Arxiu del blog

dilluns, 25 d’abril del 2011

Què volen aquesta gent...

Fa un any, un dia com avui, vint-i-cinc d’abril, 1.594 persones varem participar en una consulta a Torredembarra. D’aquí poc menys d’un mes, tornarà a haver-hi una altra consulta. En aquest cas serà de caràcter vinculant. D’aquestes 1.594 persones, 1.466 van votar a favor de la independència, ara ho poden tornar a fer. Només cal mantenir el sentit del seu vot.
Unes municipals són una cosa més seriosa que un carnaval, no hem de veure-les com les onze carrorrosses participants, encara que algunes candidatures s’ho pensin així. Una candidatura a les municipals no és una cosa que s’improvitza en un parell de setmanes. Tot i que també es pot fer, com ja hem vist enguany.
Les opcions amb una certa tradició sabran què explicar-nos a l’electorat. Sabran quina Torredembarra volem per al futur, i com arribar-hi. L’única cosa que han de fer és verbalitzar-ho per que les puguem reconèixer com a pròpies.
Estaria bé que els regidors electes sàpiguen traduir d’aquí unes setmanes totes les seves declaracions d’intencions formulades en els diversos programes electorals. Torredembarra només necessita uns representants que la sàpiguen dur endavant. Torredembarra necessita un pla.
Per això he volgut recordar aquell 25A de 2010. De la mateixa forma que voldria recordar el proper 22 de maig de 2011, com el dia que es coneixeran els futurs regidors del mandat 2011-2015. D’aquí uns dies s’iniciarà la campanya electoral, esperem escoltar allò que volem sentir.