Arxiu del blog

dissabte, 30 de maig del 2009

Saura defensa el dret a discrepar d'ICV al govern

En l'acte central de campanya d'ICV-EUiA celebrat a la carpa de l'Auditori, el president de la formació, Joan Saura, va defensar el dret dels ecosocialistes a la discrepància a l'hora de defensar els seus principis. El conseller d'Interior va remarcar que "no ens agrada discrepar" en al·lusió a la llei d'Educació o al pla d'ajut al sector de l'automoció, però va advertir que "si hem de dir que no a les propostes que vagin en contra dels nostres principis i valors, ho farem encara que això causi una certa inestabilitat al Govern". Saura va deixar clar que "no creiem que s'hagin de donar ajuts per comprar cotxes que contaminin o que costin 50.000 euros". El líder d'ICV sí que es va mostrar partidari de crear un pla d'ajut al sector de l'automòbil a la UE per evitar que "es destrueixin llocs de treball" i per "fer cotxes no contaminants". El màxim dirigent dels ecosocialistes va sentenciar que "no es pot sortir de la crisi sense ser respectuós amb el medi ambient".

L'eurocandidat Raül Romeva tampoc va passar per alt la polèmica per l'oposició d'ICV-EUiA al pla català per fomentar la venda de vehicles. El cap de llista va respondre als atacs que han rebut de determinats sectors econòmics replicant que és "mentida que els drets laborals estiguin contraposats als valors medioambientals". Romeva va afegir que "no hi ha millor manera de respondre a les necessitats de l'ocupació que responent també als reptes ambientals".

Retrets al PSC

Tant Saura com Romeva no van estalviar crítiques als socialistes catalans. El candidat va denunciar que la trobada de Zapatero amb Berlusconi abans de la final de Roma "demostra la falsedat de la campanya del PSC, perquè no s'han plantat ni es plantaran davant la dreta". I va posar com a exemple el suport dels socialistes a la directiva del retorn, que permet l'expulsió dels sensepapers i que no puguin tornar en cinc anys.

Saura es va preguntar irònicament per què no surt la cara de Sarkozy als cartells electorals del PSC i va lamentar que venguin la por a la dreta com a reclam quan s'han "vist arrossegats per les polítiques neoliberals tant a Catalunya com a Europa".

El coordinador general d'EUiA, Jordi Miralles, va instar la classe treballadora "a passar de la queixa al vot el dia 7 de juny".


Font: AVUI

1 comentari:

Anònim ha dit...

És una llàstima que el Raül Romeva estigui a un partit ple d'incompetents i sense programa polític. És una paio molt vàlid per defensar els interessos de Catalunya.