Arxiu del blog

dilluns, 1 de juny del 2009

Romeva reclama una Europa laica on “hi càpiga tothom”

El candidat ecosocialista a les eleccions europees ha condemnat la defensa que ha fet Mayor Oreja de les declaracions del Cardenal Cañizares, que ha qualificat com una “criminalització de la llibertat”


El candidat ecosocialista a les eleccions europees, Raül Romeva, ha emfatitzat avui la necessitat de crear una Europa laica on “tothom hi tingui el seu lloc”. “No és un problema de fe religiosa el que determina la pertinença a Europa”, ha declarat el candidat ecosocialista, al mateix temps que ha afegit que “si bé en l’àmbit privat es respecta la llibertat d’opció religiosa, en l’àmbit públic s’ha de garantir un espai laic”. En referència a les declaracions de Mayor Oreja, en les quals avala les paraules del Cardenal Cañizares, Romeva ha destacat “que els abusos a menors són intolerables i indefensables” i ha qualificat la postura de Mayor Oreja de “criminalització de les llibertats”

En el marc d’una roda de premsa a Vilafranca del Penedès, el candidat ecosocialista als propers comicis europeus ha declarat que les declaracions del Papa sobre l’ús del preservatiu són “inadmissibles” i ha recordat que Europa “ha de combatre amb fermesa tots els fonamentalismes”. Així mateix, Romeva ha destacat que la seva formació va demanar una reprovació de les seves paraules al Parlament Europeu. En aquest sentit, Romeva ha manifestat que des de la seva formació “no volem que retornin idees antigues i antipedagògiques, com la separació de nens i nenes a les escoles ni volem que la investigació científica es vegi coartada per la religió”.

En relació a la postura de la seva formació envers els fonamentalismes religiosos a Europa, el candidat ecosocialista ha recalcat que “els poder públics no poden formar part de la segregació per raons religioses”, i ha afegit que els diners públics “no poden alimentar aquesta institució”. “La Unió Europea no és un projecte d’arrels exclusivament cristianes”, ha declarat Romeva, que ha afegit que “la construcció europea s’ha fet a partir d’un ampli mosaic cultural”. Per aquesta raó, ha continuar Romeva, “cal reprovar les reivindicacions religioses obsessives d’alguns partits perquè si alguna cosa li dóna valor a la Unió Europea és la multiculturalitat”.

Font: ICV