Arxiu del blog

dilluns, 20 de juny del 2011

La reivindicació de Nacionalistes d'Esquerra

"Vam fracassar electoralment, però hem guanyat socialment, ens vam avançar a una època". Aquesta era una de les frases més repetides durant un sopar celebrat en un restaurant de Gràcia aquest dissabte al vespre. Un curiós àpat que va reunir les velles glòries i fundadors de Nacionalistes d'Esquerra. UN moviment polític assembleari nascut el 1979 de tendència independentista, dissolt el 1984, que mai va obtenir prou suport electoral.

Jordi Carbonell, Josep Bargalló, Magda Oranich, Francesc Codina, Joan Armet, Armand de Fluvià, Josep Maria Diéguez,Issona Passola, Francesc Codina, Dolors Solà, Josep Miquel Cervià, Josep Maria López Llaví, Manel Riera o Lluís Solà són alguns dels noms que van participar del sopar entre la seixantena d'assistents.

Un grup que al llarg dels parlaments va insistir en el "triomf i èxit ajornat de la formació". Certament, la biografia política dels presents així ho indica, ja que tant ERC, com CiU o ICV, tenen militants que formaven els quadres de NE. De fet, alguns dels noms dels assistents així ho indiquen.

I per si surava cap dubte de suspicàcia, diversos comensals van assegurar per activa i per passiva a Nació Digital, que el sopar "no era pas polític, només una trobada per recordar com es feia política abans d'inventar-se l'Ala Oest de la Casa Blanca". Llarga vida als NE!

Font: NacióDigital