Arxiu del blog

dissabte, 30 de juny del 2007

A la vista dels resultats de les negociacions, només hi veig una possible solució.


Mireu, he estat dos dies fora, a Saragossa (per motius de feina), i des de la distància (relativa) he vist que només hi ha una possible solució. Hem estat governant junts i no hem tingut més problemes que els problemes derivats d'un govern de quatre partits. Això no és cap pecat, fins i tot repassant el catàleg de cursos per a municipis la Diputació de Barcelona en té un anomenat "Aprendre a governar en coalició" adreçat a municipis que volen donar aquest pas seriosament. El que ens manca és simplement cultura de govern en coalició, i una dosi d'honestedat i ètica mesurable en megaunitats. Cal que tornem tots a la nit del 27 de maig i tornem a començar el diàleg. Fer un govern d'esquerres que no és només popssible, sinó que ara és ja necessàri. Tots hauriem de repensar el que ens hem estat dient i replantejar-ho. Insisteixo tenim un document que he publicat en la meva nota anterior, cal mirar-se les coses sempre des del vessat polític i de l'efectivitat municipal. Personalment no em vindria de gust un govern amb la dreta (perdó per l'eufemisme, però així ens entenem tots millor), nosaltres, els quatre partits, hem fet coses positives i ens hem entés per fer-les, només demano enfortir aquesta tendència, i refundar un govern d'esquerra. La mà espero que segueixi estesa, i també que tots els malentesos per part de tothom quedin aviat oblidats. Tal com he vingut fent en els meus escrits repetiré que en les poques reunions d'acostament al pacte només s'ha parlat de nova filosofia de treball, i de reformes en profunditat en determinades àrees en les que hi estàvem tots d'acord, com per exemple la d'urbanisme. I que el gestor (regidora o regidor) que porti les àrees a reformar, es cregui la reforma. Qui hauria de proposar noms de nous gestors és el mateix alcalde del PSOE, i entre els quatre partits consensuar, no tant sols aquests sinó els noms de totes les regidories. És la única forma que es veig per abordar els canvis que calen per tenir un Ajuntament eficaç, que treballi en equip, participatiu i transparent. Realment el que volem la gent de l'ABG, és un full de ruta pactat en totes les arees de treball. La gent de l'ABG, arribats en aquest punt de les "negociacions" encara és hora que hagi demanat res per a si. El PSOE, s'entesta a dir que demanem massa, i fixeu-vos que el que fins ara hem posat damunt la taula, només són criteris de funcionament general per a tot l'Ajuntament. Dissortadament si continua el desacord actual l'alternativa, per a nosaltres seria anar a l'oposició. Hi treballarem igual que si es tractés del govern. Que ningú es porti a engany, avui l'ABG és la força política més forta de l'Ajuntament. I probablement la raó de manca d'entesa ve per aquí, i s'entén, no volen deixar-se influir, però ho fan esquivant aquest argument i interposant una cortina contínua de falsos comentàris, sincerament penosos.
A més insisteixo novament que el que publico al meu bloc són les meves opinions, quan em sigui possible les miraré de traslladar a l'ABG, però entretant només són opinions personals meves.

9 comentaris:

Anònim ha dit...

Així m´agrada Siscu, coherencia i anem per feina que ja ha pasat massa temps, sinò al final tot seram "sino fos..."

Anònim ha dit...

Deixa de llepar el cul als sociatas del PSOE.
No veus que duraran poc?.
Tan sols amm ERC no tenen surtida possible.

Anònim ha dit...

M'agradaria m'expliquesis a que et refereixes a que l'ABG es la força politica amb mes força a l'Ajuntamente.

Sincerament no ho acabo d'entendre.

Salut,

Anònim ha dit...

"Que ningú es porti a engany, avui l'ABG és la força política més forta de l'Ajuntament."
Més forta, no amb més força. Amb això vull representar que per una banda hem contribuït amb més text programàtic pel futur govern que encara no s'ha constituït (l'actual encara és provisional). També som la unica força que ha passat per aquest procés de forma indemne. La força amb més força seria el PSOE.

Anònim ha dit...

Pels qui no esteu assabentats el debat continua viu en una entrada anterior d'asquest mateix bloc anomenada: "NOTA DE PREMSA DE L'ABG, SOBRE L'ESTAT ACTUAL DELS PACTES A TORREDEMBARRA."

Anònim ha dit...

amb que qudem? ABG vol anar a l´oposició i tu voldríes pactar amb el PSC? Ho he entés bé? explica-m´ho si et plau perque al final no ens aclarim.

Anònim ha dit...

Leyendo su blog sr.Mercadé y su acercamiento al PSC, me planteo, No será que una vez aprobados los temas conflictivos, agua, muntanyans, etc...entonces entrarán en el gobierno ya que así sus votantes no les podrán echar en cara de que formaron parte de esas decisiones?

Anònim ha dit...

Apropament al PSOE?, no em faci riure, si-us-plau, no he mogut un milimetre la posició de l'ABG-Torredembarra ni amb l'escrit que precedeix aquests comentàris ni amb l'escrit anterior. Entenc això sí que la diferència entre ABG és tant minsa com això. Per aquesta raó no ens acabem d'entendre, i per fer més entenedor el tema li repetiré aquí mateix, resolt aquest problema l'acord sria del 100%. Miri: en les poques reunions d'acostament al pacte només s'ha parlat de nova filosofia de treball, i de reformes en profunditat en determinades àrees en les que hi estàvem tots d'acord, com per exemple la d'urbanisme. I que el gestor (regidora o regidor) que porti les àrees a reformar, es cregui la reforma. Qui hauria de proposar noms de nous gestors és el mateix alcalde del PSOE, i entre els quatre partits consensuar, no tant sols aquests sinó els noms de totes les regidories.
No hi ha més que això, posats d'acord en aquest punt, podem tancar el govern, però aquest punt li ben asseguro és l'únic punt de discordància que tenim amb el PSOE per poder avançar en les negociacions.

Anònim ha dit...

DIJOUS DIA 5 DE JULIOL A LA SALA DEL CASAL A LES 21:00H: FRONT COMÚ PER
ATURAR MUNTANYANS 2.

Ja vam dir fa unes setmanes que Muntanyans II es pot aturar. Ara hi ha una
moció de CiU que es presenta al Parlament, la qual interessa molt que
s'aprovi. Evidentment, molts som de la opinió que si CiU estigués governant
aquesta moció l'estaría promovent algú altre en contra d'ells, però per
salvar Muntanyans interessa clarificar la situació estratègica: no està clar
que ICV i ERC votin a favor d'aquesta moció, de manera, que és més important
que mai que movilitzem a les persones, siguin de les idees que siguin, per
fer pinya en un front "despolititzat" o, on en tot cas, la única
politització que hi haurà serà un interés comú per salvar Muntanyans II. És
molt important que els polítics Barcelonins vegin que la ens movem per
salvar Muntanyans. Així doncs, la situació estratègica requereix de
movilització urgent per part de tots aquells qui ens hem interessat per
salvar muntanyans dos, pot ser una victòria parcialment definitiva, tot i
que l'assumpte és més complicat. Proposem fer un front comú per prendre
mesures immediates de protesta al carrer: en la reunió hi haurà solament dos
punts, 1r, posada en comú d'informació, espai que no permetrem que es
converteixi en un lloc de retrets, si no de tenir clar quina situació
encarem i 2n, propostes d'actes inmediats de protesta.

TOTES I TOTS A LA REUNIÓ I ALS ACTES QUE ES CONVOCARÀN: PASSA-HO.