Arxiu del blog

dilluns, 18 d’octubre del 2010

La consulta sobiranista no mobilitza Tarragona

El dia abans del referèndum la plataforma no es va atrevir a fer cap pronòstic, i recalcava que el “gran èxit” seria que els col·legis electorals poguessin obrir sense problemes. Finalment, la jornada es va desenvolupar sense incidents, però la participació –un pobríssim 5,70%– no amaga que la crida a la ciutadania no ha estat suficient. Els resultats, un sí contundent del 91,72% i un no de només el 6,12%.

Els registres de Tarragona, on l'Ajuntament ha girat l'esquena a la consulta des del primer moment, són els més baixos entre tots els realitzats fins ara, encara que des de la plataforma Tarragona Decideix eviten parlar de decepció, de derrota o de fracàs. “Pensàvem que podríem trencar amb els tòpics d'aquesta ciutat, però ens quedem amb el suport que hem tingut de les entitats i amb la satisfacció d'haver pogut celebrar el referèndum”, va subratllar la portaveu Lorda Marauri.

Com ja ha passat en consultes anteriors, la de Tarragona va tenir com a protagonistes persones convençudes de la causa. “A Espanya ens tracten molt malament i molta culpa és del PP ”, explicava el Joan Maria, veí de Pere Martell, en sortir del local de la Colla Jove, un dels dinous col·legis electorals. La zona centre de la ciutat bullia d'ambient en una jornada assolellada, magnífica. De gent als col·legis, però, amb comptagotes.

Al marge de la poca predisposició dels ciutadans, la impossibilitat d'instal·lar cartells en llocs cèntrics va impedir que algú conscienciat pogués exercir el seu dret democràtic. “Trobo fatal que l'Ajuntament no els hagi donat facilitats. Segur que hi ha gent que volia votar i no sabia on fer-ho”, va explicar un veí de la plaça Ponent. Un altre inconvenient va ser que la plataforma no tingués accés al cens.

Font: ELPUNT

2 comentaris:

Anònim ha dit...

Rei meu, amb una participació tan ridicula, cóm es que compteu els "sí" i els “no”? Per favor... si algun dia arribeu a un 25 o 30 % de participació parleu de resultats, mentres tant oblideu-vos i tregeu conclussions.
Ay, ay, ay.... el fanastisme dificulta la vostra percepció de la realitat.

Francesc Mercadé ha dit...

Fanatisme?, la informació és d'EL PUNT, son fanàtics?

Les consultes s'han fet fins ara a només 518 municipis de tot Catalunya, amb els resultats generals següents -> Si: 545.244 vots, amb el 92.8% -> No: 28.178 vots, amb el 4.8% -> Blanc: 12.158 vots, amb el 2.1% -> Nul: 2.277 vots amb el 0.4% Total de vots emesos fins avui: 587.857 vots que corresponen a una participació dels majors de 16 anys del 19.0% I per als majors de 18 anys del 21.5%

No és el 25% que demanes però s'hi apropa molt no?