El sí rep el 96% dels vots amb un 41% de participació. Han votat més arenyencs per la independència que no per l'estatut. La participació supera de molt les expectatives dels organitzadors.
Els arenyencs han votat avui majoritàriament a favor de la independència de Catalunya: un 96% dels votants han dipositat a les urnes del Centre Moral la papereta del sí i un 2,28% la del no. Dels 2.671 electors que han votat, 2.569 ho han fet pel sí, una xifra més alta que no la de favorables a l'estatut en el referèndum del 2006 (2.424 vots). La participació ha estat molt més alta que no s'esperaven els organitzadors, del 41%, un percentatge superior al que va tenir el referèndum de la constitució europea (40,43%) i les eleccions europees (35,14%) i pròxim al del referèndum de l'estatut (48,8%). I això que el cens avui era més gran que no en els altres processos electorals, perquè hi han pogut votar tots els empadronats majors de setze anys, tinguessin o no la ciutadania espanyola.
La proclamació dels resultats, a les 21.58, l'ha llegida el regidor de la CUP i membre organitzador de la consulta, Josep Manel Ximenis, que ha agraït la tasca de la comissió organitzadora, de la junta avaluadora, de l'Ajuntament i del batlle, Carles Móra, que ha estat ovacionat. A la porta del Centre Moral, un miler de persones ha escoltat els resultats i ha celebrat la victòria del sí, cridant que aquest és el primer pas cap a la independència. Finalment, l'Ajuntament ha proclamat Arenys de Munt primer municipi català que vota lliurement i democràticament la independència.
A Arenys de Munt s'ha respirat avui un ambient extraordinari, de festa i de sentiment de jornada històrica, car per primera vegada un municipi del país ha fet una consulta per la independència. La consulta ha suscitat una gran expectació, no solament a casa nostra, sinó a tot el món: hi ha més de 300 periodistes acreditats, també de les principals agències internacionals, de la BBC i de la televisió alemanya.
El batlle, Carles Móra, ha manifestat avui que se sentia molt content de com anava la jornada, perquè la consulta era una defensa de la llibertat d'expressió, que és un dret 'constitucional i universal'. I no solament això, ans també havia de servir per fer palesa l'opinió dels ciutadans d'Arenys de Munt i ser una punta de llança perquè més pobles fessin consultes sobre la independència.
Font: VILAWEB
3 comentaris:
No sent oficial, no es ni de prop oerientatiu
No sé què vol dir "oficial", la consulta d'Arenys de Munt no és vinculant. Però si en una cosa tothom coincideix és en el seu caràcter d'orientativa.
Bon article!
Els del PSOE només són demòcrates quant els interessa. A Arenys van demanar l'abstenció per tal de deslegitimar la consulta, tal i com va fer l'any passat la seva organització d'estudiants amb el referèndum sobre Bolonya a les universitats. Aquesta organització va fins i tot penjar cartells reclamant l'abstenció.
Però bé, ja no cal parlar de que fa el PSOE al país vasc, o del que varen fer amb Primo de Rivera.
Esperem que com a minim a la gent li quedi clar qui són.
Publica un comentari a l'entrada