Arxiu del blog

divendres, 31 d’agost del 2007

La regidoria de Serveis de l'Ajuntament de Torredembarra Montse Gassull, agredeix el patrimoni local, desnaturalitzant la "Torre de la Vila".



La regidora Montse Gassull d'ERC a l'Ajuntament de Torredembarra, una vegada més i al marge del respecte degut al patrimoni, desnaturalitza la "Torre de la Vila", bastida el 1174 i declarada en el séu dia Bé d'Interés Nacional. L'agressió s'ha materialitzat en un descomunal carreu pintat a sobre de blanc, situat en un lloc preeminent del pati de l'esmentat monument. L'actuació erràtica de la regidora en aquest mateix monument va perpetrar-se l'any passat després del carismàtic acte d'ofrena floral de l'Onze de Setembre, retirant totes les donacions de partits i entitats just l'endemà mateix i talant el petit jardí existent. El carreu ubicat ara sobre una rajola reciclada, sembla estar encaminat a centrar l'acte de l'Onze de Setembre, possiblement per rebre una placa que es descobrirà aquell dia. Això si, el disseny i ubicació decidits al marge de la participació ciutadana com ja ens té acostumats aquesta senyora. Ja ho vàrem veure al final de la legislatura passada quan n'era la responsable de l'obra de pavimentació del carrer Antoni Roig. Reclamem la retirada immediata de l'esmentat carreu, i la retolació del monument original com a "Torre de la Vila", amb una digna descripció del monument per a general coneixement. Demanem també la retirada d'elements que distorsionen la contemplació de d'aquest excepcional monument, com senyalització de trànsit obsoleta, així com la presència contínua de vehicles estacionats, contravenint la norma que ho prohibeix.
Si finalment prosperés la futura ubicació d'una placa commemorativa a l'Onze de Setembre, proposem que sigui de forma discreta en un lateral del pati. Podria aprofitar-se la paret sota l'escut de Catalunya fet per l'artista local Carles Planas per fixar-s'hi la placa en commemoració de la Batalla de Torredembarra del 16 de juliol de 1713, que transcorregué durant la Guerra anomenada de Successió pels historiadors botiflers. Per nosaltres la Guerra d'Ocupació només té una data: l'Onze de Setembre amb la desfeta de les llibertats nacionals, i només seriem partidaris d'una discreta placa a la pared. El carreu felipista blanc al davant de la Torre de la Vila, es inadmisible doncs desnaturalitza l'espai, i confón l'observador del monument.

4 comentaris:

rafael ha dit...

Esta desfortunada "señora" de buen paladar y asidua a los restaurantes mas caros de nuestro pueblo y otros, mete la pata cada vez que anda, su falta de preparacion, su chuleria castiza,arrogante toda ella, solamente vale, para vender carretes de fotos.besitos

Anònim ha dit...

Ahora ya no vale ni para vender carretes.

Anònim ha dit...

d'història 0 patatero!!!

Anònim ha dit...

Davant del PP el dia 11 de Setembre

<< Simplement s'ha de fer un gest simbòlic i contundent de rebuig.

Donar-los l'esquena >>

El Partit Popular (PP) a anunciat que tornarà enguany a fer l'ofrena floral al monument de Rafael Casanoves en la Diada.
El ha aparcat per a millors temps els seu intent de atreure els vot conservador de UDC , cosa que era impossible amb una estratègia que el partit a nivell estatal no feia seva.
Pique podia fer-ho mes bé o més malament, però el que podia guanyar en aquest terreny després de mesos de treball, ho podia perdre amb una sola roda de premsa de Acebes ...
Ara toca una altra línia de treball, més coherent internament. Esdevenir els defensors del espanyolisme a Catalunya.
Una tasca en que els polítics del PP d'aquí es poden sentir ben recolzats per els d'Espanya. Però per atiar l'espanyolisme a Catalunya cal conflicte. La COPE i altres mitjans menys grollers no s'en surten. Aconsegueixen fer creure a molts espanyols que Catalunya es una mena de dictadura nacionalista, però als que viuen aquí no els poden enredar tant fàcilment.
El PP tornarà a fer l'ofrena per el mateix motiu que va deixar d'anar. Per la "bronca" i la crispació que es produïa al seu voltant. El PP no té res a fer ni a commemorar en la Diada.
Si no creu que Catalunya sigui una nació no té sentit que celebri la Diada Nacional de Catalunya. Però unes escenes de crispació i de corredisses el dia 11 els poden anar molt bé. La idea que tenen es la de fer aparèixer als mitjans de comunicació al PP com a víctima de l'intransigència independentista, i aconseguir amb això un protagonisme que ni tenen ni es mereixen, i especialment aquest dia.
Nosaltres, que tenim una feina tant difícil com alliberar el nostre País, hauríem de ser més llestos que els nostres enemics i no fer el que precisament busquen i volen.
El Dia 11 de setembre tots els catalans que siguin al voltant del monument quan el PP faci la seva ofrena no han de caure en el parany de caure en la provocació. Simplement s'ha de fer un gest simbòlic i contundent de rebuig. Donar-los l'esquena. Si l'imatge al telediaris no son corredisses ni escridassades, si no centenars de catalans donant l'esquena a la comitiva del PP. Creieu-me, l'imatge es una altra. Ningú podrà dubtar del refús dels catalans, com tampoc podran dubtar que el nostre rebuig es pacífic i democràtic.