Arxiu del blog

dimarts, 6 de novembre de 2007

ICV força la compra de Muntanyans esmenant el pressupost de l'Estat i arrencant-li deu milions d'euros


L'Alternativa Baix Gaià (ABG) vol el «compromís» d'Ajuntament i Generalitat. Després d'anys de reivindicacions populars, de gestions polítiques, de negociacions pressupostàries i d'expedients judicials, una «molt bona notícia» coneguda ahir «pot facilitar totalment o parcial» la resolució al conflicte dels Muntanyans de Torredembarra. L'anunci que el PSOE ha assumit l'esmena amb què EUiA-ICV demanava una partida als pressupostos generals de l'Estat ha fet que els ecosocialistes locals (l'ABG) reclamin a l'Ajuntament i la Generalitat que moguin fitxa.

«Els deu milions d'euros de l'esmena s'afegeixen a l'estratègia de defensa dels Muntanyans II», va explicar el portaveu d'ABG, Lluís Suñé, referint-se a aquest espai natural amenaçat per la urbanització de més de mig miler d'habitatges que promou una immobiliària andalusa. «Potser no són suficients per comprar tot el sòl, nosaltres creiem que s'ha de protegir el cent per cent, però aquesta és la principal opció», va explicar Suñé. La permuta dels terrenys per altres finques municipals i l'establiment d'acords amb la promotora són possibilitats que «s'han de seguir tenint en compte». Suñé, que serà el cap de llista d'ICV per Tarragona en les pròximes eleccions estatals del març, va recordar que en aquestes operacions i negociacions s'hi hauran d'implicar totes les parts afectades i que «hi ha una proposta de resolució del Parlament de Catalunya que insta a constituir una mesa negociadora, cal que la Generalitat i l'Ajuntament es belluguin i col·laborin». Suñé també va destacar que, mentre es realitza l'estudi sobre la delimitació de les zones de més valor ambiental i de connexió biològica, «han d'establir-se mesures cautelars» com la paralització de les obres. Els treballs, però, continuaran com a mínim durant tota la setmana. Divendres «hi ha prevista una reunió amb el Departament de Medi Ambient per establir un full de ruta sobre com s'han d'utilitzar aquests deu milions d'euros que hem aconseguit», va concloure el portaveu d'ABG.

Les hectàrees en joc. Els terrenys que es puguin comprar s'haurien d'incorporar a l'espai d'interès natural (EIN) de la platja de Torredembarra i Creixell. L'ABG vol que l'equip de govern torrenc es replantegi el pla parcial de Muntanyans II i estableixi uns nous usos per aquesta zona, amb l'objectiu d'incorporar-la a l'espai ja protegit. El pla, com la posterior llicència d'urbanització, va ser aprovat amb l'única oposició d'ABG-ICV. Va ser aquest darrer partit qui va dur a la comissió de Medi Ambient i Habitatge una sèrie d'esmenes per incorporar a l'EIN, de manera immediata, més de 95.000 hectàrees, més de la meitat de les 168.248 afectades per la polèmica. Les esmenes, però, van ser rebutjades amb els vots de CiU.

EL PUNT J.P. A.P.. Torredembarra

4 comentaris:

Angel Batlle ha dit...

Bon dia, estic voltant pels blogs, m'agradaria deixarte l'enllaç del meu, i si pots que el tinguis junt amb els altres blogs, www.angelbatlle.blogspot.com
blog esportiu del biketrial a Torredembarra, espero que el posis, merci!

Iris Gual ha dit...

Hi ha d'haver un error en el nombre d'hectàrees: si cada hectàrea són 100m X 100m, les 95.000 Ha seran 950.000.000 m2 o sigui l'equivalent a un rectangle de 1 km d'ample i 950 km de llarg. Vaja, que l'ampliació del PEIN abarca tota la costa mediterrània de la península. No està mal!

Anònim ha dit...

Sembla que ERC també ha pactat 10million €, per comprar els Muntanyans, sembla una carrera d'obstacles. Ja veurem ham que cadara tot aquest pastel.

Anònim ha dit...

ERC ha fet una esmena als pressupostos de l'estat, ICV ha pactat amb el PSOE incloure als pressupostos de l'estat 10 milions d'euros, esmena signada per el portaveu Lopez Garrido del PSOE. Aixi doncs, l'esmena d'ICV val 10 milons, l'esmena d'ERC, es paper sense valor.