Arxiu del blog

dimecres, 22 de juliol del 2009

A Torredembarra, el moviment blocaire es reanima...

Aquests dies en l'entorn blocaire local s'estan produïnt certes paranoies explicables. En paraules blocaires d'un membre d'una llista local d'un partit que avui forma part del govern municipal, es donen lliçons a l'oposició. Al mateix moment, un membre blocaire de l'oposició municipal es pretén donar lliçons al govern. No prendré part en aquesta diatriba, Déu me'n guard!. Normalment el tercer en discòrdia és el que rep, i no en tinc ganes. Jo només vull fer-vos notar, amics lectors, que la lògica és l'absent en aquests casos. La gent del govern, o propera al govern, el que hauria de fer és la seva feina, és a dir parlar del govern, de les seves idees i dels seus projectes. Per compartir-ho o per participar en ells. Una cosa que no toca, com diria l'inefable President, és parlar del que no toca: de l'oposició. El mateix diria a l'ínclit membre de l'oposició, ara toca parlar del treball de l'oposició i les seves tasques, i no d'alliçonar el govern. Això només demostra que encara no estem per la labor. Recordem el nefast final govern pentapartit sorgit de les eleccions de 2003 que va acabar amb la moció de censura a l'alcalde Lecha de CiU. Per no parlar tampoc de l'altre estrepitós final del govern que el va substituir presidit per l'alcalde Jiménez del PSC que va acabar dimitint. Vull dir amb això que tothom ho sap fer prou malament i no hi ha ningú que pugui donar lliçons, ni des de dalt, ni des de baix. Per no dir ni des de l'esquerra, ni des de la dreta. Amb tota la humilitat de la que voldria ser capaç, diria que tothom ha de despullar-se d'aquestes capes llefiscoses de prepotència, i especialment ara que fa tanta calor. En el seu lloc ens hauríem de sumbmergir en la relaxant i fresca mar de la cooperació, de la recerca i de la fixació comuna de nous objectius i projectes de futur. Quan més ampla sigui aquesta presa de decisions. quants més partits, i ciutadans participin en els nous projectes comuns, més sòlids seran aquests en el futur.

4 comentaris:

Francesc Mercadé ha dit...

Vaig començar parlant de finançament en la meva anterior entrada, i en poc temps molts blocaires van tocar aquest tema, evidentment per tractar-se d'un tema d'actualitat, no per haver-lo iniciat jo.
Ara comento les últimes entrades dels blocs del Jordi Solé, i de l'Enric Grangel. Però veig que ja comencen a moure's més bloc en aquesta mateixa direcció temàtica. Naturalment, perque es tracta d'un tema de preocupació local. Només un últim apunt adreçat als anònims, signeu encara que sigui amb pseudònim.

Anònim ha dit...

En definitiva dues visions què conflueixen en el seu intent d’evitar qualsevol canvi que pugui canviar res i així no anem enlloc.

Salut.

el inclito ha dit...

Estimado Mercade, la oposición hace el trabajo de oposición, pero como hay casos en que el que gobierna no tiene bastante, y cuestiona el papel de la oposición, no es de extrañar que se produzcan estos pequeños rifi-rafes.

Francesc Mercadé ha dit...

Jo sempre he al·lucitat amb aquesta diferencia. Una vegada ets regidor, ets membre de la corporacio municipal. Nomes amb aquesta condicio ja tens unes possibilitats importants d'influir en el govern municipal. De fet en tens tantes o mes que estar en el govern. Tenir aquest concepte de que estar en l'oposicio es com estar apastat, no ho entenc, i np ho entendre mai. Les idees no son ni de la opsicio ni del govern. S'exposen en un plenari, es defensen i pot ser que es tirin endavant. Una altra cosa es el paper presidencialista dels alcaldes. De totes formes, des de fora es nota un cert paper d'inaccio per part de la majoria de membres del consistori. Ho sento, es com es veu des de fora.