Arxiu del blog

dimarts, 25 de maig del 2010

Projectes en perill a Torredembarra

La impossibilitat de demanar nous crèdits posa en perill el futur de diverses inversions que hi havia plantejades a Torredembarra a curt termini. «Tenim un problema greu sobre la taula», reconeixia ahir l'alcalde torrenc, Daniel Masagué (CiU), que criticava que la inclusió d'aquesta mesura en el decret s'ha fet «amb nocturnitat i traïdoria».

La retallada imposada pel govern estatal pot suposar fins i tot que el municipi perdi subvencions, com la del fons europeu Feder, ja que aquest tipus d'ajuts preveuen que sigui l'Ajuntament qui pagui la meitat de l'obra. En el cas de la subvenció europea, que havia de destinar 600.000 euros a la construcció d'uns dipòsits pluvials, el consistori tenia previst finançar la seva part amb un crèdit que ja no ha estat a temps de contractar. I una cosa similar passa amb el projecte que s'està finançant amb el fons estatal, la construcció d'una nova piscina, que l'Ajuntament volia complementar amb un segon projecte per cobrir l'equipament esportiu, i que ara no es podrà pagar. Els mateixos dubtes s'obririen si el municipi fos escollit per desenvolupar un projecte de la llei de barris, tal com ha sol·licitat. «No ens quedaran diners per fer res. Els ajuntaments ja teníem prou problemes per anar subsistint, i més en municipis de la costa», denuncia.

Font: ELPUNT 

Real Decreto-ley 8/2010, de 20 de mayo, por el que se adoptan medidas extraordinarias para la reducción del déficit público.