Arxiu del blog

divendres, 11 de maig del 2007

La mocio de la Plataforma va ser aprobada per unanimitat.


A última hora i abans d'iniciar-se el Plenari municipal d'ahir els partits de l'Ajuntament de Torredembarra, van acordar impúnement i amb quasi nocturnitat introduïr una esmena que va possibilitar l'acceptació de la moció per part del Plenari.
L'esmena insta la compra de l'espai de Muntanyans II, per part d'administracions que no siguin l'Ajuntament de Torredembarra. (l'esmena no l'he llegida, tant bon punt ho faci podré ser més esplícit). La moció presentada només demanava voluntat d'afegir l'espai de Muntanyans II, a l'EIN Platja de Torredembarra per tal de mantenir el corredor biològic. Però per fí han vist la llum, i ara demànen que algú compri Muntanyans II.
Hi havía una vegada en aquest carall de país, una ministra del govern del Regne, i un conseller del nostre govern autònom que volíen comprar l'espai anomenat Muntanyans II. Però el nostre alcalde enarborant espasa de cabdill, amb el seu fidel escuder regidor d'urbanisme, s'hi oposàven a matadegolla. L'únic que coincidia amb la ministra del govern del Regne, i el conseller del nostre govern autònom, era un valent regidor de l'Ajuntament. Ha passat temps, no gaire, però potser massa. Ara el valent regidor veu com si es tractes d'una pel·lícula coneguda i reanomenada "Disset regidors sense pietat", les seves tesis van prosperant fins a conseguir l'acord inesperat d'ahir al vespre. Avui la ministra del govern del Regne ja no té fixat aquest interés, i el conseller del nostre govern autònom ha sortit del govern, diuen per tenir la gosadia d'apropar-se al valent regidor. Però avui dia de gran joia el nostre cabdill alcaldeja un poble ansiós, ara després de la lenta combustió d'idees a que ens té acostumats, sembla que s'erigeix en única alta personalitat defensora de la protecció de Muntanyans II. Ara, a dues passes de les eleccions. Tard, certament. Massa tard, probablement. Entenc el desconcert i desencís dels meus companys de la Plataforma Salvem els Muntanyans. Ara, el que cal, costi el que costi és trobar una ministra del govern del Regne, i un conseller del nostre govern autònom que vulguin fer-se càrrec d'aquest espai a protegir, que no és altre que el de Muntanyans II, i no la Platja dels Muntanyans com interpreta una regidora miop de l'Ajuntament en el seu programa electoral. La tasca sembla que no estarà resolta aquesta legislatura municipal. Augurem una triomfal nova legislatura on un tema com aquest que ha rebut molts pals a les rodes pels actuals virtuals abanderats, triomfi. El valent regidor està sorprés, i la combativa plataforma s'està recuperant de l'infart. Esperem veure quina serà doncs l'actitud del flamant regidor d'urbanisme en la nova legislatura amenitzada amb flors i violes sobre aquest tema. A casa meva d'això se'n diu tenir poca vergonya. Però no patiu aquestes opinions només són meves. Ara resultarà com en l'acudit que després d'insistir que s'anomena cartutx, ara per al recluta-alcalde queda clar que ja sabem dir carxut. (si no ho enteneu, no patiu són coses meves...)

4 comentaris:

Anònim ha dit...

Diari de Tarragona

Pacto de caballeros entre partidos sobre la compra de los terrenos de Muntanyans II

La polémica sobre una posible compra de los terrenos urbanizables de Muntanyans II, un plan parcial aprobado que contempla 556 viviendas, terminó ayer en el plenario torrense con un golpe de efecto inesperado.

ERC, CiU y ABG (Alternativa Baix Gaià) presentaban una moción con carácter urgente (no constaba en el orden del día) con el fin de obligar al resto de fuerzas políticas a sumarse a la petición de ampliación del espacio de interés natural (PEIN) Platja dels Muntanyans juntando los terrenos urbanísticos del plan parcial y haciendo el anhelado corredor biológico propuesto por una plataforma social de la localidad.

Antes de debatir la moción, PSC y GIT (Grup d'Independents de Torredembarra) incluyeron una enmienda a la moción. En ella dejaba claro el apoyo a la moción siempre y cuando «se solicite al Ministerio de Medio Ambiente y al Departament de Medi Ambient de la Generalitat la adquisición a los titulares de los terrenos».

De esta forma, quedaba claro que el Ayuntamiento se eximía de cualquier responsabilidad y las dos administraciones con capacidad de decisión recibían la petición municipal, aun sabiendo que la compra es más que imposible por el coste millonario de los terrenos urbanizables. -

Anònim ha dit...

Mercade, te pasas, no es dol todo cierto lo que comentas, lo que siempre se ha propuesto desde el partido socialista, es que la compra de los terrenos fuera a cargo de las administración del estado o de la Autonomica, o de ambas a la vez.
Mientras otros pretendian que fuera declarado terreno no urbanizable, o sea, una forma de expropiar por el morro.

Carles Rico ha dit...

L'alcalde simplement diu allò que és més fàcil de defensar. Tots sabem que ha fet tot el possible per a que es constuís.
Signar un document que posa que comprin els terrenys les altres administracions i que després s'adherixi al EIN qualsevol el signa. Costa més justificar no signar-ho que signar-ho i ara estem en eleccions.

El senyor alcalde posa com a primera clausula la petició de compra del terrenys per part de les administracions catalana i central, amb la intenció de desvirtuar la moció on es demanava només l'incusió del solar en l'EIN.

Això produeix un reacció contrària per part de les administracions ja que es negeuen a comprar els terrenys, i s'enfoca la compra com únic punt de solució al problema.

Problemes simil.lar a muntanyans 2 s'han resolt amb intercanvi de terrenys, previs amb una suspensió cautelar. En tots els casos l'ajuntament de solar afectat ha intervingut com part activa buscant tota mena de solucions possibles. Aquí és a on el Senyor Jimenez (PSC) se li veu el dau.
Mai signarà un document que l'ajuntament es comprometi a buscar una solució al problema i demani una suspensió cuatelar de les obres fins que no hi hagi un estudi d'impacte medioambiental.

Anònim ha dit...

O sea que el Partido Socialsta, HA DEFENSADO SIEMPRE LA COMPRA por parte de las administraciones Estatal o Autonómica. Amigos i compañeros de gobierno estos últimos dos años, què lástima, si lo hubiésemos sabido no habríamos tenido tantos problemas todos. Hubiésemos ido de la mano a hablar con esas administraciones y HOY ya disfrutariamos de la compra realizada. Dónde estábais cuándo esas administracions también qurian comprar. Ahora tenemos un tenebroso futuro delante nuestro, porque a esas administraciones se les ha pasado ya el momento, esperando lo que según parece SIEMPRE habeis pensado. Sois mejores jugadores de póquer que políticos, pués creiamos equivocadamente que no pensábais eso. Espero que ahora podemos ir juntos a buscar el dinero a Europa a o al Banco Mundial. Por fin todos unidos contra Muntanyans II. Qué felicidad, no salgo de mi asombro, hòstia.