Arxiu del blog

dijous, 16 d’octubre del 2008

Joan Saura assegura que ICV “lluitarà per la nul·litat definitiva” del judici de Lluís Companys


El president d’ICV encapçala l’ofrena floral de la formació ecosocialista a l’expresident en el dia de l’aniversari del seu afusellament.
El president d’ICV, Joan Saura, va explicar ahir que la seva formació “lluitarà per la nul·litat definitiva d’un consell de guerra que va suposar un assassinat del president de Catalunya, l’únic president elegit democràticament afusellat pels feixistes”. Al mateix temps, Saura va dir que espera “en poques setmanes un reconeixement moral” a la figura de Lluís Companys per part del Govern espanyol.
En aquest sentit el president ecosocialista ha reclamat que la figura de l’expresident “és de tot el poble de Catalunya i no la pot patrimonialitzar absolutament ningú”, en al·lusió a les crítiques dels dirigents republicans per la gestió que està fent el Govern de la Generalitat pera aconseguir restituir la figura de Companys. “Sinó, no hauríem anat amb la néta de Companys al ministeri de Justícia”, ha afegit Saura.
El president de la formació ecosocialista i conseller d’interior i relacions institucionals va assegurar que “posteriorment a la declaració de reparació, el Govern farà totes les accions d’acord amb la resolució del Parlament per la nul·litat del judici de Companys”.
Saura va fer aquestes declaracions en el marc de l’ofrena floral que ahiri la formació ecosocialista va fer al Fossar de les Pedreres a la tomba de l’expresident en el dia de l’aniversari del seu afusellament.