Arxiu del blog

divendres, 10 de juny de 2011

CiU, PP i GIT segellen l’acord de govern per Torredembarra i presenten el futur cartipàs municipal

Després de la presentació la setmana passada del pacte de govern entre CiU, PP i GIT a l'Ajuntament de Torredembarra, aquest 9 de juny, s'ha donat a conèixer quin serà el futur cartipàs municipal. Daniel Masagué, actual alcalde i cap de llista per CiU; José Oviedo pel PP i Ignasi Duran pel GIT han signat públicament l'acord amb la següent distribució de competències:

Daniel Masagué Pere (CiU). Alcaldia. Urbanisme i Obra Pública.

Francisca Felguera Chinchilla (CiU). 1a tinença d'Alcaldia. Serveis, Benestar Social i Sanitat.

José Oviedo Valiente (PP). 2a tinença d'Alcaldia. Participació Ciutadana, Comunicació i Personal.

Ignasi Duran Bladé (GIT). 3a tinença d'Alcaldia. Turisme, Comerç, Promoció Econòmica i Indústria.

Pere Font Mas (CiU). 4a tinença d'Alcaldia. Portaveu del Govern. Relacions Institucionals, Planificació estratègica, Platges i Medi Ambient.

Santiago Ardèvol Miraval (CiU). 5a tinença d'Alcaldia. Hisenda i Governació.

María Elia Rodríguez Tejero (CiU). Esport, Joventut, Infància i Cooperació.

Rosa Maria Guasch Alberni (CiU). Cultura i Patrimoni.

Núria Gómez Granés (PP). Ensenyament.

La principal novetat en quant a organització és la creació de les regidories de Relacions Institucionals i Planificació estratègica i la de Platges. Daniel Masagué ha explicat que amb Relacions Institucionals es volen cobrir mancances que s'han produït en l'actual legislatura pel que fa a la relació entre govern i oposició, donant més transparència a l'acció de govern, i també millorar la representació de l'Ajuntament en d'altres institucions. Amb Planificació estratègica es podran tractar temes monogràfics que afecten diferents regidories per assegurar l'obtenció de solucions. En aquest sentit, Daniel Masagué ja ha avançat que un dels primers encàrrecs que es donaran a Pere Font serà el de desencallar l'execució del projecte del Camí de Ronda. Pel que fa a Platges, és vol apostar fort pel motor més important de Torredembarra.

D'altra banda, Daniel Masagué ha concretat que de moment assumeix les competències d'Urbanisme "per responsabilitat ja que s'ha de posar ordre en una àrea molt complicada, la qual ha paralitzat el creixement del nostre poble".

Sobre la incorporació de noves formacions a l'equip de govern, ha assenyalat que aquesta és una decisió dels tres socis del futur govern i que caldrà veure més endavant si són o no necessàries.

Cal recordar que el pacte entre CiU (6 regidors), PP (2 regidors) i GIT (1 regidor) assegura la majoria absoluta i l'elecció de Daniel Masagué com a alcalde el pròxim dissabte, 11 de juny. A l'oposició quedaran PSC (3 regidors), ERC (2 regidors), ABG (2 regidors) i l'Agrupació (1 regidor).