Arxiu del blog

dimarts, 25 de maig del 2010

Zapatero rectifica i deixarà demanar crèdits als ens locals fins l'any 2011

José Rodríguez Zapatero rectifica a última hora 
la seva decisió
José Rodríguez Zapatero rectifica a última hora la seva decisió 
Les presses viscudes ahir a la Diputació i a diversos Ajuntaments del territori per aprovar crèdits que avui, per decret, ja no haurien pogut demanar ha estat en va ja que finalment, Zapatero ha rectificat i la prohibició no entrarà en vigor fins el proper 2010. La Federació de Municipis va viatjar a Madrid a última hora d'ahir per analitzar la prohibició i intentar conscienciar a Zapatero del trasbals que podria suposar la decisió.
Els nervis inundaven a última hora d'ahir la Diputació i alguns Ajuntaments del nostre territori com el de Tarragona, Valls, Riudoms o Vendrell. I és que segons el 'Boletín Oficial del Estado' (BOE) que es va publicar ahir, avui dimarts entrava en vigor la prohibició dels Ajuntaments i les Diputacions d'endeutar-se a llarg termini. És a dir, no podien demanar cap crèdit fins el gener del 2012. Aquesta prohibició, apareguda per sorpresa a les diverses administracions locals del territori, va obligar a convocar plens extraordinaris a última hora d'ahir per tal d'aprovar la contractació de crèdits ja que sense aquests, Diputació i Ajuntaments haurien tingut certs problemes per tirar endavant els seus projectes o bé donar les respectives ajudes.
Davant del trasbals ocasionat, Zapatero, ha rectificat en el darrer instant i el BOE que s'ha publicat aquest matí ja informava que finalment, la prohibició no entrarà en vigor fins el gener del 2011. Manuel Bustos, President de la Federació de Municipis de Catalunya i alcalde de Sabadell, ha explicat aquest matí a TV3 que a última hora d'ahir va viatjar ràpidament a Madrid per analitzar aquesta prohibició amb el Govern, el qual va "entendre la situació i va rectificar". Segons Bustos, el Govern té la sensació que "tots els municipis estan molt endeutats ja que prenen com a exemple Madrid, que té un deute de més de 7.000 milions d'euros".
Per la seva banda, l'alcalde de Tarragona, Josep Fèlix Ballesteros, ha definit aquest allargament del plaç com "una mica d'oxigen" ja que per ell, aquesta prohibició precipitada "era un error les conseqüències del qual podrien haver estat greus". "Afortunadament s'ha rectificat" ha finalitzat l'alcalde tarragoní.
Així doncs, els plenaris 'express' i els maldecaps d'última hora de més d'un consistori que veien perillar algun dels seus projectes ha estat en va ja gaudiran de mig amb més per fer el que ahir van haver de sintetitzar amb poques hores.

1 comentari:

Unknown ha dit...

Bloc molt interessant que fa temps que seguim i que em dicidit incorporar a www.baixgaia.net

A partir d'avui, els titulars dels articles sortiran al portal www.baixgaia.net en l'apartat blocs per a que la gent, si ho troba convenient, visiti els seus articles,

benvingut a www.baixgaia.net