Arxiu del blog

dimarts, 24 d’abril del 2007

"El Colonel Macià", film de Josep M. Forn, arriba al cinema.


El nacionalisme de Macià és un nacionalime sobrevingut, i li sorgeix a despit. No podem oblidar que Francisco Macià fou durant més de trenta anys un militar espanyol monàrquic convençut. El film de Forn retrata una etapa de la vida d'aquest militar casat a les Borges Blanques amb una pubilla aristòcrata. El meu amic de Castelldans Josep Maria Grinyó (Lo Marquet), surt a la película caracterítzat de Macià, com a extra. Podeu veure unn link a séu bloc, en els links que tinc a la dreta.

3 comentaris:

Antoni Puig Solé ha dit...

A partir d'avui, la revista Loquesomos, dedica una pàgina, que s'anirà ampliant, en record d'Antonio Gramsci. Es tracta d'un projecte, amb el qual vinc participant, des de començaments d'any. La pàgina, és una meravella i ofereix un munt de recursos. Quan l’he pogut obrir per primera vegada, m'he emocionat. Ara ha arribat el moment de difondre-la. Espero que tots els companys d’Iniciativa i d’EUA hi col•laborin. El llegar d’Antonio Gramsci, també forma part de la nostre identitat.

http://www.loquesomos.org/lacalle/losotrosyyo/Gramsci/Gramsci.htm

Anònim ha dit...

Gràcies sisco.
En efecte, vaig fer de figurant a la pel·licula "El coronel Macià" ei de Macià ho va fer l´excel·lent actor Abel Folk, jo sols actuava de regidor de l´Ajuntament de les Borges Blanques, per mí, va ser tot un orgull, ja que en aquestes terres, pels nostres padrins, el "Avi" era un referent, es va presentar Diputat a Corts per la jurisdicció de les Borges d´on eren originaris els seus pares i on ell passava els estius, les va guanyar per aclaparadora majoria des del 1907 fins al 1923, any del cop d´estat del general Primo de Rivera.

Anònim ha dit...

Gràcies Sisco.
En efecte, vaig fer de figurant a la pel·licula "El coronel Macià", ei de Macià ho va fer l´excel·lent actor Abel Folk, jo sols actuava de regidor de l´Ajuntament de les Borges Blanques, per mí, va ser tot un orgull, ja que en aquestes terres, pels nostres padrins, el "Avi" era un referent, es va presentar Diputat a Corts per la jurisdicció de les Borges d´on eren originaris els seus pares i on ell passava els estius, les va guanyar per aclaparadora majoría des del 1907 fins al 1923, any del cop d´estat del general Primo de Rivera