Arxiu del blog

diumenge, 21 de desembre del 2008

Mapa oficial de l'Espanya de 1854:


Com es pot veure existien quatre Espanyes: la constitucional, la foral, la colonial i la "incorporada o assimilada".

4 comentaris:

tafaner ha dit...

POTSER SOM LEGALMENT UN PAIS INDEPENDENT I NO HO SABEM NO ?
Pot ser una via a explorar,en primer lloc recordar que les lleis o edictes d’un Estat son sagrats, i que encara que un govern sigui substituït per un altre de color totalment contrari, es precís derrogar lleis o fer-ne de noves per a que tinguin validesa legal.
Fins i tot el teu tocayo, el Franco tenia clar això i va tenir que derogar l’Estatut o modificar les lleis que no li agradàvem. Per descomptat que en cas d’invasió, les lleis dels invasors perden força legal tant aviat com son expulsats, però aquest no es el cas..
Encara que sempre es parla d’invasió napoleònica, a nivell legal la realitat es que Carles IV va abdicar a Baiona el 19 de març de 1808 en el seu fill Ferran IV, i el 6 de maig de 1808, a Baiona també, Ferran IV va abdicar a favor de Napoleó Bonapart ( qui per cert, era descendent directe del primer virrei català de l’illa de Còrsega, Hug Bonapart, nomenat el 1409 per Martí I).
Napoleó, nomenà, el 6 de juliol de 1808, al seu germà Josep, rei de la Corona d’Espanya i les Indies qui per cert va emetre la primera Constitució d’Espanya, la Constitució de Baiona de 1808.
Napoleó, en un decret posterior, en la casual data de 26-1-1812, annexionà Catalunya a l'imperi, i segons molts historiadors va derogar el Decret de Nova Planta i va obligar a publicar el Diari de Barcelona en català i francès.
Un cop Napoleó va fracassar militarment, no es fa una capitulació, sinó, com Napoleó i Ferran IV tenien molt bona relació fan un Tractat, anomenat de Valençay, el 21 de Novembre de 1813, on Napoleó reconeix Ferran com a “Rei de Espanya i les Indies”, reconeixent com a territori espanyol el “existent abans de la guerra”.
En cap lloc del Tractat s’anul•la la actuació legislativa de Napoleó a Espanya ni a Catalunya, i fins i tot avui en dia, els Governadors Generals de Catalunya nomenats per Napoleó en el període 1808-1814 son considerats legals, com pods comprobar i llegir en el web dels soldats i veterans de les FAS i la GC del Ministeri de Defensa espanyol.
Per tant si tot això es cert, i es el que s'ha de comprobar, i mai es va tornar a posar en vigor el Decret de Nova Planta, les Constitucions Catalanes son vigents, i cap llei es superior, ni se les ha derogat expressa i prèviament.
Crec que si amb tot això, convenientment documentat i argumentat, anéssim a Estrasburg, ja no ens hauríem de preocupar per Estatuts i Dèficits Fiscals.
Per a bastir tot això necessitariem copies fidedignes de:
* Tractat de Corbeil, de 11 de maig de 1258, definició de fronteres entre Catalunya-Aragó i França.
* Tractat dels Pirineus, de 7 novembre 1659, il•legal sense acord de la Generalitat, ja que vulnera el Tractat de Corbeil.
* Pacte de Gènova.
* Decret de Nova Planta
* Abdicació de Carles IV a Baiona del 19 de març de 1808.* Abdicació de Ferran VI a Baiona del 6 de maig de 1808.
* Decret de Napoleó d'annexió de Catalunya a l'imperi 26-1-1812
* Decret de Napoleó derogant el decret de Nova Planta
* Tractat de Valençay 11 de desembre de 1813 de cessió d'Espanya de Napoleó a Ferran IV.
Si cap llei espanyola ha tornat a posar en vigor el Decret de Nova Planta, i les Constitucions Catalanes son vigents, també el Tractat dels Pirineus es il•legal al contradir el Tractat de Corbeil i no estar aprobat per les Corts Catalanes, i els anglesos o be haurien d’indemnitzar-nos per
l’incompliment del Pacte de Gènova, o be estarien obligats a ajudar-nos a recuperar el nostre status.
Com pots veure, podem haver trobat una possibilitat d’esdevenir independents amb ""molta"" facilitat.
Bé, ho deixarem per El 2009.

Bones festes i un 2009 ple de reptes i oportunitats.

resnoesmesqui ha dit...

Collons, ESPANYA !!!!


Bon Viatje i bones festes

Una abraçada

Jordi Solé


PD: extensiu als companys de l'ABG

tafaner ha dit...

Quan surts per fer el viatge cap a Ítaca,
has de pregar que el camí sigui llarg,
ple d'aventures, ple de coneixences.
Has de pregar que el camí sigui llarg,
que siguin moltes les matinades
que entraràs en un port que els teus ulls ignoraven,
i vagis a ciutats per aprendre dels que saben.
Tingues sempre al cor la idea d'Ítaca...
US DESITJO UNES BONES FESTES.
Que passeu uns dies estupendus de la manera que us sembli millor i que agafeu embranzida per començar l'any 2009 amb força i amb bon peu.

Anònim ha dit...

Bon Nadal i un feliÇ any nou te desitja de tot cor

Juan