Arxiu del blog

dijous, 14 d’agost del 2008

Torredembarra dóna Urbanisme a l'assessora d'una immobiliària


• El partit de la regidora té la seu al mateix edifici que l'empresa de finques
• La regidora posseeix terrenys al poble, però nega tenir "interessos personals"


El nou alcalde de Torredembarra (Tarragonès), Daniel Masagué (CiU), ja ha format el seu nou equip de govern, després de la dimissió del socialista Manuel Jiménez davant la impossibilitat de governar amb quatre regidors una corporació de 17. Masagué ha delegat en els partits independents les carteres amb més pes. Així, Maria Dolors Toda, la portaveu d'Agrupació Democràtica de Torrenca (ADT), assessora d'una gran immobiliària, gestionarà Urbanisme i Juan Pérez, del mateix grup, portarà Serveis Generals. Santiago Ardèvol, portaveu del Grup d'Independents de Torredembarra, assumirà Hisenda i Laura Pradeda serà la responsable d'Obres Públiques. Pradeda va ser expulsada del PSC, que la vol declarar trànsfuga.

RECEL A L'OPOSICIÓ
El repartiment de les quotes de poder en un dels municipis amb més activitat urbanística de la costa tarragonina ha irritat l'oposició, formada pel PSC, ERC i Alternativa Baix Gaià (ABG). Les figures més controvertides són les de Toda i Pradeda, totes dues advocades. Toda treballa com a assessora jurídica d'Eurocasa Dorada, "un grup immobiliari que té interessos dins i fora de Catalunya" -segons va explicar ahir la mateixa regidora- i ella mateixa té terrenys al municipi "que no estan sota cap projecte urbanístic, i altres que ja estan construïts". Eurocasa Dorada i el partit ADT tenen la seva seu al mateix edifici, a la plaça de la Vila, número 5.
Toda va argumentar que gestionarà Urbanisme per l'"àmplia experiència" professional. "No tinc interessos personals", va asseverar. Però la regidora socialista Susana Navarro considera "evident" la incompatibilitat. "Informació és poder i jo mateixa he vist Toda, quan era a l'oposició, absentar-se dels plens al tractar qüestions urbanístiques". La portaveu d'ADT va assegurar que ho va fer "per ètica, no per imperatiu legal". Navarro, no obstant, va afegir: "És el mateix cas que Pradeda, que sempre ens va demanar Obres Públiques i mai l'hi vam donar per desconfiança. És complicat garantir l'honorabilitat quan hi ha interferències d'interessos privats amb els públics"

DECLARACIÓ DE BÉNS
El secretari municipal d'organització del PSC, Juan Ruiz, va fer un pas més i va aconsellar al nou alcalde que demani a Pradeda una declaració de béns. "Ell sap per què va ser expulsada del partit. Aquest Govern comença sota sospita", va assenyalar. Per la seva part, el portaveu d'ERC, Gerard Ciuró, va dir estar "sorprés" que l'alcalde hagi accedit a les peticions de Toda. "És massa coneguda pels seus negocis", va dir. I el portaveu d'ABG, Lluís Suñé, va prometre donar "un marge de 100 dies de gràcia". Tots van lamentar la "mala imatge política" de la localitat.

Font: ELPERIODICO (ESTHER CELMA)
Foto: X. JURIO (ELPUNT)

6 comentaris:

rafael ha dit...

Querido Mercadé..Creo firmemente en la libertad de expresion y tu tan solo haces, que publicar algo que ha salido en un medio de comunicacion..hasta ahora no pasa nada y tienes todo el derecho a colocarlo en tu blog, pero dejame que te cuente moreno, por donde ya se os ve el plumero; Entre lo que se dice, a lo que es, hay mucha diferencia.
Mª Dolors Toda, tiene una cartera, en proporcion directa, a sus conocimientos y preparacion y mi queridisima Laura Pradeda..pienso que tambien. La de Loja, la que no es puta, esta coja...no me vale y como digo, ya veo hacia donde van los disparos de aquellos que no han tenido la capacidad, de ofrecernos algo mejor. Lo que deberiamos hacer, es dar oportunidad, a otros que si han querido mojarse. Con zancandillas; Mentiras y dejar caer noticias, como la que nos presentas, tan solo puedes engañar a cuatro que aun no han madurado. Se menciona a dos personas muy preparadas, las cuales, son las elejidas, como blanco de vuestros disparos..¡ Cuidadin cuidadin ! que esto ya esta anticuado y pasado de moda. Yo creo que merecen una oportunidad, el equipo entrante, principalmente, porque el saliente, tu mismo lo has visto..Nada de Nada y el partido en que tu militas y el de tu amigo Ciuro, mas de lo mismo...Nada de Nada. Lo mejor es que esteis tranquilos y en periodo de formacion, para cuando os llegue otra oportunidad; Si no tengo mal entendido..Don Daniel y el resto de grupos, estan receptores a que entreis y expongais esas ideas tan buenas que teneis y que vistas a nivel de nuestro pueblo o bien a nivel nacional, tanto habeis beneficiado, a la clase trabajadora. besitos

Francesc Mercadé ha dit...

Fantasma, com sempre no sé què vols dir, però com que estic de vacances procuraré seguir reproduïnt aquelles notícies que diguin alguna cosa d'interés polític sobre Torredembarra. Cal donar un mínim de cent dies al nou govern per a que proposi un impuls al municipi. El nou govern compta amb el nostre suport en tot allò que coincideixi amb el nostre programa, tot allò que sigui bo per Torredembarra, i tot allò que sigui legal. I demanem al nou alcalde estabilitat, treball, un pla de mandat consensuat i solucionar els temes candents (Muntanyans II, etc.).

Anònim ha dit...

Nomes faltaria que donesiu suport a alguna cosa que no fos legal. Per cert, no t'arriben a tu les notícies de muntanyans o es que calles de vergonya?

Francesc Mercadé ha dit...

Anònim, el meu concepte de coses legals, molt provablement, no coixideixi amb el teu. Però com que tres línies de comentari no donen per a més desenvolupament de la idea ho deixem aquí. Pel que es refereix a les notícies de Muntanyans hauries de ser més concret ja que no sé a què et refereixes. Però en tot cas i per a la teva tranquil·litat, si et refereixes a les declaracions d'intencions sobre aquest tema per part del nou equip de govern, no tant sols hi estic d'acord sinó que els hi dóno tot el meu suport. A més hem facilitat tota la informació que se'ns ha demanat. També he donat, dono i donaré suport a la Plataforma Salvem els Muntanyans, com és públic i notori. El meu suposat silenci només és virtual, estic de vacances i a més estem en el periòde de gràcia de cent dies al nou govern. Encara que sobre aquest tema sobre el que tenim coincidències poden esperar tota la nostra col·laboració. Evidentment hauries de concretar el tema de la vergonya, ja que estic totalment perdut sobre el què vols dir. Salut!

Anònim ha dit...

ODA AL GERARD CIURÓ:

Plora com les criatures pels passadissos,
ja que vas voler enganyar al Poble.
Ho tenies tot....,
un xec en blanc signat pel Jimenez i el Ripoll,
i finalment,t'has quedat amb el pal de l'escombra.

Recapacita.....i
no menyspreis la inteligència i coherència dels altres regidors i
menys la de la Laura,
perque no faràs més que caure en la més pura desgràcia

Ja que diuen que ets mestre,
apren el menys amb humilitat la lliçó
i deixa la prepotència i sobèrbia d'en Jimenez al caixò!

pinasco ha dit...

Vulia comentá que soc propietari d´un pis a Montroig del Camp a una obra nova feta per Eurocasa Dorada.
Tots els veins paguem la comunitat excepte aquets senyors de Eurocasa que encara tenen pisos que no han venut.Gracias a ells encara ens tallaran la llum.Els que tinguin que fe negocis amb ells que vagin amb conte.