Arxiu del blog

dimarts, 5 d’abril del 2011

Torrencs!, indigneu-vos!

No, no vull fer un panegíric de l’opuscle d’en Stéphane Hessel, tot i que seria d’obligada lectura. La meva crida va en un altre sentit: en defensa de la democràcia, hem d’anar a votar. Possiblement sigui la vegada més important que els torrencs demòcrates haguem estat cridats a les urnes. Hem de barrar el pas als qui volen anar en contra de la democràcia.
Hem de fer créixer una barrera que permet barrar el pas a opcions que no hauríen de tenir cabuda en el nostre municipi. La mateixa llei electoral municipal espanyola indica que per a tenir opció de recompte de cocients, primer cal obtenir més del cinc per cent dels vots emesos. No és ni la millor llei, ni el de Hondt és el millor mètode, però a casa nostra i per sota d’aquest llindar podrien quedar opcions de dubtosa reputació. La batalla demòcrata es situa doncs en la participació. Es pot votar en blanc (entregar el sobre buit), o per opcions demòcrates. D’aquesta forma farem créixer un índex variable que es forma a partir dels vots emesos i sobre el que es calcula la participació mínima.
Moltes vegades havíem comentat que l’abstenció era sinònim de donar ales als autòcrates, però aquesta vegada i si no anem a votar els autòcrates poden obtenir una acta de regidor. A més i tenint en compte l’excèntrica forma de construïr majoríes artificials per part de certs  ocupants de la batllia, podrien facilitar-los, fins i tot, l’accés a ocupar el preuat càrrec de conseller municipal. D’exemples no ens en falten.
Indigneu-vos, i no us quedeu indiferents! anéu a votar!

1 comentari:

Anònim ha dit...

Saps que des de l'anònimat vaig fent la feina que crec que Torredembarra es mereix: Dir la veritat del que pasa al Castell, abans que no hi siguem a temps.

Si et dic que, a partir d'avui nomès visito 2 blogs, el teu i del Cazafantasmas, saps qui sóc, oi?
Cada dia tinc més clar que he d'anar a votar! :-)