Arxiu del blog

dissabte, 17 de novembre del 2007

Mor Gregori López Raimundo. T'he conegut sempre igual com ara.






Alerta vius, jo sé que si caiguesses
tants anys, molts anys, massa anys et demanaven.

Entre els sorolls dels cotxes, del carrer
i de la gent que atrafegada passa,
he vist molt clar que són molts els que lluiten
i que com tu calladament treballen.

T'he conegut sempre igual com ara,
els cabells blancs, la bondat a la cara,
els llavis fins dibuixant un somriure
d'amic, company, conscient del perill.

Sense parlar m'has dit "tot va creixent",
lluita d'avui pel demà viu i lliure,
que es va forjant aquests dies terribles,
temps aquests temps de tantes ignoràncies.

No m'he girat mentre serè em creuaves,
he sentit fort un gran orgull molt d'home,
no em trobe sol, company, no et trobes sol
i en som molts més dels que ells volen i diuen.

Aquest meu cant és teu, l'he volgut nostre;
aquest meu cant és teu, l'he volgut nostre.
Alerta vius, jo sé que si caiguesses
tants anys, molts anys, massa anys et demanaven.

T'he conegut sempre igual com ara.

(Raimon, 1973)

3 comentaris:

Anònim ha dit...

avui heu deixat incoscient a una noia! gracies als vostre cos de repressors!!
no hi haura oblit ni perdo!!
Fills de puta cabrons!!
repressors de merda!!
stalinites i burgessos!!!
l'enemic sou ara vosaltres!!!!
ecofeixistes!!!

Francesc Mercadé ha dit...

El Punt recull la notícia:

La manifestació d'un miler de joves antifeixistes que protestaven per la mort d'un noi a Madrid a mans d'un grup ultradretà va acabar ahir al vespre amb greus enfrontaments amb els Mossos d'Esquadra al centre de Barcelona. Hi va haver set detencions, deu mossos van resultar ferits i es va destrossar molt mobiliari urbà.

La protesta va començar al voltant de dos quarts de set de la tarda a la plaça Universitat, que estava envoltada d'un ampli dispositiu policial. Els joves portaven pancartes en què deia Carlos, amigo,
Barcelona està contigo. En un primer moment, els manifestants van intentar anar cap a la ronda Sant Antoni, però van trobar un cordó policial i es va produir el primer xoc amb els mossos. Van dirigir, llavors, la protesta cap a la plaça Catalunya a través de Pelai. La tensió va créixer després que els manifestants tornessin a intentar passar cap a la Rambla, a l'altura de Canaletes, i els mossos els barressin el pas amb contundència. Els manifestants –alguns ja anaven fent pintades i trencant mobiliari urbà, segons fonts policials– van avançar cap a la plaça Urquinaona. A l'entrada de la Via Laietana, en concret, davant de la seu del Departament d'Interior, es van produir els incidents més greus. Grups de joves van llençar ampolles de vidre, pedres, tanques metàl·liques d'obra i altres objectes contundents als agents que eren a l'entrada. Els grups d'antiavalots dels Mossos d'Esquadra van començar a carregar amb molta contundència contra els manifestants fins que es van dispersar pel centre de Barcelona, on van muntar barricades fins a arribar als carrers adjacents a Gran Via.

Els violents aldarulls es van tancar amb deu agents de la policia catalana ferits. Un d'ells va haver de ser hospitalitzat ja que havia quedat inconscient en rebre l'impacte d'un objecte al cap. També hi va haver ferits entre els manifestants a causa de la contundència de l'actuació policial. Ahir es desconeixia el nombre de ferits, malgrat que almenys una noia va ser traslladada en ambulància a l'hospital. En total, es van detenir set persones: quatre els Mossos i tres la Guàrdia Urbana.

La protesta també va provocar que el centre de Barcelona des de la plaça Catalunya fins a Urquinaona estigués tancat al trànsit durant una hora i mitja. Els serveis de neteja treballaven a dos quarts de nou del vespre a contrarellotge a la Via Laietana per netejar les destrosses de la protesta, que no havia estat autoritzada.

----

CONFONDRE els Mossos d'Esquadra amb ICV és d'una miopia mental digna de personatges empetitis políticament.

Des de Torredembarra la nostra condemna més intransigent a l'actuació desmesurada de la policia. La nostra silidaritat amb els convocants de l'acte, en Gregori López Raimundo opinaria igual.

Francesc Mercadé ha dit...

EFE hi afegeix:

El secretari general de CDC, Felip Puig, ha manifestat avui que mentre Joan Saura estigui al capdavant de la Conselleria d'Interior hi haurà problemes d'ordre públic, i el dirigent d'ICV Jordi Guillot li ha replicat que l'ordre està garantit, però no "el sentit de la responsabilitat de tots els polítics".

L'intercanvi d'acusacions s'ha produït després que una vintena de Mossos d'Esquadra resultessin ferits ahir al repel·lir l'atac d'un grup de manifestants antisistema que protestaven a Barcelona per l'assassinat d'un adolescent a Madrid el cap de setmana passat a mans d'un ultradretà.

El secretari general adjunt de Convergència Democràtica de Catalunya (CDC) ha afirmat que l'última responsabilitat en els disturbis i l'ordre públic és del president de la Generalitat, José Montilla, perquè "va posar al capdavant del departament d'Interior un polític [Joan Saura] que mai va creure en la policia".

"Mentre Joan Saura estigui al capdavant d'Interior hi seguirà havent problemes d'ordre públic", ha manifestat el diputat de CiU al Parlament.

Rèplica d'ICV

El secretari general d'ICV ha replicat que a Catalunya no hi ha problemes d'ordre públic, sinó petits grups de "provocadors" que aprofiten qualsevol circumstància per fer vandalisme, de manera que ahir els Mossos van haver d'actuar de forma "eficaç".

Guillot ha afegit que no hi ha cap caos i la seguretat ciutadana "està garantida". "El que no està garantit és el sentit de la responsabilitat de tots els polítics", ha dit, abans d'afegir que Puig ha incorregut en una "gran irresponsabilitat".

Jordi Guillot ha recomanat al dirigent de CDC que parli amb els exconsellers de Convergència que han estat al capdavant d'Interior perquè "li expliquin" què significa dirigir aquest departament. "Així callarà i ho entendrà", ha manifestat.