Arxiu del blog

dimarts, 12 d’agost del 2008

L'alcalde convergent de Torredembarra delega les competències més importants als socis de govern


La portaveu de l'Agrupació, Maria Dolors Toda, assumeix la primera tinença d'alcalde i Urbanisme, àrea clau en el desenvolupament de qualsevol municipi i condició bàsica per a què la formació independent, amb dos regidors, donés suport a Massagué en el nou pacte de govern

L'alcalde de Torredembarra, Daniel Massagué, ha delegat les competències municipals més importants als seus socis de govern en detriment dels companys del seu partit, CiU. Així la portaveu de l'Agrupació, Maria Dolors Toda, assumeix la primera tinença d'alcalde i Urbanisme, àrea clau en el desenvolupament de qualsevol municipi i condició bàsica per a què la formació independent, amb dos regidors, donés suport a Massagué en el nou pacte de govern. La segona tinença d'alcalde és per al regidor del GiT, que continua al càrrec de les qüestions econòmiques mentre que Governació recau en el regidor popular. La regidora no adscrita Laura Pradeda es farà càrrec d'Obres Públiques.

Daniel Massagué es farà càrrec de l'alcaldia juntament amb l'àrea de Personal i Organització interna a més d'Esports. Els seus companys de partit, tres regidors més, assumeixen la cinquena tinença d'alcaldia i Turisme, Comerç i Promoció Econòmica, per Pere Font; Sanitat, Benestar Social i Joventut, per Francisca Felguera; i Cultura i Patrimoni, àrees de les que se'n farà càrrec Rosa Maria Guasch.

Àrees amb un pes específic important en el cartipàs municipal han anat a parar als socis de govern de manera que les responsabilitats per a cada grup es troben força repartides. És el cas d'Urbanisme i Obres Públiques, que assumeixen, respectivament, la portaveu de l'Agrupació i promotora immobiliària, Maria Dolors Toda i per l'altra la regidora no adscrita Laura Pradeda. Ambdues uneixen a les seves respectives carteres la de Medi Ambient, per a Toda, i la de Gent gran, de nova creació, per a Pradeda.

Pel que fa al segon regidor de la formació independent de l'Agrupació, Juan Pérez, es farà càrrec de Serveis, concretament de la brigada, amb la que vol instaurar un sistema d'intervenció ràpida amb els mateixos treballadors municipals a partir d'aquest setembre.

Els regidors que dijous van entrar a formar part del nou equip de govern encapçalat pel convergent Daniel Massagué han anunciat aquest dimarts quines són les seves primeres intencions al capdavant de les àrees que dirigeixen i han assegurat que hauran de 'fer servir la imaginació' per tirar endavant els projectes ja que sospiten, ho analitzaran els propers dies, que la situació econòmica de determinades regidories no és la que esperen, tal com ha explicat el regidor del Grup d'Independents per Torredembarra (GIT) i responsable d'Hisenda, Santiago Ardèvol.

El nou equip de govern es planteja com a prioritari donar resposta a les queixes veïnals sobre el carrer nou i les polèmiques obres que s'hi van dur a terme i el canvi d'ubicació del futur teatre auditori del municipi. Així mateix es vol estudiar una sortida a l'afer de Muntanyans II. D'altres projectes anunciats són el de la nova comissaria de la policia local, la rebaixa de les sancions i l'obertura d'una oficina d'atenció al ciutadà, tots ells competència d'Oviedo.

Pel que fa a Gent gran, Pradeda vol impulsar un consell assessor per fomentar la participació de la gent gran en les decisions municipals i instar a les empreses que col·laborin amb l'ajuntament a què participin en obra social. Pradeda, a més, s'haurà de coordinar amb Toda per desenvolupar l'activitat de les àrees d'Obres Públiques i Urbanisme.

ACN - Torredembarra - 12/08/2008 14:04
Foto: ELPUNT

6 comentaris:

Anònim ha dit...

la toda a urbanisme????

casum l'olla!!!!

Anònim ha dit...

Com pots saber la única imposicio perque la Sra. Toda signes aquest pacte de consens era que li donesin la regidoria de Urbasnisme, si no ni hi havia pacte.

La politica peer desgracia funciona aixis.

Salut,

Anònim ha dit...

Sisco, tú que ets un crític que que n'opines de les següents declaracions d'en Xavier Sabaté, i el Lluís Suñé en:
http://www.vilaweb.cat/www/elpunt/noticia?p_idcmp=2961668

DIFERENT D'ALTAFULLA
Les crítiques dels socialistes es van centrar especialment en el cas de Pradeda, a qui van acusar d'haver-se «deixat comprar» per CiU i que aquest va ser el motiu de la seva expulsió de l'equip de govern torrenc el mes de maig passat. El cap local del PSC a Torredembarra, Josep Garcia, fins i tot va assenyalar que Pradeda hauria aconseguit al nou govern un càrrec que a l'executiu de Manuel Jiménez (PSC) se li va negar.

La formació va confirmar també que durà el cas a la comissió de seguiment del Pacte Antitransfuguisme. Tot i això, van negar qualsevol semblança amb Altafulla, on l'abril passat Jano Francino va deixar la disciplina d'ABG i va entrar a formar part del govern del socialista Josep Maria Gené com a no adscrit. «Trànsfuga és aquell regidor que amb el seu vot canvia una majoria de govern», va afirmar el dirigent socialista, ja que Francino es va abstenir en la moció de censura que va fer fora ABG de l'executiu altafullenc. «Sense el vot de Pradeda, no hi hauria hagut canvi de govern a Torredembarra», va afegir.

Francesc Mercadé ha dit...

No hi estic d'acord. No crec que siguin certes aquestes paraules, probablement s'han bastit a partir d'informacions parcials i infundades subministrades pels socialistes locals. De totes formes nosaltres vam rebutjar participar en el nou govern bàsicament per l'anunciada presència de la trànsfuga. Masagué va primar l'acord am l'ADT i la trànsfuga abans d'aprofundir un acord amb ERC i ABG i GIT que també l'hagués portat a la majoria absoluta de 9 que cercava. No es va propiciar per part de Masagué en cap moment una reunió de CiU, ERC, ABG i GIT per a explorar aquest camí.

Anònim ha dit...

Sisco: I perque no li vau donar suport al PSC, que EL NECESSITAVA ? junt amb ERC que els vau abandonar a la seva sort.

Ho també fas com en Xavier Sabaté que intenta fer veure les coses segons la seva conveniència?

salut i força!!!

Francesc Mercadé ha dit...

No segueixes la premsa i tot el què passa, o també et dediques a la lectura selectiva. Mira, no em costa tornar-ho a repetir un cop més. Nosaltres vam donar suport al govern de Jiménez, però va ser la negativa del PSC a acceptar-nos en el seu nou govern de 2007 el que va impossibilitar la nostra presència en el nou govern. Només se'n va recordar de nosaltres just abans de l'estiu i van forçar una tanda de negociacions, que per cert van anar bé i vam arribar al mateix punt on érem quant just després de les eleccions vam arribar amb ells a un acord del 95%. La nostra no presència en el govern ara desaparegut de Jiménez, només pot atribuïr-se al PSC. Et recomano que repassis l'hemeroteca.