Arxiu del blog

dilluns, 8 de juny del 2009

Endavant Raül!, enhorabona!. Aurrera!.

Des de Torredembarra, et desitgem una bona nova legislatura europea amic Raül Romeva. Felicitats!. Alhora que t'arriba aquesta cordial i breu salutació et voldria recordar que la teva veu al Parlament Europeu hauria de fonamentar-se en les orelles i els ulls que la nostra organització política té al territori. Aquests primers cinc anys al Parlament hi has desenvolupat una tasca immensa, però el treball ara de fet comença de nou. Força!. Endavant, Raül!. També celebrem que sigui en el grup parlamentari europeu GREENS/EFA on seguiràs treballant, i on ara tindràs per company de grup a l'Oriol Junqueras.

Finalment, i en un altre ordre de coses, voldria tenir unes paraules d'encoratjament per a un grup de joves de Torredembarra que tot i no haver obtingut el seu grup representació parlamentària, el seu esforç en favor d'Iniciativa Internacionalista ha resultat ser la primera força extraparlamentària. Enhorabona!, joves, el vostre primer acte com a electors i fer-ho en favor de la democràcia, votant. Ens n'hem de felicitar tots!.

6 comentaris:

Anònim ha dit...

Aurrera? El cap de llista d'IU/ICV no era aquell que acatava la decissió d'il·legalitzar II?

Francesc Mercadé ha dit...

El meu comentari té dues parts, una fa referència a l'elecció de Raül Romeva. El títol del comentari hi fà referència.
A l'últim paràgraf parlo d'Iniciativa Internacionalista. El meu "aurrera" (endavant en euskara) del títol va en favor seu.
Una cosa no treu l'altra, jo ho diferencio. Ja sé que pot semblar complex, però jo ho veig com la cosa més natural.
La gent d'Iniciativa Internacionalista són sobiranistes, a Torredembarra hi ha un grup de gent que els dóna suport. Jo ho respecto.
Jo també sóc sobiranista, formo part com ja he explicat a bastament en aquest bloc, d'un corrent sobiranista al si de ICV.
Em consta que en Raül és membre del mateix corrent, per tant i des d'aquest punt de vista no entenc el teu comentari.

Anònim ha dit...

Jo entenc a que el cap de llista era el Willy Meyer que va dir que acatava al decissió d'il·legalitzar la llista de II. Aquesta seria la contradicció...suposo

Francesc Mercadé ha dit...

Aquest 14 de maig, el cap de llista d'Esquerra Unida en les eleccions europees, Willy Meyer, va donar una conferència a l'Institut de Crèdit Oficial. En ella, després de conèixer que la Fiscalia de l'Estat havia impugnat la candidatura Iniciativa Internacionalista, Meyer va afirmar: “Estamos en un Estado de Derecho y lo que hay que hacer es respetar el Estado de Derecho; si está en los tribunales, estos serán los que decidan”, per acabar sentenciant:“Si un juez o un tribunal decide que determinada candidatura no se debe presentar, pues no se presenta”. [http://www.europapress.es/nacional/noticia-ii-sp-meyer-iu-defiende-estado-derecho-deben-respetar-decisiones-tribunales-20090514135039.html]

Tanmateix, en la pròpia web d'IU trobem una resolució segons la qual aquesta formació està en contra de la Llei de Partits: “IU-Federal insta al Gobierno a derogar la Ley de Partidos, y a establecer un acuerdo político plural con el resto de partidos políticos para su modificación legal, desde el respeto escrupuloso a los derechos fundamentales, y especialmente a los de participación política, reunión y manifestación reconocidos en nuestra Constitución”. [http://www1.izquierda-unida.es/doc/1168864362043.pdf]

Caldria, doncs, preguntar-li a Willy Meyer el següent: si IU està en contra de la Llei de Partits, com va a estar a favor que un jutge l'apliqui? La incoherència és objectiva i evident en si mateixa.

Anònim ha dit...

Doncs és el paio que vas votar...

Francesc Mercadé ha dit...

El que vaig votar és la llista de IU/ICV, el Willy Meyer hi anava de número ú, i quan es contitueixi el Parlament Europeu ell s'integrarà en el Grup Confederal de l'Esquerra Unitaria Europea/Esquerra Verda Nòrdica (això no ho decideixo en el moment de votar).
De número dos en la llista de IU/ICV hi anava el Raül Romeva, que quan es contitueixi el Parlament Europeu s'integrarà en el Grup dels Verds/Aliança Lliure Europea (això ja està més d'acord amb la intenció del meu vot).
Què vull dir amb això), doncs que tens tota la raó, que vaig votar el Willy Meyer, però a contracor. Igual que total la gent que va votar PSC i Maria Badia de número 4, però també van votar a contracor la Magdalena Álvarez que hi anava de número 3.
Jo vull defensar la sobirania del nostre poble i no accepto la posició política del Willy Meyer que no és tampoc del meu partit.