Arxiu del blog

divendres, 5 de febrer del 2010

DANIEL MASAGUÉ: «Laura Pradeda va fer una mala gestió, i ara m'he hagut de disculpar per ella»


L'alcalde torrenc critica la feina de la regidora declarada trànsfuga i que el gener passat va expulsar del govern. Masagué, que defensa la «legitimitat» del seu govern en minoria, diu que no cediria l'alcaldia al grup més votat, el PSC
Des del 18 de gener passat, Daniel Masagué (CiU) lidera a Torredembarra un govern en minoria després d'expulsar l'exsocialista Laura Pradeda, la mateixa regidora que el seu predecessor, Manuel Jiménez (PSC), ja va fer cessar durant la primera part d'aquest mandat. L'alcalde torrenc, que fa tres setmanes va vincular la decisió amb el fet que la regidora hagués estat declarada trànsfuga, ara haurà de fer equilibris polítics en un consistori especialment complex.
–Per què Laura Pradeda no podia continuar al govern?
–«El més fàcil hauria estat atrinxerar-se, perquè no oblidem que el pacte antitransfuguisme no és una qüestió legal i el més fàcil per a un alcalde és sempre garantir-se l'estabilitat. Però era un tema que sabíem que portaria crispació, i més en un lloc com Torredembarra. Aquesta dimensió moral no la pots amagar, mentre que una gestió que no era bona sí que es podia dissimular.»
–Vol dir que Pradeda va fer una mala gestió?
–«Sí, i després de fer-la fora del govern he hagut de disculpar-me amb la llar de jubilats, ja que com a regidora de Gent Gran l'ha polititzat. D'Obres Públiques encara no puc dir res concret, perquè he demanat un informe de l'estat de les coses, però sí que puc dir que al Teatre Auditori ha tingut moltes complicacions. No pas per una mala intenció, sinó per falta de coneixement i de dedicació.»
–I si la feina hagués estat bona, també l'hauria acabat expulsant?
–«M'hauria costat més, però ho hauria fet igualment, tot i que probablement de forma pactada. Ella, de fet, em va proposar que li retirés competències i la mantingués al govern, però m'hi vaig negar.»
–Ha parlat d'una dimensió moral sobre el transfuguisme, però és el vot de Pradeda el que el fa alcalde el 2008. Està legitimat llavors aquest govern?
–«Totalment. El canvi de govern no es va fer perquè hi hagués una trànsfuga. Com a cap de l'oposició, jo tenia la responsabilitat de crear una majoria que el PSC, llavors al govern, no podia aconseguir. Vaig proposar-ho a tothom i vaig buscar totes les combinacions possibles, fins i tot amb el mateix PSC un dia abans del canvi de govern. No hi va haver una altra forma de fer una majoria.»
–I continua sent legítim que un candidat que no és el més votat governi en minoria?
–«Aquesta legitimitat s'aconsegueix quan el número 1 ha estat incapaç de fer que aquest avió aixequés el vol. Si no ho fa, la legitimitat passa al número 2.»
–Té constància de la voluntat de Pradeda de deixar l'acta de regidora?
–«No, no he tornat a parlar amb ella des que li vaig trucar per informar-la de l'expulsió del govern.»
–I el preocupa que si no ho fa es creï una situació de bloqueig al consistori?
–«Gens ni mica. Jo plantejo els plens com si ella no hagués de venir, no em preocupa el que acabi votant.»
–Buscarà el seu govern un altre soci?
–«No. Evidentment, si algú vol entrar a treballar, serà benvingut, però en principi la nostra voluntat és poder parlar amb l'oposició de cada cas, que hi hagi més diàleg. Tampoc no em preocupa que hi pugui haver divisions dins dels grups que ara són al govern, crec que he aconseguit que cada regidor tingui el seu protagonisme i estigui satisfet.»
–I si el PSC com a grup més votat li proposés un pacte tenint ells l'alcaldia, ho acceptaria?
–«No. Ells van tenir la seva oportunitat, van tenir l'alcaldia, i no se'n van sortir. He hagut de tirar endavant amb una situació econòmica molt difícil, i m'ha costat un any que fins i tot l'oposició m'acceptés com a alcalde. Només ho acceptaria si de veritat fos per l'interès general.»
–Si Pradeda acaba deixant l'Ajuntament, llavors l'oposició tindrà majoria per fer una moció de censura.
–«Matemàticament és possible, però a la pràctica no em preocupa. Crec que hi ha unes incompatibilitats entre persones que seran difícils de salvar.»
–Els seus dos predecessors al càrrec ja van intentar governar en minoria i van fracassar.
–«No crec que sigui diferent. Des que sóc alcalde valoro més la figura dels meus predecessors, i em penedeixo de coses que vaig fer quan era a l'oposició. És ara que m'adono que en política no tot s'hi val, i que no es pot pressionar per pressionar.»

Font: ELPUNT

1 comentari:

Anònim ha dit...

Me parece inconcebible el valioso tiempo que PSC de Torredembarra, através de su concejal Enrique Grangel, está desaprovechando en vistas de las próximas elecciones, en una campaña anti-Praderista,cuando ésta concejal ya está fuera del Gobierno, en lugar de emplear los esfuerzos en una contundente acción de control de gobierno de CIU, lo que va a dar como resultado a colocar el PSC de Torredembarra en el próximo mandato nuevamente en la oposición por un período de 4 años, sin poder dar unas explicaciones creibles de la labor realizada.