Arxiu del blog

dissabte, 14 d’agost del 2010

Proposta inútil

Els partits polítics que tenen com a objectiu proclamar la independència de Catalunya en un període més aviat curt en el seu programa electoral estant sorgint com a bolets. A més de la tradicional de ERC, s'han sumat forces com Reagrupament.Cat de Joan Carretero i Democràcia Catalana de l'ex president del Barça, Joan Laporta. Hi ha espai polític per a tots? Hi ha dubtes més que raonables.
A més, sobre Reagrupament.Cat i Democràcia Catalana hi ha una sèrie d'incògnites més que serioses. A vegades, la imatge de les dues està molt allunyada de la seriositat que se li pressuposa a una força política per caure en una mena de situació que algú a qualificat de "frikisme" polític. En el cas de la força encapçalada per Carretero només cal recordar les batalles internes per l'el·laboració de les llistes perquè donés la sensació que s'estava més proper a una lluita de poders i de vanitats que de qualsevol altre cosa.

Sobre Democràcia Catalana, s'ha de dir molt poc. L'acte de presentació va ser més aviat trist i poc engrescador i cap enquesta li atorga la possibilitat de treure cap escó. No sembla que la figura de Laporta, que ja no té l'aparador mediàtic que representa el Barça, tingui ni molt menys prou força per tirar endavant un projecte d'aquesta envergadura. Només cal recordar que la seva primera proposta d'unitat entres els partits catalanistes, ni tant sols ha estat presa seriosament pels responsables polítics d'altres partits. És que la política és un altre cosa. Serà clau per ambdues formacions polítiques veure els resultats després de les eleccions. Si els resultats són negatius, podem estar davant de projectes no nascuts.

Font: politicacat