Arxiu del blog

dilluns, 26 de febrer de 2007

La Guardia Civil ha protagonitzat 2 ACTES REPRESSIUS EN 4 DIES a Torredembarra


AVUI CEDEIXO LA PARAULA A UN PORTAVEU DE L'AJBG: Com sabeu la guàrdia civil va tornar a fer acte de presència ahir a la calçotada. així doncs ja tenim dos casos com dos cabassos. Aqui teniu la infomració detallada. Per cert sóc el Pau Roig de l'AJBG, i si he de ratificar aquesta informació davant d'un jutjat ho faré.

introducció: 2 ACTES REPRESSIUS EN 4 DIES, passeu això a TOTS els contactes.

Bones. El redactat que adjunto a continuació explica l'episodi de repressió policial viscut el passat dijous 22 a la nit, i el nou episodi viscut avui en només 4 dies de diferència. El text no conté cap exageració ni distorsió de la realitat: ho podeu contrastar parlant amb qualsevol persona que hi fós present. La nostra reacció serà informar a la societat torrenca de l'actuació dels cossos policials que tenim en aquest afer i CONVOCAR UNA MANIFESTACIÓ DE REBUIG EL PROPER DIVENDRES A LES 19:00H DE LA TARDA A LA PLAÇA DEL ESCORXADOR, la qual farà una rua des d'allí fins a la plaça del castell, per després dirigir-nos cap a la policia local. Demanem a les vilatanes i vilatans del poble que s'informin sobre el que està passant i vinguin a mostrar el seu rebuig a les actituds prepotents d'ambdós cossos.

Aquí teniu la explicació dels fets amb tot tipus de detalls:

"PERSECUCIÓ POLICIAL CARREGADA D'IRREGULARITATS CONTRA L'AJBG.

(1r cas) ELS FETS OCORREGUTS EL PASSAT DIJOUS 22 DE FEBRER

Bones a tots des de l'Assemblea de Joves del Baix Gaià. El passat dia 22 de Febrer vam fer un comunicat fet ràpid i corrents del que ens va succeïr a quatre joves de l'AJBG aquella mateixa nit de dijous. En aquest comunicat expliquem el que succeí amb detall, que explicat en la seva globalitat sorprén per absurd, surrealista i desproporcionat.
Dos agents de la Guàrida Civil ens han parat mentres estàvem penjant cartells pel poble, a prop del pont. Abans de començar la identificació l'agent que s'ens va dirigir ens va dir que li parléssim en castellà i que ell no estava obligat a conèixer i entendre el català. Tot seguit ens van preguntar si duiem drogues, i quant els hi vam dir que no en portàvem ens van registrar. (Òbivament buscàven vincular drogues amb política). Els hi vam preguntar quina relació hi havia entre les drogues i els cartells, fet que no van saber respondre i ens van fer treure tot el que duiem a sobre. Ens digué que li parléssim en castellà: Primera falta als nostres drets per part seva. Llavors, sentint-nos agredits psicològicament li vam demanar la identificació, i aquest agent respongué que "eso es en la películas", i ens la negà, fet que demostra la impunitat en l'actuació dels cossos policials del estat. Com sabeu, això és ilegal: qualsevol agent té la obligació d'identificar-se: segona falta als nostres drets. En aquest moment l'agent, que ja tenia els nostres DNIs veié una de les pancartes de la Marina, presa política catalana (fins llavors sols havien vist els de Muntanyans) i llavors aquest agent canvià d'actitut visiblement respecte nosaltres i es ficà al seu cotxe.
Mentre succeïa això, l'agent que ens faltava se n'anà al cotxe i ens vam quedar amb l'altre esperant que ens informés. Al principi, en cap moment ens donaren cap explicació de res, i ens feren esperar una bona estona fins que a la fi, arribà la Policia Local.
Aquests últims, arribaren dos agents més, els quals han aparcaren a l'altre costat del carrer i no ens dirigiren la paraula en cap moment sense explicar-nos que estàven fent i què estava passant. Així doncs, com que no respectàven el nostre dret de saber quin agent ens estava atenent, tornàrem a demanar al agent de la Guàrdia Civil davant de la Policia Local, que si us plau que s'identifiqués, els quals mostràven absoluta indiferència cap al que estava passant. Quant ho ferem, el Policia Local que no sabíem que feia amb uns papers es va girar i ens digué de mala manera que el número de placa del agent estava a la multa. La sorpresa vingué quant vam saber que la multa rondava vora els 600 euros. No tenint-ne prou amb això i com a resposta al fet d'haver demanat que s'identifiqués, aquest agent de la Guàrdia Civil ens agafà tots els cartells: primer ens agafà tots els cartells contra Muntanyans, que en aquell moment estàvem posant i després li va fer obrir el cotxe a una militant de l'AJBG i li requisà tots els cartells per la Marina Bernadó (presa política catalana), tots els cartells del 8 Març contra el sexisme i una pancarta per la amnistia de la Marina, sense cap mena d'explicació. Més tard vàrem saber que només et poden agafar un cartell de cada tipus dels que tinguis i que si t'els incauten t'han de fer una notificació conforme te l'han agafat, i per colmo resulta que els cartells valien entre 200 i 300 euros: tercera falta als nostres drets.: això és un robatori en tota regla.
Finalment dir que ens vàrem negar a firmar la multa perquè no reflectia la realitat dels fets, doncs en la multa figurava que vam encartellar façanes, fet totalment fals, doncs estàvem encartellant un espai públic.
El motiu de la multa fou que no teniem permís per encartellar, però havent indagat una mica, sospitem que és un permís que ningú utilitza mai, tot i que existeix el procés administratiu, i per tant entenem que s'ens ha buscat el llautó per una causa política imposant-nos una multa brutalment desmesurada.
És molt important senyalar que això no és un fet puntual, doncs en la campanya que vàrem fer contra la especulació, ja ens van identificar el dia que es va fer la botifarrada per la defensa del territori, o bé les identificiacions reiterades en llocs especialment polititzats del poble i la comarca. Es tracta d'una clara mostra de tracte discriminatori i polititzat. I no és això un fet aïllat de Torredembarra, també sovint arriben notícies de l'estil arreu del Territori, i dels quals els grans mitjans de comunciació s'en fan escassament ressó. Així doncs, entenem havent-nos comunicat amb col·lectius que viuen en llocs on els mossos ja s'han desplegat, que, tot i que el tipus de repressió és diferent, la intensitat és exactament la mateixa.
Les i els joves, estàn treballant amb agents antirepresius per tal d'afrontar aquesta sanció totalment desproporcionada i el tarannà prepotent de la Guàrdia Civil, i el col·laboracionsime total de la Policia Local a unes actituds que recorden a temps passats. Per acabar, convidem a la societat torrenca i catalana a donar suport a l'Assemblea de Joves del Baix Gaià i a no deixar-se portar per les pors que el poder utilitza per reprimir aquells qui volen expressar les seves idees lliurement.

(2n cas) ELS FETS OCORREGUTS A LA CALÇOTADA EL 25 DE FEBRER

La repressió no acaba aquí. Com molts ja sabreu, el passat diumenge 25 de Febrer és va fer a l'Auca la XIII Calçotada independentista del Baix Gaià, la qual, aquest any s'anomenà "per la Terra", ja que els fons recaptats aniràn destinats a la lluit aper evitar que es construeixi al pla parcial Muntanyans II. El cas és que, havent passat el dinar, començava el concert lúdico-festiu del cantautor Miquel del Roig, amb el qual sempre disfrutem tota la colla escoltant la música, cantant i ballant. La festa s'aigualí quant saberem que a fora de l'Auca ja tornava a estar la Guàrdia Civil.
Els militants de l'AJBG sortirem quant vam saber que estàven identificant a un membre de l'assemblea. Resulta que aquest es menor d'edat i per a registrar-lo han d'avisar als seus pares, fet que aquest no sabía, però la Guàrdia Civil procedí a fer el registre de manera il·legal. Llavors començà a sortir gent del local. Primer una senyora que li demanà al agent que s'identifiqués, i llavors aquest, que no dui placa tal i com té obligació li digué a ella que s'identifiqués. Aquesta tragué el DNI i li tornà a insitir que s'identifiqués. En aquell moment ha començat una discussió en la que l'agent ha intentat provocar els asistents per a que perdéssin els papers i tenir així un motiu en contra d'ells. Llavors la reacció popular i automàtica ha estat que tota la pilota de gent que rodejava els agents ha tret el DNI per a que aquest identifiqués a qui volgués. Aquest, ha seguit provocant i discutint amb qui podia fins que ha vist que no en treuria res de seguir molestant. Llavors, el regidor Lluís Suñé ha trucat a la Policia Local, per tal de posar una denúnica al Guàrdia Civil per assetjament al casal Popular l'Auca. L'agent ha seguit negant-se a identificar-se i que si volíem la identificació que vinguéssim a la caserna que s'havia deixat la placa. Gran profesionalitat. Quant han vist que no en treurien res de buscar brega, els agents s'han disposat a marxar, però just abans, un dels agents ha amenaçat a un militant de l'AJBG dient-li "nos veremos". Un altre militant de l'AJBG li ha preguntat que a on estàven els cartells que ens incautaren, i el Guàrdia Civil, li ha dit que els tenien la Policia Local.
Val a dir, que al marge de la mala llet amb que va la Guàrdia Civil, com a mínim, aquest cop ja entenía el català, fet que se li ha retret. Deuen haver fet un curset accelerat en quatre dies des de l'últim cop que ens vam veure. Després que marxéssin, l'AJBG ha anat a buscar els cartells a la Policia Local, els quals, segueixen sense saber-ne res. El militant de l'AJBG que havia estat amenaçat, llavors, just abans que marxés l'agent li ha dit cridant que li cauría més d'una denúnica.
Des de l'AJBG ens considerem assetjats tant per part de la Guàrdia Civil com per part de la Policia Local, els quals han buscat excuses de mal pagador per a tocar-nos la fibra, i no ho estàn aconseguint: som massa intel·ligents per caure en la provocació. Des de l'AJBG ja hem fet els tràmits legals per convocar la manifestació que tindrà lloc el proper divendres:
DEMANEM A TOTA LA SOCIETAT TORRENCA QUE VINGUI A MOSTRAR EL SEU REBUIG A LA MANIFESTACIÓ QUE CONVOQUEM PER AL PROPER DIVENDRES 2 DE MARÇ A LA PLAÇA DE L'ESCORXADOR. PROU ABÚS DE PODER!!! PROU ASSETJAMENT POLICIAL A L'AJBG!!!

Per la nostra part, estem estudiant denunciar al agent, també estudiem recórrer la denúncia de 600€ i en cas que no recuperem els cartells, que, insistim, valen entre 200€ i 300€ degut a la qualitat del paper, farem el possible per investigar la incautació irregular i denunciar-ho també.

QUE S'EN VAGIN I NO TORNIN MÉS!!!
PROU REPRESSIÓ AL JOVENT QUE LLUITA!!!
Assemblea de Joves del Baix Gaià 25-02-2007"

5 comentaris:

Anònim ha dit...

Yo e tenido tratos con este agente y su trato hacia mi fue correcto, cualquier persona cuando se siente ofendida se defiende y es lo que hizo en este caso el agente quando se vio rodeado de personas discutiendole como tiene que hacer su trabajo, por otra parte veo una falta de educacion de parte de los alli presente ante el egente y la autoridad.

Otra cosa que me parece muy mal que e leido al final del texto es " que s'en vagin fora d'aqui", esto si que es una falta de respeto y son cosas que no tendrian que pasar en una democracia, esta frase esta en contra de tener GUARDIAS CIVILES en Catalunya, que si recordamos Catalunya pertenece a ESPAÑA y la Guardi Civil es una de las fuerzas policiales de España, espero que la gente reflexione y dejen hacer su trabajo a la policia que seguro que ellos saben lo que tienen o no tienen que hacer.

Espero que retiren estos detalles de catalanismo independiente.

Anònim ha dit...

jaajajaja, per favor!!!

jo també havia tingut abans tractes correctes amb ells, concretament m'havien registrat sempre que em veien davant de l'auca. Però que vinguin 3 cops per setmana davant d'un local on no hi ha keixes dels veïns més pròxims és assetjar-lo. a qui s'ha d'educar és als agents, no pot ser que et diguin ke no tenen la obligació d'identificar-se, o que facin trapis amb la policia local per posar una multa sense avisar als multats. Aixó és no saber fer la seva feina i és un greuje comparatiu cap a un col·lectiu determinat de la població.

pel que fa el "que s'en vagin" és una consigna, per que som independentistes, i si la constitució de la teva democràcia no respecta les nostres idees independentistes ja pots endevinar quin valor té per nosaltres.

el feixisme està viu: només fa falta encendre la televisió i veure fets com la patètica llei de la memòria històrica. vivim en un país anormal on molts cirminals no sols no han demanat perdó sinó que alguns fins fa no gaire encara ocupaven llocs importants de poder.

¿de que t'extranya que siguem independentistes? a mi el que m'extranya és que no n'hi hagin més...

Païssos Catalans: Independència i Socialisme!

Anònim ha dit...

per cert, m'he oblidat de dir ke van fer una incautació il·legal de cartells i registren a menors sense avisar als seus pares. pfff...

"ellos saben lo que tienen o no tienen que hacer", sí home!

que s'en vagin!

Anònim ha dit...

Perdona, per una part la guardia civil no te l'obligació de parlar ni entendre el catal, ja que a ells els destinen fora del territori on viuen, i el que no poden fer es apendre tots els idiomes de l'estat españolja que es tornarien vojos perque no tenen una destinació fixa, per una altra part aixo que dius dels cartells i registres a menors no en puc opinar perque no en se jo de lleis i segur que voste tampoc, que aixo o sap ara perque algu altre li abra dit o perque o a mirat en algun llibre.

Li contesto en catala, ja que voste no em parla el castella perque si es dona conta voste tambe mesta faltan el respecte perque la conversa le començada jo, que tindria que fer jo ara? denunciar-lo per que no em parla castella i perque esta ofenent el meu idioma? voste m'ha fet a mi el mateix que l'agent de policia li va fer als joves i no busco brega com vostes.

Anònim ha dit...

Bones companys i companyes!
soc un jove de Torredembarra i vaig sobint a l'auca i qui si que no respecta a l'altre gent es la guàrdia civil ja que l'auca es un bar antifeixta i ells no ho son pas, primera cosa en que no tenen respecte, després ens fan parlar en catellà cosa que també ens fot a nosaltres. Ja que com diu l'altre "home" es una falta de respecte canviar d'idioma mentre hi ha un conversa, nosaltres parlem amb català i ells ens parlen en castellà, això no es una falta de respecte? be que hi farem no? aixi es la vida, i una falta de respecte que hi ha aqui es que aquest blog està en català, qui l'ha escrit es una persona catalanista i independentista i la gent NORMAL que hi entra també ho es o sigui que en aquest blog es parla en català, o sigui que el primer que ha ficat aqui el comentari no es queixi quan l'altre gent li parla en català! i una altre cosa, que també es una falta de respecte es que si escriu en català, com a minim fes-ho bé!
independència i socialisme!
GUÀRDIA CIVIL NI AQUÍ NI EN LLOC!