Arxiu del blog

divendres, 17 d’agost del 2007

Segón dia lectiu de la Universitat Catalana d'Estiu: 18 d’agost del 2007, de 9 a 12 del migdia.

CIÈNCIES DE LA SALUT
La bioètica i la seva transcendència en l'atenció sanitària — Consentiment informat: exercici de l'autonomia. Fonament legal, consentiment implícit, situacions de discapacitat, presa de decisions en condicions de fragilitat (de 9 a 10) Els polítics davant de la bioètica (de 10 a 11) Ètica de la gestió. Racionament de les prestacions i criteris de priorització de les llistes d'espera (d'11 a 12).

CIÈNCIES SOCIALS
Economia — Articulació econòmica dels Països Catalans — L'estructuració econòmica dels Països Catalans: de Romà Perpinyà i Grau a les multinacionals de butxaca (de 10 a 11) L'enlairament de les empreses d'alta tecnologia israelianes a la dècada dels noranta (d'11 a 12).

Filosofia — Jocs d'identitat a l'actual vida europea (de 9 a 12).

Antropologia — La força de la identitat. Ensenyaments africans sobre el valor quotidià de la tradició — El misteri del poder responsable, Autoritat i legitimitat en les comunitats africanes (de 9 a 10) Sobre l'esperit del capitalisme al sud del Sàhara. Religiositat i subsistència (de 10 a 11) Internet a la selva. Educant en tradició i modernitat (d'11 a 12).

Història — Història i memòria de la Guerra de Successió — La Guerra de Successió a les Illes (de 9 a 10) Els conflictes socials previs a la Guerra de Successió (de 10 a 11) La Guerra de Successió al País Valencià (d'11 a 12).

HUMANITATS
Llengua — 1707-2007: “Quan el mal ve d'Almansa”. Aproximació a la història social i legal de la llengua catalana — Llengua, política i educació (de 9 a 12)

Teatre — Introducció als grans espectacles del teatre medieval (de 10 a 11).

Art — Revisions d'actualitat. Teoria i pràctica artística a Catalunya — Les relacions entre art i poder descrites per l'art contemporani a Catalunya (de 9 a 12)

FORMACIÓ CULTURAL
Curs introductori d’història de Catalunya (de 10 a 12) — Coneixement de la Catalunya Nord. Catalunya Nord a través d'un escriptor (de 10 a 11) Conferències: El catalanisme estudiantil a Catalunya Nord (d'11 a 12) — Iniciació als Països Catalans: “Assaig d'anàlisi política”. La Franja de Ponent (de 10 a 11) — Iniciació a la llengua. Curs de llengua catalana. Pràctiques d'expressió oral i d'expressió escrita (de 10 a 12) — Iniciació a la llengua. Llenguatge i gramàtica (de 9 a 11).

TALLERS
Tallers tècnics —Televisió (de 10 a 11).

SEMINARIS DE LES UNIVERSITATS
Universitat de les Illes Balears — Curs d'història, llengua i sociolingüística — La Corona de Mallorca (de 9 a 2/4 d'11).

JORNADES CIENTÍFIQUES I PROFESSIONALS
XX Diada Andorrana «Andorra i el seu capital social»(de 2/4 de 10 a 1).
«Turisme, identitat i economia» (de 9 a 12)
Trofeu de Petanca dels Països Catalans

1 comentari:

Anònim ha dit...

6q cabrit!!!!
si volem veure les activitats diaries ja entrarem a la pàgina oficial!!!!!!!!!
Volem que ens escriguis el que veus,sents etc...anècdotes,festes...