres municipis del Priorat. A més, aquesta setmana s'ha constituit la Plataforma Reus Decideix!, la qual, està preparant un gran acte que servirà de tret de sortida per a la consulta a la ciutat. Aquesta és la tercera capital comarcal del Camp que s'adhereix a les consultes, després de Montblanc (28-F) i de Valls, on es realitzarà el 25 d'abril.

Les consultes el 28-F

El 28 de febrer, serà la segona jornada de consultes arreu dels Països Catalans. A les nostres comarques, de moment, s'ha confirmat la realització d'aquestes a L'Espluga de Francolí i Montblanc (la Conca de Barberà), a la Torre de Fontaubella (el Priorat) i a Alforja i Vilaplana (el Baix Camp).
Després d'aquestes consultes, ja seran 10 les poblacions de les nostres comarques que hauran realitzat consultes sobre la independència.

Si bé les consultes a la Conca de Barberà, ja fa mesos que s'estan treballant, al Priorat i al Baix Camp, només fa unes setmanes. Precisament, aquest cap de setmana, la Casa de Cultura d'Alforja es va omplir a vesar, en l'acte de presentació de la Plataforma Alforja Decideix!, la qual va presentar la consulta que es realitzarà el 28-F en aquesta població. Mentre que, a Vilaplana, aquest cap de setmana s'han penjat cartells i pancartes animant a la població a participar en aquesta consulta.

* Fotografia de la presentació de la Plataforma Montblanc Decideix!

Diverses plataformes ja treballen de cara al 25-A

El 25 d'abril, coincidint amb la Diada del País Valencià, es celebrarà la tercera jornada de consultes populars sobre la independència. De moment, ja hi ha confirmades la celebració de consultes a dues poblacions de l'Alt Camp: Valls i El Pla de Santa Maria, així com a Riudoms (el Baix Camp). No obstant, és més que probable, que moltes altres poblacions també s'hi sumin. De moment la Coordinadora Nacional de les consultes, informa que es possible que també es realitzin consultes el 25-A a Botarell i Les Borges del Camp (el Baix Camp) i Torredembarra (el Baix Gaià).

La Coordinadora Nacional, també informa que hi ha altres poblacions on ja s'està treballant, però encara no s'ha establert una data: L'Aleixar i Mont-roig del Camp (el Baix Camp) i Cornudella i Poboleda (el Priorat).

* Fotografia de la presentació de la Plataforma Valls Decideix!

Es constitueix la Plataforma Reus Decideix!

Una de les notícies més destacades d'aquesta setmana entorn a les consultes, és la constitució de la Plataforma Reus Decideix!, ja que, seria la primera ciutat de més de 100.000 habitants, on es realitzaria una consulta.

En les darreres setmanes, diferents persones han creat un nucli embrionari de la Plataforma, a la qual ja s'hi han sumat més de 100 persones, després que el dijous passat es celebrés una reunió. En aquesta, es decidí de crear la Plataforma i, durant aquestes setmanes es seguiran reunint per tal d'organitzar un acte que serveixi de tret de sortida, perquè tota la ciutadania interessada es sumi a treballar en l'organització de la consulta.

De moment, la Plataforma ha creat un web, on les persones empadronades a Reus que estiguin interessades en col·laborar-hi, es poden apuntar com a voluntàries. La Plataforma també es present a les xarxes socials Facebook i Twitter.

* Fotografia de la manifestació unitària del Camp de l'11 de Setembre de 2009, a Reus

Font: pobleviu.cat

Vegeu també: http://torredembarradecideix.blogspot.com/