Arxiu del blog

divendres, 7 de novembre de 2008

«Jo no porto aquest tema, pregunteu-ho a l'alcalde»


MARIA DOLORS TODA, Regidora d'Urbanisme de l'Ajuntament de Torredembarra: «Jo no porto aquest tema, pregunteu-ho a l'alcalde»


.../...


L'Ajuntament de la Torre recorre contra la sentència que l'obliga a indemnitzar l'empresa de la regidora d'Urbanisme

L'Ajuntament de Torredembarra ha anunciat que presentarà recurs d'apel·lació davant del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya contra la sentència emesa el 22 d'octubre pel jutjat contenciós administratiu número 1 de Tarragona, que el condemna a indemnitzar amb 387.973 euros una immobiliària vinculada a l'actual regidora d'Urbanisme, Maria Dolors Toda (ADT), per les pèrdues ocasionades per l'aturada provisional de les obres d'un edifici que feia al municipi, ara ja acabat, quan ella era a l'oposició.

UNA HISTÒRIA DEL 2003
L'origen de la rocambolesca situació es remunta al 2005, quan l'Ajuntament d'aleshores, governat pel PSC, es va adonar que dos anys abans, durant l'anterior mandat (de CiU), un tècnic del Consell Comarcal del Tarragonès –que substituïa l'arquitecte municipal, qui havia estat recusat per l'equip de govern– havia donat per bona una alineació incorrecta, a partir de la qual es va redactar un projecte erroni, d'un edifici que la immobiliària Edil Marina SL, vinculada a Toda (llavors regidora a l'oposició), havia de construir a l'avinguda Lluís Companys. Com que les obres ja s'havien iniciat al març, l'Ajuntament en va haver de decretar la paralització provisional unes setmanes després, l'abril del 2005, i en un ple el 30 de juny declarava fins i tot la lesivitat de la llicència concedida durant l'anterior mandat, fet que implicava presentar un recurs contenciós administratiu contra el mateix consistori. En aquell moment, Toda, com a responsable de la immobiliària, sortiria a defensar la legalitat de l'obra i protestava contra el que considerava una «persecució política» i una «manca de diàleg» municipal per resoldre el cas. De fet, en la mateixa època l'Ajuntament acabava d'aturar per qüestions legals les obres d'un altre edifici al sector de Clarà, que construïa una segona immobiliària, Eurocasa XXI, vinculada al llavors company de grup de Toda a ADMC, Joan Carles Crespo, fet que va originar fins i tot una manifestació conjunta dels treballadors d'ambdues empreses, en considerar-se afectats «per un conflicte polític».

UN ACORD I UNA SENTÈNCIA
El cas obert amb Crespo –que en les darreres eleccions ja no es va presentar per ADMC, sinó que era el número 5 a la llista de CiU, i no va sortir elegit regidor– s'acabaria resolent per la via de negociació, però el d'Edil Marina SL seguiria el curs judicial. El novembre del 2006, el jutjat contenciós administratiu número 2 de Tarragona desestimava el recurs de lesivitat de l'Ajuntament contra la seva pròpia concessió de llicència, en considerar que, tot i envair-se un tros de via pública, per protegir la «bona fe» dels tercers, calia que les obres es reprenguessin, fet que va passar el març del 2007.

DECISIÓ SALOMÒNICA
No satisfeta amb això, la immobiliària presentava el novembre del 2007 un recurs contra l'Ajuntament per responsabilitat patrimonial, i li sol·licitava una indemnització de gairebé tres milions d'euros per suposats danys i perjudicis. En la sentència, però, el jutge rebaixa ara la quantitat, d'acord amb la valoració d'un pèrit independent, a 775.945 euros, i a més troba que hi ha «concurrència de culpes» a l'hora d'executar el projecte, ja que al descuit inicial dels serveis tècnics s'hi afegeix «l'errònia i interessada interpretació dels plànols» per part d'Edil Marina SL. Per això només estima parcialment el recurs i dicta que s'ha de repartir la xifra a parts iguals. Toda, regidora d'Urbanisme des de l'agost –en un govern en coalició amb CiU, el PP i altres independents– es limitava a indicar ahir que la qüestió la du directament l'alcalde, Daniel Masagué (CiU), el qual, per la seva banda, va informar en una nota que l'Ajuntament apel·larà per no haver de pagar la seva part, i va voler evitar fer cap declaració.

Font: ELPUNT de dijous, 6 de novembre de 2008
Ò. PALAU. Torredembarra

10 comentaris:

Anònim ha dit...

Malgrat que el tema es collonut, avui tenim el de la Pirelli, que tambe es collonut.

Anònim ha dit...

El que no entenc és com és que podíen aturar aquestes obres i no les de Muntanyans II.

Anònim ha dit...

hi ha marru noi! i del bó, comença'l desgast de aquest govern.

Anònim ha dit...

El que no entenc és com és que podíen aturar aquestes obres i no les de Muntanyans II.

El fantasma del castillo ha dit...

Cuando un juez falla, a favor nuestro, es que se hace justicia...Cuando ese mismo juez, nos condena, la justicia es una mierda¡¡. Este caso que estas mencionando, es el resultado de una mala gestion, del entonces, el mejor equipo de urbanismo habido y por haber y los perjudicados, una empresa y sus trabajadores. Querido Mercade, veo que tu te limitas a colocar una noticia salida de un diario, pero quiero que entiendas, que segun que noticias y la forma de darlas, enturbian a personas, que en ese momento, fueron gravemente perjudicadas. Quiero recordar, que en esos tiempos, las viviendas se vendian a un ritmo muy superior, de lo que se hace ahora y que la cuantia de dineros a percibir con los daños causados,esta sea irrisoria; El churro en la taza de chocolate se suele mojar, perpendicular y recto a la taza; Quererlo meter de una forma horizontal, el churro no entra.
Siempre pueden haber personas, que por su torpeza, quieran mojar el churro horizontalmente, pero para ello, tendran que volcar la taza, sobre el churro y con ello, ponerse perdidos de chocolate. No confundamos, lo que es normal y la logica de las actuaciones; No confundamos, quien comete el error en ese momento; No señalemos con el dedo, a la persona y a la empresa, que fueron gravemente perjudicadas en aquel entonces. Que nadie se equivoque de culpable.besitos

Anònim ha dit...

Alcalde? que, doncs?

LA RABIA ha dit...

A Mercadé: Et recomano que visitis al meu blog i que de passo t'apuntis al meu club. salutacions

Anònim ha dit...

Fantasma fantasma, que no te toquen a la señora, que para ti es como una estampita de la virgen.
Se ha pasado, si lo que reclamaba eran 3 millones de euracos y solo le dan tresciento mil. sera por que no tiene toda la razón.
Que me dices de cal noi, de eso no sabes y no contestas, se quedo con un trozo de nuestro pueblo por la cara, si por la cara, ahora que no se venden pisos le van a venir de perlas estos euros, aunque no es lo mismo que se sacaba con la venta, pero algo es algo, dijo un calvo al encontrarse en la sopa un pelo.

Anònim ha dit...

Interesante la publicación en el BOP de Tarragona del día 12 de noviembre en su pagina 81, sobre una notificación.

Anònim ha dit...

Al BOP, lo que es notifica es a la Sra. Toda un escrit del Ajuntament, com pot ser que tingui que notificarse pel BOP, a una persona tan coneguda a la Torre.
La vida te da sorpresas, sorpresas te da la vida, ay ay.