Arxiu del blog

dimarts, 27 de febrer del 2007

Em deixeu dir alguna cosa...

Si us héu fixat bé, encara no he dit gran cosa sobre aquests afers dels Guàrdia Civils. També veureu que quan signo ho faig sempre amb el meu nom, no signo com "anònim" enlloc. Vull dir que no m'he d'amagar de res, i el que calgui ho afrontaré de cara. Això sí quan veig una injustícia m'hi poso al davant. Heu vist que he donat la paraula als joves, i he posat a l'abast, les imatges que m'arribàven. Però no perdeu de vista que sóc un polític, i ara donaré el meu punt de vista, fruit d'una meditada reflexió. Reflexió evidentment compartida, pels meus companys de partit, i també altres pares que ens trobem en aquest atzucac. D'entrada cal veure dos fets diferents que han coincidit en el temps. Un l'actitud inexplicable i reiterativa de l'agent en qüestió. Aquesta respón a una actitud malaltissa d'aquest personatge que s'entesta a buscar droga en un mateix lloc dia si i altra també. Estic d'acord amb tothom, que se'n vagi. Què vol?, què pretén?. Si tant prim mirem, no diria cap tonteria, dient que el millor conductor del món pot cometre una infracció. Doncs potser si, que potser arribi a ser possible que algún dia aquest agent acabi trobant un porret a algú que peta la xerrada davant d'un bar, especialment si l'agent hi va cinc-centes vegades a l'any. Que no té feina aquest senyor? Aquest és un dels temes. I no el poso en castellà perque no cal, Vostès ja el saben llegir bé o malament, però el saben llegir. Fixeu-vos que per tractar de solucionar aquest tema hem hagut de demanar reunir de Junta de Seguretat Local. Jo per ara recomano aturar la mani de divendres, no suspendre-la és respondre a la provocació, i fer el joc a l'agent. Nosaltres tenim uns altres mètodes, unes altres eïnes, i un altre tarannà. Punt.
Avui hem tingunt un altre cas relacionat aquesta vegada amb la Policia Local, i les multes derivades de penjar publicitat no autoritzada. Us asseguro que aquest cas és totalment diferent. Encara que no ho sembli. Parteix d'una Ordenança municipal que obliga a demanar autorització per a penjar qualsevol mena d'anunci a les pareds dels carrers. L'Ajuntament, sembla, que ha augmentat el nivell de compliment d'aquiesta norma d'obligat compliment. Si fins ara féien la vista grossa, des d'ara s'hi estàn escarrassant més. Hem vist multes que s'han ficat a tota mena d'empreses i persones, per una diversitat de fulls penjats sense la corresponent autorització. En aquest cas, volem creure, que hem estat víctimes del síndrome del conductor multat diverses vegades, una mateixa tarda per no portar el cinturó de seguretat posat, per diferents agents. No hi ha persecució, sinò reiteració en l'incompliment d'una norma. Per a aquest segón cas, recomano que si voleu penjar cartells, en demaneu la corresponent autorització. I si voleu a continuació demanem un exemplar de l'esmentada ordenança municipal, i ens la llegim bé, segur que està mal redactada, si ho està proposarem modificar-la. Punt.
Reflexionem tots ara sobre la proposta de manifestació de divendres, després d'analitzar de més aprop la temàtca a tractar. No voldria haver-me de dedicar la propera setmana tal com dèia un company, a haver de resoldre els problemes que potser tindrem divendres, anant als jutjats o als hospitals. El primer cas potser es resoldrà amb la reunió de la Junta de Seguretat local, que com sabeu, no es reuneix perque sí. El segón cas ja el dono per resolt ara. Domem temps al temps. Però penseu que sóu lliures de decidir el què volgueu, i si finalment manteniu la convocatòria de manifestació, ens veure'm obligats a estar-hi, al davant si cal. La meva proposta ja us la he donat, i en demano respecte. De la mateixa manera que respectaré, respectarem vull dir, la vostra.
Potser tenim formes diferents d'enfocar les coses, potser només ho sembla. Avui hi pensava quan parlava d'aquests temes amb el meu fill. Jo a la seva edat créia que la democràcia i la independència vindrien juntes, avui sé que són coses distintes. Però jo no em veig amb autoritat per tréure-li cap ilusió del cap al méu fill. Només voldria que ell entengués un centésima part del meu pensament, per donàr-se'n compte que jo mateix encara crec en determinades coses que jo pensava quan tenia la seva edat. He volgut mirar amb l'enfoc dels ulls d'ell, però ha vençut el jove que avui encara porto dins meu. Jo avui sé que la democràcia és possible, espero que ell pugui dir algún dia que la independència és possible.

7 comentaris:

Anònim ha dit...

bones ciscu. sóc el pau roig de l'ajbg. només volia comentar que, pel que fa a mi, una cosa tinc clara. Ques espero que a partir d'ara les tensions es vagin apaivagant fins a desaparèixer. No sé que passarà amb l'agent Paco, si seguirà molestant més o menys que abans, si seguirà fent la seva feina mal feta o intentarà fer-la millor. Tampoc sé com reaccionarà/n el/s seu/s "còmplice/s" de la policia local, ni el sector minoritari que es favorable a les seves actituts dintre de la Guàrdia Civil.

En tot cas considero que no s'ha de desconvocar la manifestació. Sóc conscient que aquesta és una lluita que sobretot la hem viscut nosaltres i a la majoria de gent ni li va ni li bé, però considero també que s'ha d'afavorir que donada la situació, que el poble es qüestioni l'actuació de determinats agents de la població, i que els mateixos agents es donin compte del que està pasant. Ha d'haver un debat al voltant d'aquests fets per a que no es repeteixin més: la igualtat ha de ser un criteri de teball dels agents i no pas una qüestió que solsament depén de les lleis que ells utilitzen instrumentalment. També hi ha una filosofia al darrera de com s'usa una llei.

En tot cas vull fer una crida a tothom a MANTENIR LA CALMA i NO CRISPAR l'ambient durant la manifestació. una marxa silenciosa amb lectura de manifest podria estar bé. Però personalment crec que s'ha de mantenir per explicar al poble el que ha passat. Simplement. Després, ja es veurà. En tot cas aquesta filosofia de la calma i la tranquil·litat és la que fomentaré durant la manifestació.

La veritat és que no sé que en pensa l'assemblea, en tot cas, hem sol·licitat el permís, i per tant no hi hauría problema. No sé que pensarà l'altre gent.

Salut!

Anònim ha dit...

Tot el meu respecte, per les decisions que prengui l'AJBG. Entenc el teu punt de vista, i en certa mesura el comparteixo. L'únic element de no coincidència és per a mi la convocatòria de mani precipitada, sense haver agotat les vies "normals". La mani no pot servir per "accelerar" la solució, que va per la via de la Junta de Seguretat Local, i els contactes amb la Subdelegació del Govern. En canvi pot degradar a favor del Paco la situació. Estic més tranquil des que parles de "marxa silenciosa". En la part que estic d'acord és en la lectura d'un manifest, i en la difusió dels fets. Ah!, i a més estic d'acord amb el Lluís que no hem rebut encara el suport de ningú!.
Salut!

Anònim ha dit...

totalment d'acord amb el Siscu.
No feu el joc al Paco. mes que rès es per si no disposeu del permís a temps, s'exposeu a noves identificacions, multes...
Concentració silenciosa , manifest i mirar d'esgotar vies de juntes de seguretat locals. A vere com evoluciona el tema

Anònim ha dit...

Ei,

Per als que no em conegueu, jo també he patit més d'una vegada els registres del senyor Paco, i he estat fitxat per l'esmentat agent sense haver comès cap delicte ni falta, ni tansols cap indici de que aquesta fos la meva intenció. He estat registrat i fitxat en base a arguments purament discriminatoris.

Haig de dir que si el senyor Paco marxa de buit de les seves visites al bar en qüestió, no és perque no hi hagi consumidors allà, sinó perque potser son drogates, pero tontos no, i sabent que acostuma a venir, prenen les seves precaucions.

El més curios del cas, es que em consta que aquest agent ha realitzat almenys tres confiscacions de "substàncies il·legals", dues a la mateixa persona i una a una altra. Resulta que d'aquests tres casos no se n'ha derivat la denuncia ni la multa corresponent. Tots sabem que la justicia va lenta, però els processos per consum i/o tinença de drogues a la via pública acostumen a anar rapidets, i el fet és que en cap cas s'informà de la corresponent denuncia (en base a la llei 1/92 més coneguda com "Llei Corcuera"), però si que ha consfiscat la "matèria".

Molt em guardo de fer cap acusació sense fonament, però el cas es que hi ha hagut almenys tres confiscacions de drogues sense que aparegués cap multa.

Anònim ha dit...

L'agent Paco a agaat un munt de vegades matèria a la gent, i pocs cops han arrivat les receptes corresponent! ja m'enteneu, agafen les coses il·legals que troben de tant en tant i casi mai arriva la multa i aquestes coses no desaparèixen soles. Res més i Salute!!

Anònim ha dit...

Ieps, jo no se exactament cuantes vegades han requisat algo, vaig posar almenys tres per que son les que em consten a mi personalment perque tinc alguna relació amb els afectats, es evident que probablement en son moltes més, però aquestes tres són les que sé segur.

Amb això tampoc s'ha d'entendre que l'Auca és un bar de drogadictes, ans al contrari, de fet, és tant fàcil o tant difícil trobar drogues il·legals a l'Auca com a qualsevol altre bar del poble o qualsevol altre racó que sigui freqüentat.

Com reconeixen tots els estudis oficials, no hi ha un perfil concret de consumidor de drogues il·legals ni hi ha ghettos, ans al contrari, la major part de consumidors actuals són persones amb una vida ben integrada social, laboral i culturalment, simplement no es conformen amb el menu oficial de substàncies capaces de modificar l'estat mental.

susanna navarro ha dit...

Hola, soc la Susanna , et saludo amb cordialitat i per agrair-vos a tu i en Lluís Suñé el detalla d’anomenar-nos a l’Enric Grangel, al Gerard Ciuró i a mi en els vostres blogs. Per ser honestos he d’explicar que tota la feina l’han fet en primer lloc, el Regidor Suñé (que sempre hi és) i que te una especial sensibilitat sobre qüestions humanitàries, ara que s’acaba la legislatura no puc deixar de dir, que ha estat un bon company i una persona sense embuts , honest i arriscat.
En segon lloc, el Regidor Grangel, company de partit i que ha sabut molt bé escoltar, a sabut virar quan ha calgut i he descobert en ell el que ja imaginava, que sap escoltar.
En tercer lloc, el Regidor Ciuró, una molt molt bona persona, i que quan hem necessitat sentir-nos recolzats personalment ell no ha fallat.
Ells no han fallat, i aquesta vegada menys que mai. I als joves: sou genials, que no os càpiga cap dubte!!!!!!!!!!!