Arxiu del blog

dimecres, 6 d’agost del 2008

ERC i ABG de Torredembarra lamenten que el nou govern tingui una regidora no adscrita


Els dos partits renuncien a sumar-se al pacte, tot i l'oferiment dels signants

ERC i ABG, els dos partits que, juntament amb el PSC, formaran a partir de dijous l'oposició de l'Ajuntament de Torredembarra, van lamentar ahir que el futur executiu hagi inclòs l'exregidora socialista Laura Pradeda. Tot i estar disposats a oferir un cert marge de confiança al pacte entre CiU, l'Agrupació, PP i GIT, les dues formacions van coincidir a tancar portes a sumar-se a l'acord, tot i que dilluns passat el portaveu de CiU i futur alcalde, Daniel Masagué, els ho va oferir.

Igual que va passar dilluns passat en la compareixença de renúncia del ja exalcalde torrenc Manuel Jiménez, la no adscrita Laura Pradeda va ser ahir el principal blanc de les crítiques d'ERC i ABG. Les dues formacions, que van compartir govern amb els socialistes durant part de l'anterior mandat, van criticar que sigui una exsocialista qui ha determinat la nova majoria al consistori. «Veig difícil que compleixi la disciplina d'un pacte si no ha estat capaç de complir la disciplina d'un partit», va assenyalar el portaveu d'ERC, Gerard Ciuró, que fins al mes de juny va ser també el primer tinent d'alcalde de l'executiu de Jiménez.

En una línia similar es va expressar el portaveu d'ABG, Lluís Suñé, que va considerar que aquest afer obre la porta a minar encara més l'estabilitat política del municipi. «Els partits polítics que ho han acceptat permeten que això es repeteixi, i que puguem començar un mandat sent set grups i acabem sent disset regidors independents», va afirmar Suñé. L'ABG, de fet, va viure fa poc una situació similar al municipi veí d'Altafulla, on el número dos del partit, Jano Francino, va abandonar la disciplina de la formació poc abans d'una moció de censura. El cas està sent estudiat actualment per un grup d'experts independents per encàrrec de la comissió de seguiment del Pacte Antitransfuguisme.


RESPECTE I DUBTES 
Deixant de banda la polèmica sobre Pradeda, els republicans i l'ABG van coincidir a voler donar un marge de confiança al nou executiu i fins i tot es van mostrar disposats a oferir suport en temes concrets. Malgrat això, tant Ciuró com Suñé van manifestar algunes reserves.

«Des d'ABG continuem pensant que la millor sortida política era un pacte entre PSC i CiU, però respectem la decisió», va afirmar Suñé. Ciuró va recordar que el 2003 ja es va subscriure un pacte molt similar que «no va funcionar», i va qualificar com a «curiosa» l'actitud del GIT, que ha format part dels quatre últims executius torrencs, tot i que han estat de signes polítics contraris. «És un partit que genera inestabilitat», va dir el portaveu republicà.

Malgrat que el comunicat del futur executiu deixava la porta oberta dilluns al fet que tant ERC com ABG s'incorporessin al pacte, tots dos partits van descartar aquesta possibilitat. «Descartem formar part d'un govern d'aquest tipus», va afirmar el portaveu d'ABG, mentre que Ciuró va reiterar que es tracta d'un acord «ideològicament molt allunyat» de la formació.


MARXA DE JIMÉNEZ 
Els dos partits que compartiran amb els socialistes l'oposició van lamentar la renúncia a seguir com a regidor de Manuel Jiménez. «Em sap greu personalment, perquè ha aportat moltes coses positives a la política de Torredembarra», va destacar Ciuró. El portaveu d'ABG, per la seva banda, va considerar l'actitud de l'exalcalde «molt digna» però va lamentar que el PSC hagi «perdut una oportunitat històrica». «Potser no van saber assimilar els resultats de les eleccions, però esperem que facin autocrítica interna i als propers comicis sigui possible una majoria sòlida d'esquerres», va afegir.


GERARD CIURÓ
portaveu d'ERC a Torredembarra
«Serà difícil que Pradeda compleixi la disciplina d'un pacte»
« El problema ha estat que a PSC i CiU els ha faltat capacitat de diàleg»








LLUÍS SUÑÉ
portaveu d'ABG a Torredembarra
«Els regidors han d'assumir la responsabilitat de les sigles que representen, i per això qüestionem que s'inclogui al pacte algú que manté l'acta com a edil del PSC»






Font: AZAHARA PALOMARES EL PUNT dimecres, 6 d'agost de 2008

7 comentaris:

Anònim ha dit...

Sé que ben segur no ho publicaràs, però bé... aqui et deixo aquest comentari:


Referent a les declaracions contingudes en aquest blogg, per part d'en Gerard Ciuró, referint-se a la Regidora Laura:

«Veig difícil que compleixi la disciplina d'un pacte si no ha estat capaç de complir la disciplina d'un partit», va assenyalar el portaveu d'ERC, Gerard Ciuró, que fins al mes de juny va ser també el primer tinent d'alcalde de l'executiu de Jiménez.

Ahh!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! PERÒ, - ¿ QUE TANT PEL GERARD COM PEL MANUEL JIMENEZ LI VAU DEIXAR FER LA SEVA FEINA DE REGIDORA ???,... Hi han testimonis que donen fé que tant per part d'en Ciuró com d'en Jiménez, només rebia "pals a les rodes".

Sembla ser que com que "regentava" una "regidoria insignificant", només comptaven amb la regidora Laura Pradeda per sumar un vot més en els Plens, sense explicacions.

El temps donarà la raó a Pradeda que ha patit "la intemerata" sota el paraigües de Jimenez-Ciuró.

Com diu el fantasma molt encertadament, que no ens venguin un gelat de vainilla per un de xocolata!!!!!

Vull afegir que seria millor que en Suñé es preocupi més dels perjudicis que ha pogut ocasionar a la Torre amb les recents polèmiques declaracions, que no vull ni reproduir perque pel bé del torrencs s'esvaeixin ben aviat. Es ben cert que "el geperut només veu la gepa de l'altre"

Anònim ha dit...

Siscu, no feies vacances??

Francesc Mercadé ha dit...

Com vols que faci vacances?. Avui a les 12 del migdia estaré en el plenari municipal.

Anònim ha dit...

Crec que teniu que deixar les lamentacions enrrera.
Una vegade mes tant a ABG com ERC, els hi ha pesat mes el tema politic que el benestar de La Torre.
Quan en vers de pensar que si un gover de dretes, esquerras i o centre, pensesiu mes en La Torre, no tindrieu que estar sempre en las lamentacions.

Salut,

Francesc Mercadé ha dit...

Quines lamentacions?.
Un Ajuntament és un tema polític. Ho dic per la teva informació.
Informa't de debò i potser sortiries de l'anonimat i tot.

Anònim ha dit...

De esser un tema politicper a tu, pero jo crec que l'Ajuntament es un problema per tots els Torrencs.
Repetexo si tots miresiu mes per la Torre que per la politica, la cosa aniria molt millor per a tots.

Salut,

Francesc Mercadé ha dit...

La política és el procés de presa de decisions en grups humans, els mètodes per guanyar i conservar el suport de les persones per a realitzar una acció en grup. Aquesta noció precedeix la societat humana. Tot i que s'aplica habitualment als governs, el comportament polític també s'observa en les institucions acadèmiques, empresarials, religioses i d'altres. La paraula prové del grec polis, que significa ciutat; la política és, etimològicament, tot allò que té a veure amb la ciutadania i les seves preocupacions, especialment la ideologia dels grups.