Arxiu del blog

diumenge, 31 de maig del 2009

Raül Romeva adverteix que votar la llista europea del PSC-PSOE és votar l’exministra Magdalena Álvarez

El candidat d’ICV-EUiA a les elecciones europees del 7 de juny, Raül Romeva, ha assegurat que la formació ecosocialista és “la garantia d’una mobilitat basada en el ferrocarril i el transport públic”


El candidat d’ICV-EUiA a les elecciones europees del 7 de juny, Raül Romeva, ha assegurat que la formació ecosocialista és “la garantia d’una mobilitat basada en el ferrocarril i el transport públic” i ha advertit que “o es creu en el ferrocarril o es porta Magdalena Álvarez a les llistes, les dues coses alhora no són possibles”. Romeva ha recordat que l’exministra Álvarez, número 3 de la llista europea del PSC-PSOE, va ser reprovada pel Parlament de Catalunya per la seva gestió “nefasta i caòtica” de Rodalies a Barcelona.


En un acte que ha tingut lloc a l’estació de Renfe de Molins de Rei, Romeva ha assegurat que “la dreta té un model de mobilitat antic, basat exclusivament en l’asfalt, en un model contaminant i ineficient”. Han acompanyat Romeva el secretari general d’ICV, Joan Herrera; Ricard Riol, president de la l’associació per la Promoció del Transport Públic (PTT), i Pau Noy, membre de la PTT. També ha assistit l’alcalde de Molins de Rei, Ivan Arcas.


“Nosaltres volem ser com els suecs, copiar-los bé”, ha dit Romeva en referència al fet que Suècia compta amb 1.225 quilòmetres de ferrocarril per cada milió d’habitants mentre Catalunya només disposa de 240 km de ferrocarril per milió d’habitants.


Per a Romeva, que ha subratllat que els fons de cohesió europeus que rep Espanya de la UE haurien d’anar destinats als trens regionals i de rodalies, ha demanat que el 2020 el 30% de les mercaderies transportades per terra ho ha de ser per tren.


El candidat ecosocialista s’ha compromès a treballar perquè s’aprovi el Llibre Blanc Europeu de la Mobilitat Urbana per articular totes les polítiques de suport a la mobilitat urbana sostenible per a les ciutats d’Europa. També ha demanat impulsar l’aplicació obligatòria de l’Eurovinyeta en tots els països de la UE com una taxa selectiva que millori la productivitat del sistema, com ha passat a Suïssa.


Votar PSOE és votar contra rodalies.


D’altra banda, Joan Herrera, que ha acompanyat Romeva en l’acte d’aquest matí, va recordar que la número 3 de la llista del PS0E a les europees és l’exministra Magdalena Álvarez “responsable i protagonista del col.lapse de rodalies a Barcelona”. Per a Herrera, en aquestes eleccions “l’esquerra compromesa amb el transport públic és ICV-EUiA” i ha demanat el vot per a la coalició ecosocialista perquè “som el vot a favor del tren de proximitat”.


Herrera ha criticat el Pla de Rodalies del Ministeri de Foment per a Barcelona que contrasta amb el que s’executarà a Madrid. Herrera ha lamentat que el Pla de Madrid 2008-15 prevegui 66 quilòmetres en quadriplicació de vies, una xifra que contrasta amb el 0 quilòmetres d’inversió a Barcelona. A Madrid es faran 115 quilòmetres de noves línies mentre a Barcelona només 25 quilòmetres.


Font: ICV