Arxiu del blog

dilluns, 2 de març del 2009

D3M aconsegueix set escons i més de 100.900 vots, amb el 100% escrutat


Finalitzat ja el recompte de l'escrutini, l'esquerra abertzale obtindria set escons al Parlament de Gasteiz si no hagués estat exclosa de la competició electoral, amb més de 100.900 suports, segons la projecció realitzada per GARA. Les dades oficials atorguen al PNB 30 escons, el PSE 24, el PP 13, a Aralar 4, dues a EA, i un a EB i UPyD.

La participació en les eleccions ha estat del 65,84% amb el 100% dels vots escrutats.


Font: GARA


REACCIONS: esquerra abertzale 

L'esquerra abertzale afirma que el suport rebut "és l'únic que ha de valer per al futur" 

La portaveu de l'esquerra abertzale Itziar Aizpurua, que ha seguit la nit electoral des del Frontó de La Esperança de Bilbo, ha censurat que el suport rebut per l'esquerra abertzale es qualifiqui d'nul, perquè "no només és d'or, sinó que és l'únic que pot valer per al futur, per fer una Euskal Herria independent i socialista ". 

01/03/2009 22:53:00 

BILBO-. La portaveu de l'esquerra abertzale Itziar Aizpurua ha assenyalat que en aquest sentit "és tot un èxit el percentatge aconseguit, perquè la nostra militància és especial, que dóna tot per la seva terra, per Euskal Herria. El que digui que el vot és nul, té que pensar-s'ho, perquè d'aquí en endavant l'únic que pot valer per a portar a una negociació política serà aquest vot ". Segons el seu parer, la resta de vots "seran més del mateix en altres quatre anys". 

Aizpurua ha al·ludit a l'increment de representació d'Aralar, que ha atribuït a "que l'esquerra abertzale ha estat bandejada absolutament, i ella (Aralar) es considera que és d'esquerra i abertzale quan estan intentant, el mateix que el PNB, agafar un vot que no és seu ". 

"Perquè, en definitiva, el vot que ara rep Aralar pot, en un temps molt curt, no és seu. Perquè el vot de l'esquerra abertzale de sempre, de fa 30 anys, és el que comptarà en un futur i possibilitarà que el conflicte entre l'estat i Euskal Herria es resolgui. Però es resoldrà des de l'esquerra abertzale, no des Aralar ", ha manifestat. 

La representant de l'esquerra abertzale ha assegurat que, malgrat trobar-se fora del Parlament de Gasteiz en les pròximes eleccions, la seva militància "treballarà des d'ara mateix". "Aquest vot ja és un treball que ha donat la militància, disposada amb un compromís formidable per mirar endavant", ha afegit. 

Segons ha afirmat, l'esquerra abertzale treballarà "no només al carrer, sinó també el les institucions i a tot arreu". "Serà el vot de futur, perquè aquest poble sigui lliure", ha conclòs.

6 comentaris:

resnoesmesqui ha dit...

Amic Francesc:
Fent referència a l’escrit que has publicat en el blogs d’en Gerard, dir-te que crec que dones en el clau. Ara bé, qui dona el pas?. Serem auto-excloents?. Partirem de la base que cal marginar diferents posicionaments polítics ja siguin a nivell local o nacional?.
Obrim d'un cop aquesta porta, malgrat estem un, dos, tres anys. Finalment, sortira, n'estic segur.

Ànims i sempre endavant

Jordi Solé

Francesc Mercadé ha dit...

En un futur estat independent català es donaran les mateixes relacions ideològiques de partits que es dónen en la realitat actual. Si finalment hem de treballar junts per una estratègia nacional, tot el portem parlat ens aproparà a l'objectiu. El Gerard parla de sumar forces de les formacions catalanistes. És un punt de partida molt ampli però suficient per a un primer pas. Jo personalment ho trobo bé. Qui creu que no és possible un diàleg entre formacions catalanistes?. Jo t'ho puc avançar amic Solé, no és el mateix parlar am un objectiu local sobre la taula, que amb un objectiu nacional. Però posem-ho fàcil, posem un objectiu local. Qui vol parlar amb qui, i sobre què?. Primer entrebanc. L'estratègia ha de ser primer reflexionar, que cada ú digui la seva, i que tothom ho vagi llegint i debatent. Amb democràcia. Amb civisme. D'aquella forma que anomenariem civilitzada. Quan aquest debat de les idees estigui madur, potser estarem en condicions de seure'n a parlar. No crec que abans, amic Solé.

resnoesmesqui ha dit...

Naturalment, n’estic d’acord, en un hipotètic estat independent les forces polítiques i les seves relacions ideològiques seran les mateixes. Però, amic Francesc (sempre hi trobem, tant tu com jo, un però), les bases de la situació política a Catalunya ja van estar marcades en el seu moment entre tots aquells grups que hi van voler participar i que tenien ja de per sí, una representativitat. Sumar forces catalanistes?. Sí està molt bé. Considereu al PSC catalanista?. No ho sé. Jo particularment, sí. Amb els seus matisos i amb les seves peculiaritats que els diferencien, solsament, amb un únic tema la independència, però ( un altre però) , no em negaràs que hi ha hagut i hi ha partits que han renunciat a aquest terme quan governaven i ara sembla que el volen recuperar. En fi és molt llar i no hem traurem l’entrellat.

A nivell local tot es molt més senzill. Reunim-nos tots els partits que vulguin iniciar un debat que tingui com a base estudiar, debatre, discutir com veiem la Torre i com ens agradaria. No hem de perdre cap identitat, és tant senzill, com que un grup de persones lligades a partits i/o a entitats o senzillament en voluntat de participar, és reuneixi per mirar de confeccionar, en temps, amb molt de temps, les línies bàsiques perquè d’aquí una anys tinguem ja establert un model de funcionament que convingui i convenci a tothom i que sigui el referent per properes actuacions culturals, urbanístiques, socials, turístiques, econòmiques del nostre poble.
No calen pactes de govern ni de fidelitat, car el contrari, reservem les nostres identitats pròpies que ens faran més rics i plurals

Sempre endrevant

Jordi Solé

Francesc Mercadé ha dit...

Si comencem amb les exclusions no arribarem a bon port, senzillament perquè tothom en té una o altra. Uns perquè són massa catalanistes i uns d'aquí perquè ho són massa poc. Uns altres perquè són massa corruptes i uns d'allà perquè són babaus.
Inclús a nivell local no s'ha de confondre la gimnàsia amb la magnèsia. El debat és obert, el debat s'està produïnt en aquests moments. Només cal afegir-se al carro de les propostes i del debat obert.
Tant senzill com això.
Les exclusions venen totes soles, però no per decisició subjectiva d'algú (cosa sempre perillosa), sinò més aviat per una mena de desert intelectual (cosa subsanable).

resnoesmesqui ha dit...

Bé, però ho fem o no?

Salut

Jordi

Francesc Mercadé ha dit...

Ho estem fent, només cal veure per on van les propostes de l'Alternativa en temes com l'Escorxador, per exemple. Avui mateix ens trobem per parlar de l'Àrea de Salut. No parem de donar corda a la nostra fàbrica d'idees.
El debat aquest més àmpli de quina Torredembarra tenim, i quina Torredembarra volem. Podem situar-lo en un àmbit mixt entre partits i societat civil. Jo proposo portar el debat en el marc del CMST com a òrgan consultiu municipal que és. Les seves comissions de treball de medi urbà i economia municipal, poden ser un marc inigualable per al debat.
La resposta es clara, clar que ho fem!. Però ho hem de fer més.
Alhora que cal implicar a més gent en aquest debat.
Com ho veus?

Salut!