Arxiu del blog

dijous, 9 de setembre del 2010

Iniciativa demana de reformar la constitució per avançar en el dret de decidir

Segons Herrera, hi ha un espai d'aliança entre federalistes i independentistes

El secretari general d'ICV, Joan Herrera, va llançar ahir, per a la pròxima legislatura, una reforma de la constitució espanyola que definiria Espanya com un estat federal i reconeixeria el dret d'autodeterminació de Catalunya. En la conferència, titulada 'Volem tot l'Estatut. Nosaltres Decidim: Federalisme', Herrera va proposar, també, un referèndum perquè els catalans poguessin triar entre mantenir l'estatut actual de Catalunya, un estat federal, o la independència.

Herrera va comentar la proposta, llançada a l'agost pels ecosocialistes, d'una reforma de la carta magna espanyola que estipuli el caràcter plurinacional, pluricultural i plurilingüístic de l'estat; també el dret d'autodeterminació i una distribució de les competències que tingui en compte les nacions de l'estat.

Pel candidat d'ICV, que creu que hi ha un espai d'aliança entre federalistes i independentistes, Catalunya ha de fer passar Espanya cap a un estat federal, de la mateixa manera que va capitanejar 'el pas de la dictadura a l'estat de les autonomies'.

Font: VILAWEB