Arxiu del blog

dijous, 28 de maig del 2009

El Barça torna a ser la vàlvula d'escapament.

Els èxits barcelonistes canalitzen la frustració pel bloqueig del desenvolupament de Catalunya.


Les característiques de la massiva explosió d'alegria als carrers de Catalunya que es va produir durant la nit d'aquest dimecres, després del triomf del Barça a la Champions, i les banderes, símbols i eslògans utilitzats indiquen que el club va ser de nou la vàlvula d'escapament de sentiments no estrictament esportius.

L'última enquesta realitzada pel Centre d'Estudis d'Opinió de la Generalitat va reflectir un important increment dels partidaris de la independència entre els ciutadans de Catalunya en relació amb enquestes anteriors.

Aquestes dades coincideixen amb situacions de bloqueig de qüestions de gran importància, que depenen de negociacions amb les autoritats estatals, unes negociacions que es troben bloquejades i amb perspectives pessimistes.

En aquestes condicions, els èxits del FC Barcelona han reactivat el caràcter identitari del club, un caràcter que està perfectament definit en l'expressió -convertida en un clàssic barcelonista- que el Barça és més que un club.

Quan les vies cap al desenvolupament nacional de Catalunya es troben bloquejade, en plena crisi econòmica i amb una amenaça de desnaturalització de l'instrument legal més important per als catalans, l'Estatut, els èxits del Barça s'han convertit en el camí per donar sortida a la frustració.

Els carrers de nombroses ciutats de Catalunya -també hi va haver manifestacions de joia en altres punts de l'Estat- es van omplir de banderes catalanes amb el símbol independentista. És tota una advertència.


Font.

1 comentari:

Unknown ha dit...

Despres de Celebrar la Champions..
Aquest diumenge al vespre potser en podem celebrar un altre!!
5 pilots del Biketrial Costa Daurada Torredembarra a l'Europeu!
Aquest cap de setmana es disputa el Campionat d'Europa, a l'Escala (Girona), 30 i 31 de maig.
"La Champions" del Biketrial es concentrarà a l'Escala.

5 pilots del club torrenc, Biketrial Costa Daurada Torredembarra i pendran part amb l'esperança d'aconseguir algun podi, els bons resultats es vendran cars ja que hi ha un total de 162 pilots, els millors d'Europa; Àngel Batlle en Sènior, on lluitarà per un podi y fins i tot per la victoria.
Si guanyo... Diumenge al vespre anem a pitar!