Arxiu del blog

divendres, 30 de març del 2007

Amb la paraula donada, cap a l'independencia.


La independència de Catalunya és una cosa. No cal fer cap descripció del tema ja que és un material de debat actual multimatèria. Des de l'economia a la política podem trobar contingut suficient fins i tot per comprovar que els catalans volen diverses independències, no una de sola. N'hi han que es voldrien independitzar d'Espanya, altres d'Europa, alguns del món, però també n'hi han que ho voldrien fer de la mateixa Catalunya o dels catalans. Uns voldrien, un cop independents ser catalans i punt. Altres voldrien establir relacions amb Espanya o amb Europa. Uns voldrien arrossegar als valencians i mallorquins en el mateix vaixell. I altres no volen ni compartir una baldana amb els de les illes o amb els valencians. N'hi han que del tot en dirien Catalunya, altres Països Catalans. Que si ha de ser un estat, que si un principat, o fins i tot un comptat, o una federació, o també n'hi ha de confederació. És a dir el dia que tinguem l'autodeterminació a les mans començarà el problema. Mentre n'hi ha d'altres que pensen serà la fi dels nostres problemes. Com en el tema de les banderes, n'hi ha amb el triangle blau, o amb el groc. I quan siguem independents, sense triangle?, o serà aleshores que l'haurem de mantenir?. Però el primer de tot, amics meus, no seria el consens?. Aquest en tot cas s'haurà d'obtenir negociant, i no precisament amb Espanya, sinò més aviat entre catalalans. I una vegada ens posesim d'acord en el tema de quina independència volem, caldrà sortir al corcert de nacions i clamar per l'autodeterminació. La via que jo veig més neta és la d'un Parlament de Catalunya electe, que es proclami en Corts constituents, i declari al món que vol redactar una Constitució catalana. Quan jo era a l'Entesa dels Nacionalistes d'Esquerra defensàvem aquesta via, quan ens vam integrar a Iniciativa per Catalunya ho postulàvem, i ara potser en som només una minoria dins d'aquest partit que pensem així. Però tota una altra cosa és no tenir paraula. No mantenir la paraula donada en constituïr un govern, i voler trencar-lo, és no tenir paraula. No estic a ERC, perque no me'n refio de la solidesa del pacte de Corts constituents que poguessin signar, a última hora potser voldrien pactar amb Andorra, o amb l'aleshores recent constituïda República catalana almogàver de Turquia, formada per uns catalans fugits de Neopàtria fa cinc-cents anys. Una altra cosa és la paraula, en tens o no, però un cop donada, s'ha de mantenir. O no podrem avançar, ni tant sols cap a l'independència.

dissabte, 24 de març del 2007

Em demanen que pengi la meva curta pero socratica intervencio en l'acte de presentacio de l'ABG d'ahir:




"Amics, avui només vull deixar damunt la taula unes preguntes:
Algú sap quines opcions polítiques han estat governant aquest poble els últims vint-i-cinc anys?
L'any 2003, Quí caneixia l'Alternativa Baix Gaià?
Quin govern municipal va sorgir de les eleccions del 2003?
Algú se'n recorda?
Sabeu quan es va constituïr l'actual govern d'esquerres a l'ajuntament?
Recordàveu que només en fa dos anys i mig?
Perquè no s'edifica Muntanyans II, si l'únic partit que s'hi oposa és l'Alternativa Baix Gaià?
Com és que l'Ajuntament de Torredembarra, ha construït una pista d'Skate?
Com us expliqueu que l'Alternativa Baix Gaià estigui encara en el govern municipal, si molesta tant?
Com és que aquest any 2007 presentem en el conjunt del Baix Gaià sis candidatures, enfront de només les dues de l'any 2003?
Amics, les respostes a aquestes preguntes, les tenim nosaltres, les teniu vosaltres!."

dilluns, 19 de març del 2007

L'alcalde de la Torre, te previstos uns 800 viatges a Madrid, abans de les eleccions del 27 de maig.


"El Punt. Azahara Palomares.
El passat 11 de gener el president del CMT, Jesús Selma, acompanyat de l'alcalde de Torredembarra, Manuel Jiménez, i el president de la Federació Espanyola de Vela, Gerardo Pombo, es van reunir amb el director general de Costes a Madrid. Segons el mateix club, la voluntat del Ministeri de Medi Ambient és permetre la continuïtat del club en la seva situació actual, però ha d'estudiar quines han de ser les noves condicions i quins canvis serien necessaris. El ministeri va oferir al club el trasllat a la platja de la Paella (on ja havia estat del 1969 al 1983), però un estudi dels corrents va fer descartar l'opció. El vicepresident del CMT, Albert Alonso de Medina, defensa, a més, que la situació actual, entre el barri de Baix a Mar i l'inici de l'EIN Platja de Torredembarra i Creixell, és «l'ideal»."

L'alcalde també ha declarat que com que la seva especialitat és tractar el temes un a un, té previst fer uns 800 viatges a Madrid abans de les eleccions del 27 de maig, per a intentar resoldre tots els problemes de Torredembarra, el proper toca Muntanyans II. Ja havia pensat en resoldre'ls tots alhora en un viatge, però com que els té separats per expedients, prefereix fer-ho de forma ordenada.
A la fotografia, amics de l'alcalde que s'ofereixen voluntàriament a ordenar-li els expedients per tal d'agilitzar els tràmits, i fins i tot d'acompanyar-lo a Madrid, en bé del poble.

diumenge, 18 de març del 2007

Un estudi del govern estatal congela, per ara, la urbanització dels Muntanyans. El nou compromís de la direcció general de Costes pot retardar l'inici


El moviment social en contra de la urbanització de Muntanyans II està davant de gairebé l'última oportunitat per aturar el polèmic pla parcial que afecta l'únic espai encara verge a la costa del Camp de Tarragona, concretament a Torredembarra. El director general de Costes, José Fernández, s'ha compromès a elaborar des del Ministeri de Medi Ambient un estudi de l'impacte ambiental que la urbanització provocaria sobre l'espai d'interès natural Muntanyans. Segons Suñé, aquest pas podria suposar que l'inici de les obres de construcció dels 550 habitatges del pla s'endarrereixi fins que es presentin els resultats d'aquest nou estudi.
Durant aquesta setmana, la direcció general de Costes del Ministeri de Medi Ambient ha de posar-se en contacte amb l'Ajuntament de Torredembarra i els departaments de Política Territorial i de Medi Ambient de la Generalitat per tal de comunicar-los la seva intenció d'elaborar un estudi d'impacte ambiental. Segons ha explicar el regidor de Medi Ambient de Torredembarra, Lluís Suñé, el representant del ministeri s'ha compromès que el tràmit es farà «d'urgència» a causa de la situació en què es troba el projecte, ja que la promotora ja ha començat els treballs previs.
Fins ara, l'impacte ambiental de Muntanyans II sobre l'espai d'interès natural no havia estat avaluat per cap organisme oficial. Els moviments contraris al projecte, però, sovint s'han remès a una avaluació elaborada per l'Institut de l'Aigua de la Universitat de Barcelona, en què es detecten efectes negatius sobre l'espai protegit i es determina que els terrenys del pla parcial són inundables. «El sentit comú ens diu que els resultats de l'estudi del ministeri seran els mateixos», ha afirmat el regidor.
Segons Suñé, l'estudi que ara farà el ministeri servirà per «forçar que l'Ajuntament i la Generalitat tinguin clar que l'espai s'ha de preservar». Si els resultats de l'avaluació detectessin efectes negatius, el ministeri també iniciaria negociacions amb les dues administracions per tal de trobar una solució consensuada per evitar la urbanització.
fernández i Suñé es van reunir la setmana passada a Madrid i, tot i que segons el regidor de Medi Ambient, es van posar sobre la taula diverses opcions, no es va apostar per cap de concreta per a resoldre el conflicte. «Totes les opcions són possibles si hi ha voluntat política», va afirmar el regidor.

dissabte, 17 de març del 2007

Otegi insta PNB i PSE a reprendre el procés de pau a partir de la seva proposta d'autonomia conjunta per al País Basc i Navarra




Batasuna ha assegurat que s'està perdent un temps molt valuós i ha instat el PNB i els socialistes bascos a ser valents i afrontar el debat sobre la seva proposta d'una autonomia conjunta per al País Basc i Navarra dins l'Estat espanyol. La formació abertzale també ha retret al govern espanyol la bel·ligerància que, al seu parer, està tenint contra ells el ministre de Justícia, Mariano Fernández Bermejo.

El líder de Batasuna, Arnaldo Otegi, acompanyat per representants de l'anomenada comissió negociadora, s'ha mostrat convençut que la seva proposta d'una autonomia formada pel País Basc i Navarra és "escrupolosament democràtica" i marca "un full de ruta" que pot permetre reprendre el procés de pau. Per això creu que "s'està perdent un temps preciós" i critica el PNB i el PSE per les respostes, al seu parer "irresponsables", que hi han donat. "Què és el que s'està esperant quan és possible iniciar un procés democràtic que condueixi a la solució definitiva del conflicte?", ha preguntat en repetides ocasions.

Tot i les crítiques a la resta de formacions, el dirigent de l'esquerra abertzale ha admès que després de l'atemptat d'ETA de Barajas, en què van morir dues persones, "hi ha una situació difícil per a tots". Al seu parer, però, totes les parts tenen una "llista de greuges", sobretot ells, ha dit, però ara és moment de buscar una solució democràtica.

D'altra banda, Otegi també ha criticat les declaracions en comissió del ministre de Justícia, Mariano Fernández Bermejo, assegurant que extremarà la vigilància per evitar que Batasuna o qualsevol candidatura que hi estigui vinculada es presenti a les pròximes eleccions mentre no sigui legal. Segons el líder de la formació abertzale, aquesta "bel·ligerància" "acredita" les intencions del govern de José Luis Rodríguez Zapatero sobre "la pau i la democràcia". Otegi s'ha preguntat "quin procés plantegen els que creuen que s'ha de deixar fora de les institucions l'esquerra abertzale".

divendres, 16 de març del 2007

ENCARNA RAMÍREZ ENCAPÇALA LA CANDIDATURA d'ALTERNATIVA BAIX GAIÀ (ABG) A RODA DE BARÀ

La cap de llista de la formació d'esquerres ha estat presentada avui, en roda de premsa, per la diputada de la coalició ICV-EUiA, Mercè Civit

16/03/07. Avui al migdia s'ha donat a conèixer, en roda de premsa, la candidatura de l'Alternativa Baix Gaià (ABG) que es presentarà a Roda de Barà a les properes eleccions municipals del 27 de maig. La cap de llista, Encarna Ramírez, és la coordinadora de l'assemblea local d'Esquerra Unida i Alternativa (EUiA), que ara fa un any es va constituir a la població. Ella mateixa ha explicat als mitjans de comunicació presents que la candidatura que encapçala és "jove", amb una mitjana d'edat de 40 anys, "plural", perquè l'integren afiliats i persones properes a la coalició ICV-EUiA a més d'independents, i "representativa", doncs hi ha treballadors, professionals, autònoms i estudiants.

Ramírez també ha destacat que s'han adelantat a la recent aprovada llei d'igualtat, perquè la llista d'ABG de Roda és paritària. Així mateix, Encarna Ramírez s'ha referit a les propostes de la formació d'esquerres que es presenta per primera vegada a Roda, les quals es basen en una política municipal transparent i participativa, que prioritzi les persones: "Volem serveis per a tothom, que es primi el treball i l'habitatge per als joves i les persones amb dificultats i que hi hagi equilibri territorial, és a dir, que el medi ambient estigui per sobre de la cultura del 'totxo'", segons paraules de Ramírez, que ha acabat dient que aspiren a treure representació al consistori.

La cap de llista d'ABG ha esta acompanyada per Mercè Civit, la portaveu d'Esquerra Unida i Alternativa (EUiA) i portaveu adjunt de la coalició ICV-EUiA al Parlament de Catalunya. La diputada ha destacat la trajectòria política d'Encarna Ramírez, que va ser regidora de l'Ajuntament de Sabadell, i que "la candidatura d'ABG és imprescindible per a propiciar un govern d'esquerres a Roda de Barà, que garanteixi més polítiques socials".

L'alcalde de la Torre veu avui al Punt, el got mig buit, mentre nosaltres el veiem mig ple.

> L'alcalde de la Torre veu difícil que s'aconsegueixi paralitzar Muntanyans II

L'alcalde de Torredembarra, Manuel Jiménez, va mostrar-se ahir pessimista sobre la possibilitat que alguna administració aturi el pla parcial Muntanyans II, sobre el qual el Ministeri de Medi Ambient es va comprometre dimecres passat a elaborar un estudi d'impacte ambiental. Segons Jiménez, «qui doni l'ordre d'aturar les obres serà qui haurà de pagar les expropiacions, i ningú s'atreveix a assumir aquesta despesa».

L'alcalde va recordar que el ministeri ha manifestat en repetides ocasions que no té pressupost per adquirir els terrenys, i va tancar portes a la possibilitat que el consistori sigui el responsable d'aturar la construcció. «La promotora té el permís d'un òrgan superior, la Generalitat, i seria impensable que el consistori intervingués», va assenyalar. El batlle també va recordar que l'acord a què van arribar el regidor de Medi Ambient, Lluís Suñé, i el director general de Costes, José Fernández, no inclou cap garantia que les obres es paralitzin mentre s'elabora l'estudi d'impacte ambiental. «La promotora té les llicències aprovades, i pot començar les obres demà mateix si vol», va explicar Jiménez, qui també va recordar que els tres informes elaborats durant la tramitació del pla (cap d'ells d'impacte ambiental, perquè no era obligatori en l'època de l'aprovació) van ser favorables. «Veig complicat que ara un quart informe digui el contrari», va afirmar.

dijous, 15 de març del 2007

COMPROMIS QUE POT RETARDAR MUNTANYANS II. Al Punt d'avui:

> El pla parcial Muntanyans II, pendent d'un estudi del Ministeri de Medi Ambient

El nou compromís de la direcció general de Costes podria retardar l'inici de les obres de la urbanització a Torredembarra

El moviment social en contra de la urbanització de Muntanyans II està davant de gairebé l'última oportunitat per aturar el polèmic pla parcial. El director general de Costes, José Fernández, es va comprometre ahir, en una reunió a Madrid amb el regidor de Medi Ambient de Torredembarra, Lluís Suñé, i el diputat d'ICV al Congrés dels Diputats, Joan Herrera, a elaborar des del Ministeri de Medi Ambient un estudi de l'impacte ambiental que la urbanització provocaria sobre l'espai d'interès natural (EIN) Muntanyans. Segons Suñé, aquest pas podria suposar que l'inici de les obres de construcció dels 550 habitatges del pla s'endarrereixi fins que es presentin els resultats d'aquest nou estudi, el primer que es farà oficialment sobre Muntanyans.

Durant la setmana que ve, la direcció general de Costes del Ministeri de Medi Ambient es posarà en contacte amb l'Ajuntament de Torredembarra i els departaments de Política Territorial i de Medi Ambient de la Generalitat per tal de comunicar-los la seva intenció d'elaborar un estudi d'impacte ambiental. Segons va explicar ahir el regidor de Medi Ambient torrenc, el representant del ministeri s'ha compromès que el tràmit es farà «d'urgència» a causa de la situació en què es troba el projecte, ja que la promotora ja ha començat els treballs previs.

UNA SOLUCIÓ SENSE DEFINIR
Fins ara, l'impacte ambiental de Muntanyans II sobre l'EIN no havia estat avaluat per cap organisme oficial. Els moviments contraris al projecte, però, sovint s'han remès a una avaluació elaborada per l'Institut de l'Aigua de la Universitat de Barcelona, en què es detecten efectes negatius sobre l'espai protegit i es determina que els terrenys del pla parcial són inundables. «El sentit comú ens diu que els resultats de l'estudi del ministeri seran els mateixos», va afirmar el regidor.

Segons Suñé, l'estudi que ara farà el ministeri servirà per «forçar que l'Ajuntament i la Generalitat tinguin clar que l'espai s'ha de preservar». Si els resultats de l'avaluació detectessin efectes negatius, el ministeri també iniciaria negociacions amb les dues administracions per tal de trobar una solució consensuada per evitar la urbanització.

Durant la reunió d'ahir a Madrid, però, tot i que segons Suñé es van posar sobre la taula diverses opcions, no es va apostar per cap de concreta per al conflicte. «Totes les opcions són possibles si hi ha voluntat política», va afirmar el regidor torrenc.

> L'alcalde, al marge de la reunió

L'alcalde de Torredembarra, Manuel Jiménez (PSC), va refusar ahir fer cap tipus de declaració sobre els resultats de la reunió a Madrid. Jiménez va dir que s'havia assabentat de la trobada entre el regidor de Medi Ambient i el director general de Costes el dia anterior a través de la premsa, i que desconeixia els resultats de la trobada. Per la seva banda, el regidor, representant de l'Alternativa Baix Gaià (sòcia de govern del PSC, juntament amb ERC i els independents GIT), va dir que havia assistit a la reunió en representació del consistori, emparant-se en la moció aprovada per l'Ajuntament el desembre del 2005 (amb el vot en contra del PSC i GIT) en què es donava suport al fet que el ministeri comprés els terrenys de Muntanyans II.

D'altra banda, la Plataforma Salvem els Muntanyans, tot i fer una crida a la cautela, va valorar ahir positivament la notícia. «L'informe de la Universitat de Barcelona deixava clar que la urbanització és inviable», va afirmar el portaveu de la plataforma, Jordi Vázquez.

> Moció de la Plataforma

El ple ordinari del mes d'abril a Torredembarra haurà de debatre la moció presentada per la Plataforma Salvem els Muntanyans en què es demana el suport del consistori a la petició d'ampliació de l'EIN Muntanyans amb els terrenys afectats pel pla parcial. Aquesta sol·licitud es va presentar fa poc a la Generalitat. Així, per segona vegada la plataforma introduirà un tema a l'ordre del dia del ple, després de la moció aprovada el 2005.

Ara, els contraris a Muntanyans II compten ja amb el suport de CiU, ERC i l'ABG, que també van donar suport a la presentació de la sol·licitud davant del Departament de Medi Ambient de la Generalitat. La Plataforma Salvem els Muntanyans va fer una crida al consens en benefici d'aconseguir la preservació de l'espai sense que això provoqui cap perjudici econòmic per al consistori torrenc, de qui reclamen una implicació directa.

10.06.2004 - El ple de Torredembarra aprova provisionalment el pla parcial Muntanyans II

1.12.2004 - La Generalitat en suspèn l'aprovació definitiva

02.03.2005 - Es crea la Plataforma Salvem els Muntanyans, que el dia 27 de març fa la seva primera manifestació

22.03.2006 - Política Territorial resol reduir l'espai edificable

08.06.2006 - Aprovació definitiva de Muntanyans II

26.07.2006 - La ministra de Medi Ambient descarta la compra de terrenys del pla

10.09.2006 - Prop de 500 persones es manifesten contra el projecte

Gener de 2007 - Comencen les obres del pas subterrani de la Marítima, inclòs en el pla parcial

11.03.2007 - Ocupació simbòlica de Muntanyans II

dimecres, 14 de març del 2007

Aviat estrenarem un nou carrer Nou.

Segueixo pensant que al marge de totes les crítiques sobre el carrer Antoni Roig, d'aquí uns dies estrenarem un veritable Carrer Nou. El seguiment que n'estic fent no és sistemàtic, però veig que es reprodueix el comportament estándar del 90% de vianantitzacions que s'han fet a Catalunya els últims 30 anys. Vaig treballar fa molts anys a les ordres del Regidor de Comerç de Tarragona, Senyor Güell a l'època de la construcció de la Illa "El Centre", carrers August, Hospital i Sant Agustí, i Pl. Verdaguer. En la meva qualtat d'Assessor Tècnic en Comerç Interior. Penseu que la oposició dels veïns inicialment era total i frontal. Una de les principals obsessions que teníem era el mantenir oberta una comissió de seguiment. Aquesta comissió va patir atacs de tothom des del mateix regidors fins a empresaris i veïns. Finalment la raó va extendre's. El principals antagonistes van desaparèixer, ja que en la majoria de casos resultàren o bé empleats, o llogaters. Les propietats dels immobles van ser al final les grans impulsores. La comissió va funcionar des del moment que es va encarregar l'estudi comercial prévi al projecte d'obra, fins a l'organització de les primeres activitats de dinamització de la nova zona. Al Carrer Nou, he trobat a faltar aquest seguiment col·legiat. Però la reacció a les obres, la crítica als materials, a les formes de treballar, als futurs mals resultats, etc., són calcades. El resultat hores d'ara ja és previsible: Increment notable del nivell econòmic de la zona, i notable alta acceptació pels veïns, propietàris i llogaters. L'illa de vianats serà un equipament emblemàtic per Torredembarra, malgrat la seva gestació i posterior gestió, estiguin situades en aquella forma de fer torrenca una mica especial. Però caldrà recordar que és una realització del govern actual, i no dels seus i molt nombrosos crítics. L'Ajuntament ha posat la capacitat d'impuls que és necessària en aquest tipus d'obra. Però cal recordar que l'obra la realitza una empresa per concurs públic, i la responsablitat dels acabats correspón a aquesta. tot i els entrebancs que ha representat l'endarreriment de 15 dies, i la modificació sobre la marxa del projecte. Finalment tots, tots, ens en sentirem orgullosos. Potser la minoria de sempre una mica més tard.

dijous, 8 de març del 2007

Llei d'igualtat, ABG i llista electoral.


La nova norma, que està previst que el Congrés aprovi els pròxims dies, obligarà entre altres coses que les llistes electorals dels municipis amb més de 5.000 habitants siguin paritàries. És a dir que en trams de cinc noms no es perdi, ni per excés ni per defecte. la paritat de sexes tasada entre un 60% i un 40%. Aquesta setmana precisament hem tingut dues reunions clau per tancar la candidatura per Torredembarra a les eleccions municipals del 2007. La comissió de candidatura de l'ABG, i l'Assemblea, I ho comentàvem, mira ens ha sortit com si la llei de paritat estigués en vigor. Tot i que no créiem que s'arribés a aprovar amb vigència per a aquest any, finalment sembla que si. El proper 23 de març quan fem la prentació de la llista per Torredembarra, l'ABG donarà a conèixer una candidatura paritària i ajustada a la nova Llei d'igualtat. La dada no és representativa del nivell de misogínia d'una candidatura, o si. Però del que si que és un reflex és el que ens està passant a nosaltres, i és que la nostra pròpia diversitat ens ha fet recollir un ampli espectre de sensibilitats en el programa, la presència de la dóna hi és des de l'autoria material de capítols sencers, fins a temàtiques concretes on hi es representada. Això es traduirà en una proposta més femenina (alguns de nosaltres en diem violeta). I també que les polítiques sorgides del nou equip de govern, en el que hi pensem estar representats, estaran més decantades envers aquesta sensibilitat. Això ens porta a defensar amb més força els nostres principis, un govern més igualitàri, és un govern més d'esquerres.

dimecres, 7 de març del 2007

Sobre el programa, en resposta a Susanna Navarro.


Tal com molt ben dit dius, escriure el programa del pròpi partit té un interés notable especialment si tenim un projecte ideal de ciutat on viure. Moltes vegades ens proposem la redacció del programa, simplement per la proximitat de les eleccions, però no hem tingut temps de fer la necessària reflexió del projecte de ciutat. Ho dic perque nosaltres des de l'ABG ho hem intentat, i al marge de ser una tasca engrescadora és ingent. Et desborda i veus que no pot ser obra d'un sol partit. Els programes una vegada resoltes les eleccions, es tradueixen en un nou document del grup de govern nou que anomenem Programa de govern, aquest al llarg de la legislatura sofreix noves incorporacions i oblits especialment amb el pressupost municipal, i de fet forma finalment l'Obra de govern. Voldria que hi reflexionessim tots junts, el nostre ajuntament mai ha traduït el seu Programa de govern i pressupost en un Pla de Mandat estructurat en Plans d'Acció. El que més s'assembla a aquesta estructura democràtica de plantejament de govern està explicat en l'Agènda 21 Local de Torredembarra. El meu desig més íntim passaria per veure plasmada la decisió més important del nou govern, a més de en un Programa de govern, en un Pla de Mandat, on s'especifiqués a quatre anys vista en què i com volem gastar el recursos municipals, convocant d'entrada unes Jornades sobre quin futur volem per Torredembarra i la seva comarca. Així tindriem l'espai que ens manca de cap on volem anar i com arribar-hi. No fer-ho és com fer el mateix camí, però com aquella mula amb els ulls envenats, sense haver sortit del tomb. Ens hem d'arriscar de mirar el nostre futur amb els nostres pròpis ulls.

La politica, un ofici?, en resporta a Jordi Salvat.

Jordi, estic totalment d'aord amb el que expresses, i a més voldria fer-hi un petit afegitó. La immensa majoria de la gent, creu que això de dedicar-se a la política és com una mena de retir daurat. Que amb el que piques un cop pots viure la resta de la vida, res més lluny de la realitat. La gent està acostumada a veure la tele, i és aquest criteri de polític televisiu és el que els subjuga. Un polític de poble, o de ciutat petita que és el que ens interessa aquí, ratlla el màrtir quan vol fer bé la seva feina. Primer per la dedicació, ja que d'entrada no tens família, i després per la paga (em resisteixo a dir-li sou a les primes per a assistència a reunions que cobren el regidors). La mateixa Susanna al sincerar-se l'altre dia en un blog ho va palessar. Potser si l'exemple s'extengués hi hauria més d'un que ara es postula que es faria escàpols de les llistes encara amb la tinta fresca. Tot això val per quan vols fer de polític al servei del teu poble. Perds nits cercant solucions, o vas a veure gent amiga per a aprendre'n allà on ja han passat el téu tràngol. Però certament, hi ha tot un altre món per veure-ho. Sembla mentida el gran prejudici que representa l'activitat política, portada a professió, en boca de les tietes, les veïnes o qualsevol altra persona no versada en el tema, el tòpic de l'embutxacada és a l'ordre del dia. Però més aviat estic d'acord amb tú sobre la generalitzada mediocritat que ens governa. Aquests mediocres que creuen en aquestes barbaritats acaben posant el poble al servei dels seus interessos. L'ofici de polític que perseguim en la definició, almenys per a mí està en l'altra altruista cara de la moneda, posant-te tú mateix al servei d'altri. Aquí però és on calen el critèris, i jo d'això n'anomeno ideologia. Estic clarament persuadit que un polític sense ideologia, a part de convertirse en mediocre és clarament un indesitjable en qualsevol societat.

AVUI, ASSEMBLEA OBERTA


Ahir es va reunir la candidatura de l'ABG. I avui continuarem la feina amb l'assemblea oberta mensual que hem fet ininterrumpudament els darrers 4 anys. És a les 21:30h i hi pot assistir tohom que vulgui col·laborar amb l'entitat.

Demà dijous hi ha ple municipal a les 19:30h.

dimarts, 6 de març del 2007

AVUI TROBADA DE LA CANDIDATURA.


Avui dimarts ens trobarem totes i tots els que participem a la candidatura, tan els que posaran el seu nom a la llista com els que faran tasques de suport. Serà a les 21h i servirà per acabar de perfilar la llista electoral. Podem avançar que estem molt contentes i contents del suport rebut i de l'entusiasme despertat. El nostre humil treball en defensa del territori i en favor d'una política social ha rebut els primers fruits.

dissabte, 3 de març del 2007

Maternitat dElna (1939-1944)


Ahir divendres, 2 de març, vam assistir a la conferència sobre la maternitat d'Elna. La biblioteca es va plenar amb l'assistència d'unes 50 persones. Va ser un acte molt interessant i emotiu. La història d'Elna ja forma part de nosaltres i de ben segur qu si ens trobeu pel carrer us l'acabarem explicant.Per si voleu posar-vos en contacte amb l?Assumta Montellà podeu adreçar-vos-hi per email a: maternitat.elna@gmail.com

Enric Grangel Llop dijo...


Francesc, el día uno no se reunio la Junta de Seguridad Local, nos reunimos tres regidores del Ayuntamiento, Suñe, Ciuro y yo junto con el Inspector de la Policia Municipal por parte del Ayuntamiento, y el Sargento y el Alferez de la Guardia Civil, a última hora se unio el Alcalde.
Se trataba de quitar hierro al asunto, a la vez de mostrar nuestras quejas por la actuación de un agente.
Ante la versión oficial de que es un buen agente en su trabajo, nuestra postura fue que no se cuestiona la profesionalidad de ningún agentes, simplemente de la forma de actuar y de los comentarios que acompañan a esta actuación.
Que es un problema que tenemos todos, y que de persistir este tipo de actuaciones se convertira en algo de dificil solución.
Entendieron nuestra postura y se convino que tratarian de arreglar el tema.

dijous, 1 de març del 2007

Amics, us esperem divendres a les 8 a la Biblioteca del carrer Muralla, 16



Amics, us espero divendres a les 8 a la Biblioteca del carrer Muralla, 16. Jo també assistirá a la manifestació, però a les vuit us voldria veure tots a la biblioteca. L'Assumpta Montellà fa un gran esforç venint de Barcelona, en divendres, per a explicar-nos el tema de la Maternitat d'Elna. Són fets esgarrifosos que van passar a casa nostra, no fa tant de temps. Val la pena conèixer aquest episodi de la història del exiliats. El nostre republicanisme militant, ens hauria de donar forces per a intentar comprendre aquesta gesta. Coneguem-la, per a aprendre a no oblidar.

La Comissió Europea estudiarà si Muntanyans II incompleix la normativa

Immersos com estem amb el dia a dia sobre la problemàtica policial, no hem parat el suficient esment a una notícia important que partava El Punt d'ahir. El tema se centra en la no existència d'un estudi d'avaluació de l'impacte ambiental a Muntanyans II.
La notícia diu així:

"La Comissió Europea estudiarà si Muntanyans II incompleix la normativa
EL PUNT. Torredembarra.
El comissari europeu de Medi Ambient, Stavros Dimas, ha afirmat que la Comissió demanarà informació a les autoritats espanyoles sobre el procediment dut a terme en la tramitació del pla parcial Muntanyans II, a Torredembarra. La Comissió també estudiarà si s'ha fet una avaluació d'impacte ambiental sobre el possible impacte del projecte d'urbanització a la zona. D'aquesta manera, la Comissió ha respost a les preguntes plantejades per l'eurodiputat Bernat Joan i Martí a instàncies de la Plataforma Salvem els Muntanyans, que denuncia que el pla parcial no disposa d'una avaluació d'impacte ambiental."

Complim la promesa:

Demà 1 de març de 2007, a les 11,30 del matí es reuneix la Junta de Seguretat Local de Torredembarra, a proposta nostra. Seguirem informant...

Després de la reunió el Lluís ha publicat en el seu blog:
"Portem una setmana de reunions i moviments per baixar l'intensitat de la tensió, però tampoc he estat sol, tinc que dir que el regidor d'ERC en Gerard Ciuró avui ha participat amb mí en una reunió amb els caps dels cossos policials, aixi com el treball dels dos regidors socialistes, la Susanna Navarro i l'Enric Grangel (Enric també ha participat a la reunió). Tots estan fent la feina, per poder crear un ambient millor de l'actual. També recalcar la tasca del Cap de la Policia Local pel seu interés i professionalitat.
A tots, gràcies!"