Arxiu del blog

dijous, 4 de juny del 2009

Romeva reivindica ICV-EUiA com “l’únic vot útil” i demana “un acte de rebel.lia” el 7-J

En un míting a Manresa, el cap de llista ecosocialista, Raül Romeva, demana no “sucumbir a la falsa paròdia del bipartidisme”


El cap de llista d’ICV-EUiA, Raül Romeva, ha animat els ciutadans que vagin a votar aquest diumenge a les eleccions europees i ha reivindicat que el vot a la coalició ecosocialista és “l’únic vot útil” per continuar “canviant coses que si en aquesta passada legislatura no haguéssim estat nosaltres al Parlament Europeu no s’haguessin produït”.

En aquest sentit, ha recordat la denúncia dels vols de la CIA, el debat sobre igualtat home-dona, l’esmena a la directiva de privatització de serveis i la derrota de la directiva de les 65 hores com algunes de les iniciatives en què el paper d’ICV ha estat influent en les decisions finals: “Avui vull demanar-vos un acte de rebel.lia i que entenguem que el 7 de juny cal anar a votar, amb valentia, amb orgull sobretot, amb ganes demostrant que no només ens creiem Europa en general, sinó perquè canviem coses”.

“Ens creim el paper d’altaveus i el veritable vot útil som nosaltres el 7 de juny i no tinc cap rubor a dir que ICV és l’únic vot útil”, ha assegurat Romeva, que ha afegit que “ja està bé de sucumbir a la falsa paròdia del bipartidisme”. El candidat ecosocialista ha demanat de “trencar aquest bipartidisme d’aparador que pretenen fer PP i PSOE, que incentiva l’abstencionisme”.

Votar amb el cor, no a contracor
En un míting celebrat aquest vepre al teatre Kursaal de Manresa, Romeva també ha reclamat el “vot radical” per canviar amb polítiques d’esquerres la crisi de dretes i ha demanat que “tothom vagi a votar aquest diumenge no pas pel mal menor, sinó pel bé comú”.

El candidat ecosocialista ha advertit de votar la candidata del PSC-PSOE, Maria Badia, a qui ha acusat de tenir un discurs diferent als fets del seu partit tant a Catalunya com a Europa i ha recordat la postura contrària del seu partit a la prohibició dels transgènics i en relació amb el tancament de les centrals nuclears.

“Avui no hi ha més vot útil per aconseguir una reforma fiscal perquè paguin els que més tenen, per defensar els drets i llibertats, el tancament nuclears, els drets dels joves i una nova política energètica si nosaltres no estem presents a Europa”, ha alertat Romeva.

Romeva ha demanat als electors que votin diumenge “amb el cor, no contracor” i ha reivindicat les propostes que està fent en aquesta campanya ICV-EUiA que “són propostes que es poder acabar fent realitat” com s’ha demostrat en els darrers cinc anys.

PP i PSOE, 80% de votacions conjuntes
En l’acte, que ha presentat Núria Sensat, regidora d’ICV a l’Ajuntament de Manresa, ha intervingut Eusebi Alonso, president d’ICV a l’Anoia, que ha assegurat que aquesta crisi és la “crisi de la gran mentida” perquè s’ha viscut per sobre de les possibilitats i ha estat especialment crític amb el sector bancari.

També ha intervingut la diputada ecosocialista al Parlament, Laura Massana, que ha assegurat que PSOE segueix el princip marxista, dels germans Marx, “aquí té els meus principis, si no li agrada els puc canviar” i ha recordat que els socialistes han votat amb el PP el 80% de les lleis aprovades pel Parlament Europeu.

Font: Bloc del Raül Romeva

4 comentaris:

Anònim ha dit...

Francesc, si segueixes parlant de les eleccions al Parlament Europeu, i de les propostes de Romeva i ICV, aviat no et quedaran lectors del bloc.
Si us plau, prou!

Francesc Mercadé ha dit...

Benvolgut anònim, a mí no em sembla ètic que no t'identifiquis.
És cert que no escric de forma autògrafa, cosa que normalment em suposa tenir més "audiència", prefereixo ara en temps de campanya reenviar notes i articles que llegeixo i que m'agraden per tal de compartir-los amb els amics del bloc.
Un bloc es pot mirar com la tele, si no t'agrada el canal Intereconomia, no el siontonitzes i en pau.
Quan hagi acabat la campanya europea, redefiniré l'orientació del bloc, cada cosa al seu temps.
Per ara seguiré parlant del Raül Romeva i d'ICV, per diverses raons entre les que hi ha les de que és el meu candidat i amic, i perque encara és el meu partit, i a més perque aquest bloc es va crear entre altres coses per parlar de cultura i de política.
Ja valoraré jo el tema de l'audiència, i com orientar el meu bloc, com he fet d'ença el 2006.
De fet és cert que no tinc una "clientela" molt gran, però puc dir que tinc visites.
Agraeixo de totes formes el comentari.
Cesc

Anònim ha dit...

Amic Francesc!

Espero que no hagis malinterpretat el meu comentari. Sóc un habitual seguidor del teu bloc i m'agrada llegir la teva visió personal sobre qualsevol tema d'actualitat. Personalment crec que allò interessant dels blocs és això, que transmeten reflexions personals i visions particulars que no podem trobar en els mitjans de comunicació convencionals.
D'altra banda, la propaganda electoral, ens l'hem de menjar cada dia i crec que estem en un moment de saturació, desencant, desconfiança, cap a la classe política en general.
Tampoc anava la crítica destinada al teu candidat en concret, sinó com pots veure a aquesta desprestigiada classe política en la qual la gent està deixant de creure a passes agegantades.
Bé, res més i espero que aviat pugui tornar a llegir les teves interessants aportacions.

Francesc Mercadé ha dit...

Benvolgut anònim, rebut!