Arxiu del blog

dijous, 11 de març del 2010

Una cinquantena de persones s'han manifestat pel centre de Torredembarra per demanar un skatepark més gran





L'skatepark (espai adaptat a la pràctica del monopatí) que actualment existeix a Torredembarra s'ha quedat petit per acollir a tots aficionats d'aquest esport i per això, és cada vegada més comú veure als joves skaters (patinadors) patinant per zones com la de Cal Llovet. Els veïns, però, estan cansats de què els joves practiquin l'esport davant de les seves llars ja que fan soroll i provoquen algunes destrosses en el mobiliari urbà, sobretot a les rajoles i els bancs. Avui, tant patinadors com veïns afectats s'han unit per reclamar de forma conjunta un nou skatepark que solucioni, per una banda, la falta d'espai per practicar aquest esport i per l'altra, les molèsties del veïnat.
A Torredembarra existeix una gran afició a l'skate, o el que antigament es denominava com a 'monopatí'. Fins i tot, en aquest municipi del Baix Gaià els joves disposen d'un skatepark, una zona adaptada on els aficionats a aquest esport el poden practicar sense causar cap molèstia. L'afició, però, s'ha estès i cada cop són més els joves que patinen i per tant, busquen espais més amplis on poder-ho fer; un dels més importants, la zona de Cal Llovet. El problema és que les queixes dels veïns d'aquesta zona són constants. Rajoles trencades, bancs en mal estat o un intens soroll són algunes de les denúncies que han exposat els veïns. Sovint la Policia és alertada i aleshores, el jovent ha d'abandonar el lloc veient-se obligats a anar a un altre espai o simplement, a resignar-se i no patinar. Segons els veïns, s'han arribat a viure alguns enfrontament entre els patinadors i la policia o amb els mateixos veïns.
Amb la intenció de trobar una solució al problema, alguns dels pares dels joves patinadors es van posar en contacte amb l'Alternativa Baix Gaià (ABG) -partit de l'oposició al consistori torrenc-, per què pressionés a l'equip de govern i l'instés a posar remei al problema. Lluís Suñé, regidor d'ABG, ha explicat a delCamp.cat que "amb la quantitat de patinadors que existeixen, no es pot pretendre que ho facin en un espai d'uns 100 metres quadrats -mida de l'actual skatepark-, sinó que com a mínim hauria de contemplar 600 metres quadrats". Suñé lamenta que els canvis de govern pels quals ha passat Torredembarra en els últims anys, "hagin provocat que aquest projecte sempre quedi al calaix". Per això, ABG ha organitzat aquesta manifestació per "intentar col·locar aquest reclam dels joves com una prioritat". Cal recordar que el passat mes de setembre, part del col·lectiu de patinadors ja va recollir 300 firmes per reivindicar unes millores en les instal·lacions, però tot i les bones paraules del consistori, de moment no s'ha mogut peça.
Una cinquantena de persones s'han concentrat al Pla Mossèn Joaquim Boronat, entre les quals s'hi han vist molts patinadors, però també altres persones interessades en què aquest skatepark es construeixi. Per exemple, alguns veïns de la zona de Cal Llovet s'han sumat a primera línia de la manifestació ja que tal com explica Trini Almohaia, "els veïns estem igual d'interessats que ells en què es construeixi aquest equipament". Entre els manifestants també s'hi han sumat alguns dels pares dels patinadors.
La manifestació ha transcorregut pacíficament fins davant de l'ajuntament, on s'han fet públiques les seves reivindicacions, han expressat el seu malestar amb l'actual situació i han demanat celeritat alhora de buscar una solució.
L'Ajuntament es compromet a construir un nou skatepark
En declaracions a aquest mitjà, Daniel Masagué (CiU), alcalde del municipi, s'ha compromès a construir un nou skatepark més ampli que l'actual, darrere del pavelló municipal. Masagué ha afirmat que "hi ha el finançament, hi ha el terreny, però de moment no hi ha hagut el temps material per redactar el projecte".

Font: DelCamp.cat

1 comentari:

Anònim ha dit...

Luís Suñé deberías abrir tu blog, caso contrario, los ciudadanos de la Torre no podemos opinar y tienes obligación de escucharnos al menos mientras seas concejal.