Arxiu del blog

dijous, 28 de juny del 2007

NOTA DE PREMSA DE L'ABG, SOBRE L'ESTAT ACTUAL DELS PACTES A TORREDEMBARRA.






Aquesta nota la vàrem publicar el 22 de juny, l'he portada fins avui perque vull explicar el perquè de trencament de les negociacions. El PSC està en contra de les tesis polítiques explicades en aquest document. Per això ha trencat el possible pacte. El PSC no disposa de la valentia i honestedat necessàries per tal d'afrontar un govern d'esquerres de debò. Els meus amics d'ERC han caigut en el parany fàcil de la cadira i els emoluments. No han vist en cap moment de què estàvem parlant, de fet, en algún moment han arribat a dit que això no anava per ells. Són ara dos exsocis que tenen un llarg camí fins a demostrar ser el que diuen. L'últim comunicat d'ERC és penòs, la lletra i la música tot està escrit pel PSC. Són els abduïts d'aquestes eleccions. Amics del PSC, a partir d'avui sereu els meus amics del PSOE. Amics d'ERC, a partir d'acui sereu els meus amics. Amic Ardèvol, no cal que t'aixequis, seu amic meu.

Vull acabar aquesta nota amb un poema que m'ha fet arribar el meu amic Carles Rico, del qual cada dia descobreixo una faceta nova del seu poliedrisme, vull dir del seu polifacetisme..., com veureu és molt lluny de la cultura totèmica professada pel meu amic del PSOE, Ramon Ripoll:

GRÀCIES VICSAN PER DESTRUIR ELS MUNTANYANS

Estic perplex com les excavadores de la gran constructora Vicsan
destrueixen un solar prop dels Muntanyans. ( II )

Allò que tant he defensat,
explicat, fotografiat, i admirat,
Vicsan ho aixafarà.

No entenc quin al·licient
troba Vicsan
en la destrucció dels Muntanyans.

No se com explicar al Corriol,
a la formiga lleó i a la gavina riallera,
al corb marí i al timid lliri de mar,
que Viscan els vol desterrar

No entenc quin al·licient
troba Vicsan
en la destrucció dels Muntanyans.

El poble que en diu ser, s'ha proposat fer-lo malbé.
Viscan, que no t'agrada de la capital de Baix Gaià?
És el mar? El Parc Natural? O simplement es per fer mal?

No entenc quin al·licient
troba Vicsan
en la destrucció dels Muntanyans.

Vicsan té un bon historial,
va començar urbanitzant la cala del Canyadell,
el següent Muntanyans I,
i per acabar-ho de rematar
Muntanyans II ha de passar per la seva pell.

No entenc quin al·licient
troba Vicsan
en la destrucció dels Muntanyans.

Vicsan, QUE TÚ ETS TAN GRAN!!!,
que ets empresa de referència estatal!!!,
podries tenir un mica de més de MORAL,
i treure les excavadores del preuat solar.

... els torrencs t'ho agrairan.

Carles Rico.

8 comentaris:

Anònim ha dit...

Sr. Mercadé amb semble que n'esteu fen un gra massa i os comença a faltar la valentia de que sempre heu presumit. Aquesta os comença a faltar perque suposo que es un bon pal el estar a l'oposicio.
Voleu presumir de asamblearis quan realment no ho esteu demostrant, perque tantes asambleas, per posar nervios al SR. Jimenez???. Ells ho tenen bastant clar i ja començen a estar cansats i amb rao.
Es que aneu donar llargues perque no hi hagi sociovergencia.
Decidiuvos ja d'una vegade, os esteu fen una mica pesadets.
Estas demostran aixo si que ets un gran politic, jugant a dues bandes.

Salut,

Anònim ha dit...

En fem un gra massa?, de què?. Ens falta valentia?, per a què?. Per quedar-nos a l'oposició?. Miri estem fent esforços per a entrar en el govern municipal, l'oposició és el nostre camp natural, si hi tormem les coses seràn molt més serioses i potser nosaltres ens hi sentirem més a gust. El principal grup que no l'interesa que nosaltres estem a l'oposició és el PSOE.
Miri si el Sr Jiménez està cansat, jo li preguntaria que de què? La negociació no ha començat encara. Portem 30 dies naturals esperant a que es decideixin a negociar amb nosaltres. Suposem que els falta valentia, i juguen a intentar la sociovergència, però veiem que el "tempo" el marquen ells, i per ara no tenen interés en que siguem socis altre cop.
Nosaltres ja ho tenim tot decidit, fins i tot vam decidir votar l'investidura de Jiménez a favor, si hi havia un principi d'acord. Cosa que no s'ha produït fins ara, i també hem posat per escrit la nostra proposta, que publicarem aviat.
Miri si li resultem pesats, és potser per la seva manca d'interés en el tema que ens ocupa.
També en el tema de les assembless, veig que pixa fóra de test. Vingui a veure'ns i jutgi per Vostè mateix.
El nostre interés està focalitzat en construïr un govern catalanista i de progrés, un govern d'esquerres. Li molt ben asseguro solemnement que l'ABG no juga a dues bandes.

Anònim ha dit...

Mercade, el estar en la oposición o gobernando es una opción del partido, no es un interes de otros partidos, por mi parte puedo entender que abg este más comoda en la oposición que gobernando, pero no me preocupa como oposición ya que es un grupo al que entiendo como constructivo no de oposición destructiva.
El Manolo, no esta cansado, ni yo tampoco y sabes que he estado en toda la negociación a excepción del último día por razones que no vienen al caso y que pides en otro comentario que te explique, te las explicare en su momento.
No nos falta valentia para afrontar un gobierno en minoria, estas haciendo un juicio de valor sin saber la posición del psc.
Explicate mejor cuando manifiestas que llevamos 30 dias naturales esperando que negociemos, creo que no te explicas o quieres confundir.
No digas que no tenemos interes en que seamos de nuevo socios, en ese caso no habriamos iniciado ni plasmado en un documento el 80% de las propuestas que se hicieron en un principio por parte de agb.
No se lo que pasará en un futuro, pero cada uno de nosotros tendrá su cuota de responsabilidad en ello.

Anònim ha dit...

Mira Enric, fa temps que ens coneixem, i saps que no estàs dient la veritat. Potser et sembli que estar en l'oposició ens sigui més còmode o no i també potser que ho hagi dit jo mateix en un lloc o altre, el cert de debò és que ABG ha apostat fort per a estar en un govern d'esquerres, i que quan s'ha plantejat amb claredat quines polítiques són les d'esquerres, és a dir reforma política i administrativa de l'àrea de Territori, és a dir Urbanisme, què ha passat?, doncs que per una banda ERC s'aixeca de la taula, xiulant dient que això no va amb ells, i vosaltres des del PSC trenqueu la negociació enviant un personatge nou a negociar, que "ventila" el tema com si el PSC tingués 15 regidors. Crec sincerament que no és que el Manolo estigui cansat, sinò més aviat que el seu projecte està "agotat", i no pot entendre el que pot ser un govern d'esquerres, i és aquí on us falta valentía política. Portem quasi trenta anys de retard en fer de Torrembarra el que es mereixen els seus ciutadans.
Sobre els 30 dies, mira des de l'endemà de les eleccions i amb el resultats a la mà estem esperant per afrontar la negociació d'aquest govern d'esquerres, i d'això ja fa un mes. Només hem jugat a fusionar un text programàtic. No us hem pogut explicar encara què volem. Això sí falses interpretacions de les nostres paraules les héu fet, i les seguireu fent, és la vostra forma de fer.
T'asseguro que nosaltres vàrem donar el pas de conversar amb vosaltres, i amb els companys d'ERC i GIT, amb la voluntat indiscutible d'entrar a governar. Fins i tot la nostra asssemblea prèvia al dia 16, va donar el séu vot en favor de l'investidura del Manolo com a alcalde, per si hi havia un principi d'acord amb els negociadors, encara no s'ha donat el cas.
I no em surtis amb el tema dels personalismes, nosaltres no entenem la política com una cacera de bruixes. Hi ha les persones que hi ha, i amb aquestes s'ha de fer el que s'ha de fer. Et repetiré les vegades que calgui el que entenem des de l'ABG com s'ha de tractar el tema conflictiu: En lles poques reunions d'acostament al pacte només s'ha parlat de nova filosofia de treball, i de reformes en profunditat en determinades àrees en les que hi estàvem tots d'acord, com per exemple la d'urbanisme. Demanant en aquest últim cas que el gestor (regidor) que porti aquesta àrea es cregui la reforma. Qui hauria de proposar noms és el mateix PSC, i entre els quatre partits consensuar, no tant sols aquest sinó totes les regidories. És la única forma que es veia per abordar els canvis que calen per tenir un Ajuntament eficaç, que treballi en equip, participatiu i transparent. Si saps àlgebra sabràs descobrir les incognites, que només menen cap el consens necessàri que ha de tenir un govern fort.
La nostra quota de responsabilitat és pública, la vostra déu i el temps diran.
No entenguis les meves paraules com a paraules enfadades, la paraula escrita té aquests poders, les meves paraules només emànen sinceritat, i a més seguim estenent la nostra mà fins l'últim moment, per a construïr un govern d'esquerres a Torredembarra.

resnoesmesqui ha dit...

Pesonalment les vostres propostes les trobo del tot coherents i acceptables. Sense ànims d'intervenir ni de generar un debat inexistent, es clar.
Em semblen molt més coherents que la nota de premsa d'ERC, amb la que estic d'acord amb tu què sembla dictada per el PSC.

Anònim ha dit...

s'em cau la cara de vergonya de veure com presiona el PSOE de la torre... primer dient pel diari aqui que estava tot casi tancat, després envien el senyor ripoll a rebentar tots els avenços que haviem fet per pactar i ho rebenten... quina barra!

salut!

Anònim ha dit...

Mercade, si tengo algo claro es que no miento, el documento que presente en su momento y que contemplaba un 90% de las cuestiones planteadas por ABG, es un documento que todavía es valido, pero siguen habiendo tres cuestiones que nos separán, primero la ingerencia a nuestra organización en el sentido de quien debe de llevar urbanismo; segundo el tema Munyanyans, en el que nunca cometeremos ningún delito, y no hace falta que te diga quien lo propuso; y la tercera el concurso del agua.
Puedo estar de acuerdo en que existe la posibilidad de que se afronte el problema del agua mediante una empresa propia, pero este no es el momento, se ha publicado un concurso, una empresa lo ha ganado y retrotaer el tema a noviembre (cuando se aprobo el sistema de explotación) representa que las empresas participantes nos lleven a los tribunales.
Puedo entender Muntanyans, como en su momento entendi el Canyadell, pero por encima de todo esta la legalidad, quien vota es un regidor, y a quien se le exigiran posibles resposabilidades es a un regidor. No es bueno confundir responsabilidad con cobardia, y en ningún momento se ha cuestionado la presencia de abg, en un gobierno de izquierdas, es la primera de las opciones de gobierno, y para ello se iniciaron las conversaciones una semana despues de terminadas las elecciones, como con el resto de partidos.
Estamos completamente de acuerdo con la filosofia politica que debe gobernar la Torredembarra de los próximos cuatro años, y en lo que no estoy de acuerdo es en que despues de dos sesiones de negociación vengas diciendo que todavía no nos habeis dicho lo que realmente quereis.
En relación a definirnos como PSOE o PSC que quieres que te diga, en todos los partidos cuecen habas, y nosotros no somos monoliticos ni exclusivistas, tenemos militantes de todo tipo, igual que el resto de partidos.
El cambio de un negociador, no tenia que ser tan traumatico como lo pintas, y por mi parte no dejo cerrada ninguna puerta, tendremos que seguir tratando de llegar a un acuerdo, pero en el fondo de todo, hay temas en los que también el abg debe ceder, en caso contrario no estariamos hablando de negociación, estariamos hablando de imposición, y por ese punto es dificil que se pueda llegar a un acuerdo.

Anònim ha dit...

Mira Enric, veig que en el fons tú i jo ens assemblem, no volem donar per perduda una batalla que ens la sentim nostra. Tant tú com jo hem estat presents en la negociació i sabem el què s'ha dit i el com s'ha dit. No dir tota la veritat, de fet es mentir per omissió. Per que no ens centrem en allò que ens separa i avancem una mica més? Ara per ara, i seguin el fil de quan encara eres negaciador del PSOE, teníem damunt la taula el tema de Muntanyans II i el tema de l'aigua, per a que no entorpíssin la marxa de la negociació, doncs deixem-los pel final. Primer tema: la suposada ingerència a la qual fas referència. Vosaltres estàveu d'acord en fer una reforma en profunditat a l'àrea de Territori (Urbanisme), i entre tots vam decidir que el gestor (regidora o regidor) que porti les àrees a reformar, es cregui la reforma. Qui hauria de proposar noms de nous gestors és el mateix alcalde del PSOE, i entre els quatre partits consensuar, no tant sols aquests sinó els noms de totes les regidories. No veig cap ingerència per part nostra per enlloc. A no ser que vosaltres proposeu al Ripoll, i ell no es cregui les propostes de reforma i no les porti a termini, però això últim no ho he dit jo, ni nosaltres, més aviat crec que ho penseu vosaltres. Si proposeu al Ripoll i ell es creu les reformes i les porta a termini de forma immediata, no veig perque no hi hauríem d'estar d'acord, cas contrari seria entrar en personalismes, dels quals n'hem defugit sempre. Cas tancat. Pel que fa a la filosofia estem d'acord pràcticament des del primer dia, i és cert que encara no us hem dit el què volem. No hem dit encara en cap moment quina o quines regidories ens agradaria que portés la Iris Gual, i tampoc ens hem pronunciat en què voldríem que gestionés el Lluís Suñé en cas de tancar un govern d'esquerres. Resolt el tema del cartipàs podríem deixar els temes de damunt la taula com una temàtica a resoldre a mig termini amb l'ajut de la participació ciutadana.
Pel que fa a la vostra denominació per a mi és irrellevant la que us fiqueu, per a mí sempre sereu el PSOE.
Per a mi el canvi de negociador per part vostra va interrompre (espero que només temporalment) les negociacions, les portes espero que segueixin obertes, amb dos temes pendents damunt la taula, i amb un error en la confusió per part vostra d'un tema polític en un de personalisme. Estic totalment d'acord amb tú que haurem d'arribar a un acord, i estic d'acord en que l'ABG ha de cedir en algún punt. Però et recordo que d'això també en vàrem parlar i per això vull deixar temes damunt la taula. Pensa que la nostra assemblea estava disposada a votar l'investidura del Jiménez com alcalde, si el que estem parlant ara s'hagues parlat la setmana, el dia o l'hora abans de l'investidura. Però encara no hem avançat, només hem mogut fulles i cal desbroçar el camí que ens meni a un acord. Repesquem els nostres amics d'ERC, estàvellats en les últimes curves de la negociació, i seiem amb l'Ardèvol de notari, i de bén segur ens entendrem. Però seiem en una nova ronda de negociacions on la veritat, la llum i els taqígrafs hi estiguin presents. Per cert et recordo que tú vas dimitir de l'equip negociador del PSOE, i jo he estat només invitat en alguna sessió per part de l'ABG. Vull dir amb això que no disposem ni tú ni jo del "placet" dels nostres respectius partits per a negaciar res.