Arxiu del blog

divendres, 5 de juny del 2009

El Partit Verd Europeu demana el vot de tots els ecologistes per Raül Romeva

En un acte aquest matí (ahir) a Tortosa, l’eurodiputat i vicepresident del grup dels Verds al Parlament Europeu, Pierre Jonckheer, ha avalat el candidat ecosocialista Raül Romeva


El cap de llista d’ICV-EUiA, Raül Romeva, ha rebut avui l’aval del Partit Verd Europeu que a través de l’eurodiputat i vicepresident del grup dels Verds al Parlament Europeu, Pierre Jonckheer, ha demanat el vot dels ecologistes a Catalunya i Espanya per la candidatura d’ICV-EUiA. Jonckheer, que ha qualificat Romeva de “gran eurodiputat”, ha demanat el vot ecologista perquè en la pròxima legislatura el grup Verd europeu sigui “més fort” i així poder liderar un “New Green Deal” que “doni resposta a la crisi econòmica”.

En un acte que s’ha celebrat a Tortosa, amb el rerefons del riu Ebre i del lema “Lo riu és vida, no al transvasament”, Romeva ha recordat que en aquest mateix lloc fa cinc anys ICV-EUiA va obrir la campanya de les europees i ha celebrat que les mobilitzacions aturessin el transvasment de l’Ebre. No obstant, ha advertit que CiU i PP encara defensen les tesis dels transvasaments i en aquest sentit ha presentat ICV-EUiA com el partit que atura la “depredació i el trinxament del territori”.

Romeva ha respost així les declaracions que va fer ahir el líder d’Unió, Duran Lleida, que ha qualificat ICV d’”ecologistes integristes”: “Duran Lleida no té visió de futur, opta pel model del passat de transvasaments i trinxament del territori, però el futur de l’economia passa per l’ecologia”, li ha replicat.

El candidat ecosocialista, que s’ha reunit a Tortosa amb la Confraria dels Pescadors, ha alertat de l’amenaça del l’escalfament global sobre el Delta de l’Ebre i ha recordat que la sobrepesca i l’excés de les activitats pesqueres supossarà que la desaparició el 2049 del 80% de les espècies pesqueres comercials.

“Cal un canvi de mentalitat perquè la defensa de l’ecologia és la millor manera de defensar un país i la seva economia”, ha dit Romeva, que ha afegit que la presència al Parlament Europeu d’ICV-EUiA és “una garantia per continuar lluitant per la preservació del medi ambient”.

Herrera demana el PSC que ensenyi “totes les cares de la dreta”
D’altra banda, el secretari general d’ICV, Joan Herrera, que ha acompanyat Romeva i Jonckheer en la visita aquest matí a Tortosa, ha demanat el vot ecologista per a la seva formació i ha advertit que els ecologistes “no votin per la còpia, sinó per l’original” i en aquest sentit ha criticat el doble llenguatge del president Zapatero “que ara parla d’economia verda quan els fets el desmenteixen”.

Així mateix, Herrera ha comentat la campanya per internet que ha llançat la seva formació en què s’han canviat les cares dels personatges que apareixen en el cartell electoral del PSC i ha demanat a la candidata Maria Badia que aquest divendres, en el tancament de campanya, “per honestedat tregui totes les cares de la dreta, no només les del passat, sinó les del present” entre les quals Sarkozy i Durao Barroso. “Volem que el PSC posi totes les cares, inclosa la de Durao Barroso, el protagonista de l’onada de dreta a la UE en els darrers anys, ja que han anunciat que el votaran per a la reelecció”.

També Pierre Jonckheer ha coincidit en la crítica a la reeleció de Durao Barroso: “Els Verds Europeus considerem inacceptable que el futur president sigui de nou Barroso, no perquè no sigui educat, sinó perquè representa la política de liberalitzacions i desregulacions que ens ha dut a la crisi econòmica”.

Font: bloc del Raül Romeva